# Electrical Engineering - Energy and Power - Discussion

Discussion Forum : Energy and Power - General Questions (Q.No. 4)

4.

A certain appliance uses 350 W. If it is allowed to run continuously for 24 days, how many kilowatt-hours of energy does it consume?

Discussion:

29 comments Page 1 of 3.
Pramod shinva said:
1 decade ago

1 day = 24 hours.

24 days = 576 hours.

KW H = P*TIME IN HOURS.

= 350*576 (We are used here 350 watts not a kw).

= 201600. Watt hours.

= 201600/1000.

= 201.6 KW H. IS ANSWER.

24 days = 576 hours.

KW H = P*TIME IN HOURS.

= 350*576 (We are used here 350 watts not a kw).

= 201600. Watt hours.

= 201600/1000.

= 201.6 KW H. IS ANSWER.

(1)

Tshering said:
1 decade ago

Energy(kWh)= Power(kW) x Time(hrs)

Power=350 watt i.e 350/1000= 0.350 kW

Time(hr)= 24days, i.e 24x24= 576 hrs

Therefore,

E= 576x0.350= 201.6

hence energy consumed = 201.6 kWh

Power=350 watt i.e 350/1000= 0.350 kW

Time(hr)= 24days, i.e 24x24= 576 hrs

Therefore,

E= 576x0.350= 201.6

hence energy consumed = 201.6 kWh

SANDYACHETHU said:
1 decade ago

1 day = 24 hours,

24 days = ? hours,

(days x 1 day hours) = 24 days hours,

24x24 = 576 hours.

Now: 350x576 = 201600wh,

201600/1000 = 201.6 kwh.

24 days = ? hours,

(days x 1 day hours) = 24 days hours,

24x24 = 576 hours.

Now: 350x576 = 201600wh,

201600/1000 = 201.6 kwh.

Elavendhan said:
1 decade ago

@Sandyachethu answer is perfect

1 Day = 24 Hours

24Day = 24*24

= 576 Hours

Kwh = (3950*576)/1000

= 201.6 kwh

1 Day = 24 Hours

24Day = 24*24

= 576 Hours

Kwh = (3950*576)/1000

= 201.6 kwh

Mukeshbhai ramanbhai ganvit said:
8 years ago

An electrical iron drawing 9 A from 120 V Supply main is operated for 20 minutes, the energy consumed is?

Ravi Purohit said:
1 decade ago

It is Option B because 350 watt X 24 days X 24 hours per that = 201600 watt-hour = 201. 6 kilo watt-hour.

Raza said:
6 years ago

Total kWH = power * time.

= 350 (watt) *24 (hour) *24 (days),

= 201600 watt hour,

= 201.6 kWH.

= 350 (watt) *24 (hour) *24 (days),

= 201600 watt hour,

= 201.6 kWH.

(5)

CHAVITINA RAMAKRISHNA said:
8 years ago

@Messuli.

In the 'KILO watt-hour' asked, that is why we divided with 1000 in the calculation.

In the 'KILO watt-hour' asked, that is why we divided with 1000 in the calculation.

ABHI said:
7 years ago

P=9*120=1080WATT....... FOR UNITY pf.

FOR 20 MIN,

E=(1080*20)/1000 =21.6kwh.

FOR 20 MIN,

E=(1080*20)/1000 =21.6kwh.

Rathi said:
1 decade ago

@Radha.

Because 1kW = 1000 W. So 201600 Watt hours is equal to 201.6 kWh.

Because 1kW = 1000 W. So 201600 Watt hours is equal to 201.6 kWh.

Post your comments here:

Your comments will be displayed after verification.

Quick links

Quantitative Aptitude

Verbal (English)

Reasoning

Programming

Interview

Placement Papers

© IndiaBIX™ Technologies