Aptitude - Races and Games - Discussion

Discussion :: Races and Games - General Questions (Q.No.10)

10. 

A can run 22.5 m while B runs 25 m. In a kilometre race B beats A by:

[A]. 100 m
[B].
111 1 m
9
[C]. 25 m
[D]. 50 m

Answer: Option A

Explanation:

When B runs 25 m, A runs 45 m.
2

When B runs 1000 m, A runs 45 x 1 x 1000 m = 900 m.
2 25

B beats A by 100 m.


Srinivasskc said: (Apr 27, 2011)  
Can any one explain this?

Abhishek said: (May 24, 2011)  
Can any one explain why they are calculating with 1/25?

Usha said: (May 31, 2011)  
can any one explain why they r calculation with 45/2?

Tarannum said: (Jun 1, 2011)  
Please help me to get this solution why they have calculated with 45/2

Gowthami said: (Jun 7, 2011)  
A runs=22.5=(22.5*10)/10=45/2(multiply and divide with 10 both numerator and denominator)
B runs=25m
then 45/2------25
1 part=25*2/45
=10/9
B beats a=(9/10)*1000metres
900metres
so 1000-900=100 points B beat by A

Anand said: (Feb 1, 2013)  
Here the simple solution.

Out of 25 A beats B by (25-22. 5=2. 5).

Out of 25 A beats B by 2. 5.

Then out of 10000=?

Ans;100*2. 5/25 = 100 m.

Senthil Km said: (Feb 11, 2013)  
For 25m a can give a lead of 2.5m the for 100m a can give b a lead of (4*2.5) 10m. For 1000m(1km) a can give a lead of (10*10) 100m.

Ajay said: (Feb 21, 2013)  
Very easy:

25*40=1000(1 km)

22.5*40=900

(1000-900)=100m.

Riya said: (Mar 17, 2013)  
1 kilometer = 1000 m.

1000*22.5/25 = 900.

Then 1000-900 = 100 m.

Sumsul Alam said: (May 23, 2013)  
1 km=1000 meter.
In case of B- 1000 meter/25 = 40.
Now in case of A 40*22.5 = 900 meter.

1000-900 = 100.
So defeat by 100 meter.

Ravi: said: (May 17, 2015)  
If 25---->2.5.

1000......> (?).

(1000/25)*2.5 = 100.

Sana Shaikh said: (Aug 11, 2016)  
I understand it clearly.

Sana Shaikh said: (Aug 11, 2016)  
Can anyone explain how they are calculating with 1/25 or 45/2? I so confuse.

Pranay said: (Feb 12, 2017)  
A runs = 22.5m.
B runs = 25m.
B beats A = 25/22.5 = 10/9.
Then, in kilometers race B beat A.
=(9/10)*1000 = 900m.
Hence,1000-900= 100m.

Sindhu said: (Dec 3, 2017)  
This is very simple.

A wins 40 times by B (1000/25) in a 1km race.
In each session B lack by 2.5 i.e, (25-22.5).
So totally in a km race, B lack by A is:2.5*40 that is 100.

Namrata said: (Jan 25, 2018)  
Thanks @Anand.

Kiran said: (Feb 13, 2018)  
Thanks @Ravi.

It's very simple calculation.

Post your comments here:

Name *:

Email   : (optional)

» Your comments will be displayed only after manual approval.