# Aptitude - Time and Distance - Discussion

Discussion Forum : Time and Distance - General Questions (Q.No. 1)

1.

A person crosses a 600 m long street in 5 minutes. What is his speed in km per hour?

Answer: Option

Explanation:

Speed = | 600 | m/sec. | |

5 x 60 |

= 2 m/sec.

Converting m/sec to km/hr (see important formulas section)

= | 2 x | 18 | km/hr | ||

5 |

= 7.2 km/hr.

Discussion:

180 comments Page 2 of 18.
Browin said:
7 months ago

S = d/t.

600m = 0.6km.

5minutes = 5/60 = 0.083hr,

S = 0.6/0.083,

= 7.2km/hr.

600m = 0.6km.

5minutes = 5/60 = 0.083hr,

S = 0.6/0.083,

= 7.2km/hr.

(43)

Reena roy said:
9 months ago

How did 18 get ( 2*18/5)?

(44)

Prashanth said:
9 months ago

D = S*T.

D = 600m,

T = 5 mints => 5 * 60 = 300 sec.

S = D/T = 600/300 = 2 m/sec.

convert m/sec to km/hr,

2*18/5 = 7.5.

D = 600m,

T = 5 mints => 5 * 60 = 300 sec.

S = D/T = 600/300 = 2 m/sec.

convert m/sec to km/hr,

2*18/5 = 7.5.

(33)

Nikita Pramanik said:
9 months ago

We have to convert meters per minute to kilometers per hour.

1 km = 1000 m

Therefore,

Speed = Distance/Time.

Speed = (600 m/5 min) * (60 min/1 hr) * (1 km/1000 m),

Speed = 12 km/hr.

Therefore, the person's speed is 12 km/hr.

1 km = 1000 m

Therefore,

Speed = Distance/Time.

Speed = (600 m/5 min) * (60 min/1 hr) * (1 km/1000 m),

Speed = 12 km/hr.

Therefore, the person's speed is 12 km/hr.

(14)

R Selva said:
10 months ago

600/5=120m

60*120=7200

7.2km.

Correct me, If I am wrong.

60*120=7200

7.2km.

Correct me, If I am wrong.

(92)

Bash Richard said:
11 months ago

Distance= 600m

= 0.6km

Time = 5mins.

=5/60hrs.

Speed = D/T.

= 0.6/0.08333.

= 7.2km/hr.

So, Speed = 7.2km/hr.

= 0.6km

Time = 5mins.

=5/60hrs.

Speed = D/T.

= 0.6/0.08333.

= 7.2km/hr.

So, Speed = 7.2km/hr.

(39)

Samridhi said:
11 months ago

Distance = 600m = 0.6 km.

Time=5 mins= 5/60 hours.

Speed = distance/time = (0.6*60)/5 km/hr.

Speed= 7.2 km/hr.

Time=5 mins= 5/60 hours.

Speed = distance/time = (0.6*60)/5 km/hr.

Speed= 7.2 km/hr.

(30)

Dewesh Mishra said:
11 months ago

Distance = 600 m = 0.6 km (since 1 km = 1000 m).

Time = 5 minutes = 5/60 hours (since 1 hour = 60 minutes).

Now we can use the formula:

Speed = Distance/Time.

Speed = 0.6 km / (5/60) hours

Speed = 0.6 km / 0.08333 hours.

Speed = 7.2 km/h

Therefore, the person's speed is 7.2 km/h (kilometres per hour).

Time = 5 minutes = 5/60 hours (since 1 hour = 60 minutes).

Now we can use the formula:

Speed = Distance/Time.

Speed = 0.6 km / (5/60) hours

Speed = 0.6 km / 0.08333 hours.

Speed = 7.2 km/h

Therefore, the person's speed is 7.2 km/h (kilometres per hour).

(18)

Someswar Mazumdar said:
1 year ago

Speed = Distance/Time.

600m Distance.

Time 5 Minute = 300 Seconds.

We need speed km/hr, it means 18/5.

600/300*18/5 = 36/5.

Ans = 7.2.

600m Distance.

Time 5 Minute = 300 Seconds.

We need speed km/hr, it means 18/5.

600/300*18/5 = 36/5.

Ans = 7.2.

(26)

Araz Muhammad Tareen said:
1 year ago

The easiest way for solving this question is;

Divide distance by time: 600/5 = 120.

Then multiply 120 x 60 = 7200.

Then divide 7200 with 1000 meter = 7.2.

Divide distance by time: 600/5 = 120.

Then multiply 120 x 60 = 7200.

Then divide 7200 with 1000 meter = 7.2.

(194)

Post your comments here:

Quick links

Quantitative Aptitude

Verbal (English)

Reasoning

Programming

Interview

Placement Papers