Aptitude  Average
Why should I learn to solve Aptitude questions and answers section on "Average"?
Learn and practise solving Aptitude questions and answers section on "Average" to enhance your skills so that you can clear interviews, competitive examinations, and various entrance tests (CAT, GATE, GRE, MAT, bank exams, railway exams, etc.) with full confidence.
Where can I get the Aptitude questions and answers section on "Average"?
IndiaBIX provides you with numerous Aptitude questions and answers based on "Average" along with fully solved examples and detailed explanations that will be easy to understand.
Where can I get the Aptitude section on "Average" MCQtype interview questions and answers (objective type, multiple choice)?
Here you can find multiplechoice Aptitude questions and answers based on "Average" for your placement interviews and competitive exams. Objectivetype and trueorfalsetype questions are given too.
How do I download the Aptitude questions and answers section on "Average" in PDF format?
You can download the Aptitude quiz questions and answers section on "Average" as PDF files or eBooks.
How do I solve Aptitude quiz problems based on "Average"?
You can easily solve Aptitude quiz problems based on "Average" by practising the given exercises, including shortcuts and tricks.
 Average  Formulas
 Average  General Questions
 Average  Data Sufficiency 1
 Average  Data Sufficiency 2
Required run rate =  282  (3.2 x 10)  =  250  = 6.25  
40  40 
Video Explanation: https://youtu.be/GhK9d8tcqvA
Required average 







Video Explanation: https://youtu.be/OXLnoItd0MA
Total sale for 5 months = Rs. (6435 + 6927 + 6855 + 7230 + 6562) = Rs. 34009.
Required sale = Rs. [ (6500 x 6)  34009 ]
= Rs. (39000  34009)
= Rs. 4991.
Video Explanation: https://youtu.be/tP4hszReksU
Average of 20 numbers = 0.
Sum of 20 numbers (0 x 20) = 0.
It is quite possible that 19 of these numbers may be positive and if their sum is a then 20th number is (a).
Total weight increased = (8 x 2.5) kg = 20 kg.
Weight of new person = (65 + 20) kg = 85 kg.
Video Explanation: https://youtu.be/ceg2jvHsiJU