# Data Interpretation - Pie Charts - Discussion

Discussion Forum : Pie Charts - Pie Chart 9 (Q.No. 1)

*Directions to Solve*

The circle-graph given here shows the spendings of a country on various sports during a particular year. Study the graph carefully and answer the questions given below it.

1.

What percent of total spending is spent on Tennis?

Answer: Option

Explanation:

Percentage of money spend on Tennis = | 45 | x 100 | % = 12 | 1 | %. | ||

360 | 2 |

Discussion:

9 comments Page 1 of 1.
Kavana said:
3 years ago

45/360X100 = 125.

125 can be written in mixed fraction as 12 1/2 that is 12 * 2 = 24, 24 + 1 = 25.

125 can be written in mixed fraction as 12 1/2 that is 12 * 2 = 24, 24 + 1 = 25.

(2)

Sairam Sharvesh said:
4 years ago

I think,

360 - 100%

180 - 50%

90 - 25%

45 - 12.5%.

Please correct me if I'm wrong.

360 - 100%

180 - 50%

90 - 25%

45 - 12.5%.

Please correct me if I'm wrong.

(3)

Ramsing said:
4 years ago

Good, Thanks for explaining this.

Shivam Nair said:
7 years ago

Thanks @Arm @Bethany.

Bethany said:
9 years ago

It is divided by 360 because is you added all the numbers in a pie chart it would equal 360 degrees.

Prasanna said:
9 years ago

Why it was divided by 360?

Arm said:
10 years ago

Should not the answer be 7.5% rather than 75%?

If 360 degrees is 100%, then 63 degrees is 17.5%. Similarly, 36 degrees is 10%.

The difference between 17.5%-10% = 7.5%.

Thanks for clarification.

If 360 degrees is 100%, then 63 degrees is 17.5%. Similarly, 36 degrees is 10%.

The difference between 17.5%-10% = 7.5%.

Thanks for clarification.

Syamili said:
1 decade ago

How is it calculate?

(1)

Emmanuel said:
1 decade ago

How is it calculated?

Post your comments here:

Quick links

Quantitative Aptitude

Verbal (English)

Reasoning

Programming

Interview

Placement Papers