Data Interpretation  Table Charts  Discussion
Discussion Forum : Table Charts  Table Chart 3 (Q.No. 1)
Directions to Solve
The following table gives the percentage of marks obtained by seven students in six different subjects in an examination.
The Numbers in the Brackets give the Maximum Marks in Each Subject.
Student  Subject (Max. Marks)  
Maths  Chemistry  Physics  Geography  History  Computer Science  
(150)  (130)  (120)  (100)  (60)  (40)  
Ayush  90  50  90  60  70  80 
Aman  100  80  80  40  80  70 
Sajal  90  60  70  70  90  70 
Rohit  80  65  80  80  60  60 
Muskan  80  65  85  95  50  90 
Tanvi  70  75  65  85  40  60 
Tarun  65  35  50  77  80  80 
1.
What are the average marks obtained by all the seven students in Physics? (rounded off to two digit after decimal)
Answer: Option
Explanation:
Average marks obtained in Physics by all the seven students


+ (80% of 120) + (85% of 120) + (65% of 120) + (50% of 120) ]  






= 89.14. 
Discussion:
49 comments Page 1 of 5.
Samyukta said:
3 years ago
Why are we taking 1/7? Please explain.
(6)
Lalitha said:
3 years ago
As they have given the percentage of marks, we need to calculate the actual marks, so 90% means, 90/100 (120). From this, we get the actual marks scored.
Correct me, If my concept is wrong.
Correct me, If my concept is wrong.
(3)
Deki said:
3 years ago
It's simple.
You can add all the marks obtained in physics by 7students, you will get 520 of 120.
Here of 120 mean: result/100 * total mark.
120/100 * 520 = 624
624/7 = 89.14.
You can add all the marks obtained in physics by 7students, you will get 520 of 120.
Here of 120 mean: result/100 * total mark.
120/100 * 520 = 624
624/7 = 89.14.
(7)
Karma Tshering said:
3 years ago
How do we calculate 1 over 7 multiple by total percentage obtain by individual?
Xayaz said:
3 years ago
How could 50%of 120 become 50? Anyone can tell me? Please.
Ramji said:
3 years ago
I don't understand the method. Please explain the answer.
(2)
Soni said:
4 years ago
Thank you all for explaining this.
Agada Samuel said:
4 years ago
520/7 = 74.28
74.28 * 120 = 8913.6
8913.6/100 = 89.136
= 89.14.
74.28 * 120 = 8913.6
8913.6/100 = 89.136
= 89.14.
(8)
Prem Sagar said:
4 years ago
520 marks are received for 7 students out of 840 marks.
Average marks received are 74 approximately.
Average marks received are 74 approximately.
(1)
Milan Pipaliya said:
4 years ago
In Computer Science Max Mark is 40, But Student Marks is given up to 90. How can we get 90 marks even Max mark is 40 only.
Post your comments here:
Quick links
Quantitative Aptitude
Verbal (English)
Reasoning
Programming
Interview
Placement Papers