# Aptitude - Percentage - Discussion

Discussion Forum : Percentage - General Questions (Q.No. 2)

2.

Two students appeared at an examination. One of them secured 9 marks more than the other and his marks was 56% of the sum of their marks. The marks obtained by them are:

Answer: Option

Explanation:

Let their marks be (*x* + 9) and *x*.

Then, x + 9 = |
56 | (x + 9 + x) |

100 |

25(*x* + 9) = 14(2*x* + 9)

3*x* = 99

*x* = 33

So, their marks are 42 and 33.

Discussion:

161 comments Page 1 of 17.
Komal said:
1 month ago

Let 1st student (A) marks = x.

Therefore,

2nd student (B) marks = x+9.

Now , x+9 = 56% of {(x+9)+(x)}.

=> x+9= 56/100 (x+9+x),

=> x+9 = 0.56(x+9+x),

=> x+9 = 0.56x + 0.56x + 5.04,

=> x+9 = 1.12x + 5.04,

=> x-1.12x = 9 - 5.04,

=> 0.12x = 3.96.

=> x = 3.96/0.12.

=> Marks of A = [x = 33].

Therefore, Marks of B = x+9.

=> 33+9 = 42.

Therefore,

2nd student (B) marks = x+9.

Now , x+9 = 56% of {(x+9)+(x)}.

=> x+9= 56/100 (x+9+x),

=> x+9 = 0.56(x+9+x),

=> x+9 = 0.56x + 0.56x + 5.04,

=> x+9 = 1.12x + 5.04,

=> x-1.12x = 9 - 5.04,

=> 0.12x = 3.96.

=> x = 3.96/0.12.

=> Marks of A = [x = 33].

Therefore, Marks of B = x+9.

=> 33+9 = 42.

(3)

Anke Lakshmi said:
3 months ago

Let the marks obtained by the students be a and b:

Let a = b + 9 -------->1

a = (56/100) * (a+b) ---------> 2.

From equation 1, equation 2 can be written as;

b + 9 = (0.56) * (b + 9 + b),

b + 9 = (0.56)(2b + 9).

b + 9 = 1.12b + 5.04

9 - 5.04 = 1.12b - b.

3.96 = 0.12b,

b = 3.96/0.12,

b = 33.

Then, a=b+9

a=33+9

a=42

Therefore, marks scored by a and b are 42 and 33.

Let a = b + 9 -------->1

a = (56/100) * (a+b) ---------> 2.

From equation 1, equation 2 can be written as;

b + 9 = (0.56) * (b + 9 + b),

b + 9 = (0.56)(2b + 9).

b + 9 = 1.12b + 5.04

9 - 5.04 = 1.12b - b.

3.96 = 0.12b,

b = 3.96/0.12,

b = 33.

Then, a=b+9

a=33+9

a=42

Therefore, marks scored by a and b are 42 and 33.

(5)

Nagajothi said:
4 months ago

Obtained mark % = 56.

Total mark %= 100.

Remaining % = 100 - 56 = 44%.

Difference % = 56-44 = 12%.

Then the difference mark 9.

So,

12 % = 9.

56% = x.

56*9/12 = 42.

42-9 = 33.

Total mark %= 100.

Remaining % = 100 - 56 = 44%.

Difference % = 56-44 = 12%.

Then the difference mark 9.

So,

12 % = 9.

56% = x.

56*9/12 = 42.

42-9 = 33.

(115)

Parvathi said:
5 months ago

Let total marks be =100.

F =56%.

Therefore,

X = 100-56 = 44,

44-9 = 33,

33+9 = 42.

F =56%.

Therefore,

X = 100-56 = 44,

44-9 = 33,

33+9 = 42.

(129)

Shahid Afridi said:
5 months ago

@All

Here, some people doing the wrong calculation 44-9=35 not 33. Please correct it.

Here, some people doing the wrong calculation 44-9=35 not 33. Please correct it.

(62)

Jayendra Malviya said:
5 months ago

Obtained mark% = 56 and Total mark %= 100.

Remaining % = 100 - 56 = 44%.

Difference % = 56-44 = 12%.

Then the difference mark 9.

So,

12 %=9.

56% =x.

56*9/12 =42.

42-9 = 33.

Remaining % = 100 - 56 = 44%.

Difference % = 56-44 = 12%.

Then the difference mark 9.

So,

12 %=9.

56% =x.

56*9/12 =42.

42-9 = 33.

(41)

Santhiya said:
7 months ago

Total = 100.

F = 56%,

Therefore;

X = 100 - 56 = 44.

44 - 9 = X = 33.

F = 56%,

Therefore;

X = 100 - 56 = 44.

44 - 9 = X = 33.

(76)

Naveen Thonpunoori said:
7 months ago

Let's say X, and Y are students.

We can say Y got 44% of the total marks since X got 56%.

Percentage difference b/w X, Y is 56%- 44% = 12%.

X got 9 marks more than Y, So 9 marks are equal to 12%.

So, 1% of marks equal to, 9/12 = 0.75,

X marks are, 0.75 * 56 = 42.

Y marks are, 0.75 * 44 = 33.

We can say Y got 44% of the total marks since X got 56%.

Percentage difference b/w X, Y is 56%- 44% = 12%.

X got 9 marks more than Y, So 9 marks are equal to 12%.

So, 1% of marks equal to, 9/12 = 0.75,

X marks are, 0.75 * 56 = 42.

Y marks are, 0.75 * 44 = 33.

(52)

Moli said:
8 months ago

Total =100

F= 56%

S = ?.

So,

X = 100 - 56 = 44.

44 - 9 = 33.

F= 56%

S = ?.

So,

X = 100 - 56 = 44.

44 - 9 = 33.

(87)

AVINASH KUMAR said:
1 year ago

A and B is there;

A + B = 100.

A = 56,B = 44,A - B = 12.

12%U = 9

12/100U = 9

3/25U = 9

3U = 9

1U = 3

A = 56% = 56/100,14/25U

A = 14U = 14 * 3 = 42

B = 11U = 11 * 3 = 33.

A + B = 100.

A = 56,B = 44,A - B = 12.

12%U = 9

12/100U = 9

3/25U = 9

3U = 9

1U = 3

A = 56% = 56/100,14/25U

A = 14U = 14 * 3 = 42

B = 11U = 11 * 3 = 33.

(37)

Post your comments here:

Quick links

Quantitative Aptitude

Verbal (English)

Reasoning

Programming

Interview

Placement Papers