Electrical Engineering - Energy and Power - Discussion

Discussion :: Energy and Power - General Questions (Q.No.4)

4. 

A certain appliance uses 350 W. If it is allowed to run continuously for 24 days, how many kilowatt-hours of energy does it consume?

[A]. 20.16 kWh
[B]. 201.6 kWh
[C]. 2.01 kWh
[D]. 8.4 kWh

Answer: Option B

Explanation:

No answer description available for this question.

Gopi said: (Jan 13, 2011)  
Kwh = (350*24*24)/1000
= 201.6kWh

Balu said: (Jan 22, 2011)  
Correct.

Parmjit Singh said: (Apr 22, 2011)  
Hi can you tell me if 540watt and 26 day what ans ?

Rajesh said: (Jun 1, 2011)  
For 540w
(540*24*26)/1000=336.96kwh

Sush said: (Aug 31, 2011)  
Gopi is correct.

Sandyachethu said: (Nov 15, 2011)  
1 day = 24 hours,
24 days = ? hours,
(days x 1 day hours) = 24 days hours,
24x24 = 576 hours.
Now: 350x576 = 201600wh,
201600/1000 = 201.6 kwh.

Elavendhan said: (Jan 3, 2012)  
@Sandyachethu answer is perfect

1 Day = 24 Hours
24Day = 24*24
= 576 Hours

Kwh = (3950*576)/1000
= 201.6 kwh

Hirdesh Pal said: (Mar 21, 2012)  
Gopi you are right & thank you.

Rahul said: (Apr 26, 2012)  
But who said you that 350w us per hour consumption?

Ravi Purohit said: (Jun 18, 2012)  
It is Option B because 350 watt X 24 days X 24 hours per that = 201600 watt-hour = 201. 6 kilo watt-hour.

N Kiran said: (Jun 27, 2012)  
350w*24days*24hours = 201.6kw all are says correct answer.

Tshering said: (Sep 17, 2012)  
Energy(kWh)= Power(kW) x Time(hrs)
Power=350 watt i.e 350/1000= 0.350 kW
Time(hr)= 24days, i.e 24x24= 576 hrs
Therefore,
E= 576x0.350= 201.6
hence energy consumed = 201.6 kWh

Pramod Shinva said: (Sep 1, 2013)  
1 day = 24 hours.

24 days = 576 hours.

KW H = P*TIME IN HOURS.

= 350*576 (We are used here 350 watts not a kw).

= 201600. Watt hours.

= 201600/1000.

= 201.6 KW H. IS ANSWER.

Radha said: (Feb 10, 2014)  
Hello how you have taken 1000? why you divided ?

Rathi said: (Feb 10, 2014)  
@Radha.

Because 1kW = 1000 W. So 201600 Watt hours is equal to 201.6 kWh.

Noor Nawaz said: (Jul 6, 2015)  
350*24 days*24 hours/1000 for conversion into kilos.

Messuli said: (Apr 2, 2016)  
Help please, where do we obtain 1000 from.

Chavitina Ramakrishna said: (Aug 2, 2016)  
@Messuli.

In the 'KILO watt-hour' asked, that is why we divided with 1000 in the calculation.

Mukeshbhai Ramanbhai Ganvit said: (Oct 25, 2016)  
An electrical iron drawing 9 A from 120 V Supply main is operated for 20 minutes, the energy consumed is?

Sham said: (Jan 19, 2017)  
Thank you @Pramod Shinva.

Padma said: (May 12, 2017)  
Yes, you both are correct @Gopi and @Rajesh.

Abhi said: (Jul 5, 2017)  
P=9*120=1080WATT....... FOR UNITY pf.
FOR 20 MIN,
E=(1080*20)/1000 =21.6kwh.

Mahantesh said: (Sep 18, 2017)  
201.6kwh is correct.

Sstyam said: (Mar 8, 2018)  
You are correct, Thanks @Gopi.

Pravin Gaikwad said: (Aug 27, 2018)  
Here, it is (use in watt * total hours)/1000.

Raza said: (Oct 30, 2018)  
Total kWH = power * time.

= 350 (watt) *24 (hour) *24 (days),
= 201600 watt hour,
= 201.6 kWH.

Ali Baba said: (Jul 16, 2019)  
Thanks to all for explaining the answer.

Post your comments here:

Name *:

Email   : (optional)

» Your comments will be displayed only after manual approval.