# Aptitude - Time and Work - Discussion

Discussion Forum : Time and Work - General Questions (Q.No. 6)

6.

If 6 men and 8 boys can do a piece of work in 10 days while 26 men and 48 boys can do the same in 2 days, the time taken by 15 men and 20 boys in doing the same type of work will be:

Answer: Option

Explanation:

Let 1 man's 1 day's work = *x* and 1 boy's 1 day's work = *y*.

Then, 6x + 8y = |
1 | and 26x + 48y = |
1 | . |

10 | 2 |

Solving these two equations, we get : x = |
1 | and y = |
1 | . |

100 | 200 |

(15 men + 20 boy)'s 1 day's work = | 15 | + | 20 | = | 1 | . | ||

100 | 200 | 4 |

15 men and 20 boys can do the work in 4 days.

Discussion:

192 comments Page 1 of 20.
Lung said:
3 months ago

(6M + 8B)× 10 = (26M+48B)×2

30M+40B = 26M+48B

M=2, B=1 {their efficiency}

Now, total work = 6×2+8×10 = 200

therefore work done by 15M + 20B = 200/15×2+20 = 4.

30M+40B = 26M+48B

M=2, B=1 {their efficiency}

Now, total work = 6×2+8×10 = 200

therefore work done by 15M + 20B = 200/15×2+20 = 4.

(13)

Vinutha said:
8 months ago

6m + 8b = 1/10.

2(3m + 4b) =1/10.

3m + 4b = 1/20.

5(3m + 4b) = 5(1/20).

15m + 20b = 1/4.

2(3m + 4b) =1/10.

3m + 4b = 1/20.

5(3m + 4b) = 5(1/20).

15m + 20b = 1/4.

(129)

YASEEN said:
9 months ago

Here in 1st case there are 6 men and 8 boys = [6+8=14] and their work done is 10 so 10*14=140[total workdone by men and boys]

Similarly in 2nd case 26+48=74 , 74*2=140

Total work done by 15 men and 20 boys is 15+20=35 and let their work done be x.

Now 35*x

from the above work done take anyone

140=35*x

x=4

Similarly in 2nd case 26+48=74 , 74*2=140

Total work done by 15 men and 20 boys is 15+20=35 and let their work done be x.

Now 35*x

from the above work done take anyone

140=35*x

x=4

(96)

YASEEN said:
9 months ago

Here in 1st case, there are 6 men and 8 boys = [6+8=14] and their work done is 10.

So, 10*14 = 140[total work done by men and boys,

Similarly,

In 2nd case 26+48 = 74,

74*2 = 140.

The Total work done by 15 men and 20 boys is 15+20=35 and let their work done be x.

Now 35 * x

.

From the above work done take anyone.

140 = 35*x,

x = 4.

So, 10*14 = 140[total work done by men and boys,

Similarly,

In 2nd case 26+48 = 74,

74*2 = 140.

The Total work done by 15 men and 20 boys is 15+20=35 and let their work done be x.

Now 35 * x

.

From the above work done take anyone.

140 = 35*x,

x = 4.

(48)

Kumar said:
11 months ago

6m + 8b = 1/10.

2(3m + 4b) =1/10.

3m + 4b = 1/20.

5(3m + 4b) = 5(1/20).

15m + 20b = 1/4.

2(3m + 4b) =1/10.

3m + 4b = 1/20.

5(3m + 4b) = 5(1/20).

15m + 20b = 1/4.

(119)

Arun said:
1 year ago

From given data,

6M+8B ---> 10days.

26M+48B ---> 2days.

15M+20B ---> t days.

By using Product approach

WF1*T1=WF2*T2.

(6M+8B)*10=(26M+48B)*2,

4M=8B,

M/B=2/1,

M=2;B=1.

Now substitute We get;

20 --->10 days.

100 --->2 days.

50 ---> t days.

100*2=50*t(Product approach)

t=4 i.e.,4 days.

6M+8B ---> 10days.

26M+48B ---> 2days.

15M+20B ---> t days.

By using Product approach

WF1*T1=WF2*T2.

(6M+8B)*10=(26M+48B)*2,

4M=8B,

M/B=2/1,

M=2;B=1.

Now substitute We get;

20 --->10 days.

100 --->2 days.

50 ---> t days.

100*2=50*t(Product approach)

t=4 i.e.,4 days.

(32)

Yamuna said:
1 year ago

6m + 8b = 1/10.

2(3m + 4b) =1/10.

3m + 4b = 1/20.

5(3m + 4b) = 5(1/20).

15m + 20b = 1/4.

2(3m + 4b) =1/10.

3m + 4b = 1/20.

5(3m + 4b) = 5(1/20).

15m + 20b = 1/4.

(52)

Sujan gautam said:
2 years ago

15/6=2.5, 20/8=2.5.

Then , 10(6m and 8b) /2.5=4.

Then , 10(6m and 8b) /2.5=4.

(18)

HYACINTH S BABU said:
2 years ago

1M = 2BOY.

(15B+20B) = (6M+8B) * 10,

(15M+10M) * DAYS = (6M+4M)*10.

= 4 days is the right answer.

(15B+20B) = (6M+8B) * 10,

(15M+10M) * DAYS = (6M+4M)*10.

= 4 days is the right answer.

(14)

Sajid said:
2 years ago

6M+8B *10 = 26M + 48B*2.

4M = 8B.

Ratio M&B = 2/1.

Total work = 2(6M+8B) * 10.

200.

Acc to question.

15M+20B=? ,

2(15M+20B),

50.

TIME = 200/50 = 4 Days.

4M = 8B.

Ratio M&B = 2/1.

Total work = 2(6M+8B) * 10.

200.

Acc to question.

15M+20B=? ,

2(15M+20B),

50.

TIME = 200/50 = 4 Days.

(12)

Post your comments here:

Quick links

Quantitative Aptitude

Verbal (English)

Reasoning

Programming

Interview

Placement Papers