# Aptitude - Races and Games - Discussion

Discussion Forum : Races and Games - General Questions (Q.No. 13)

13.

In a 100 m race, A can beat B by 25 m and B can beat C by 4 m. In the same race, A can beat C by:

Answer: Option

Explanation:

A : B = 100 : 75

B : C = 100 : 96.

A : C = | A | x | B | = | 100 | x | 100 | = | 100 | = 100 : 72. | ||||

B | C | 75 | 96 | 72 |

A beats C by (100 - 72) m = 28 m.

Discussion:

11 comments Page 1 of 2.
Vishal ahire NIPER said:
1 year ago

A:B:C an important ratio,

when, A = 100 then at that time B = 75

when B = 100 then at that time C = 96

so, according to ratio A:B: C = 100:75:X

Let, calculate according to that when,

when B = 100 then C=96 so if B = 75 then C = ?

by cross-calculation we can determine, if

B is 100 = C is 96,

B is 75 = C is X.

X= (75 x 96)/100,

X= 72,

so, if A:B:C = 100:75:72.

The difference between the distance the A and C is (100-72 = 28).

when, A = 100 then at that time B = 75

when B = 100 then at that time C = 96

so, according to ratio A:B: C = 100:75:X

Let, calculate according to that when,

when B = 100 then C=96 so if B = 75 then C = ?

by cross-calculation we can determine, if

B is 100 = C is 96,

B is 75 = C is X.

X= (75 x 96)/100,

X= 72,

so, if A:B:C = 100:75:72.

The difference between the distance the A and C is (100-72 = 28).

Priya said:
5 years ago

When A covers 100m.

B covers 100-25=75m.

When B covers 100m.

C covers 96m.

Hence, when A cover 100m.

C cover (4+25)=29-1(we are considering it twice), hence the answer is 28m.

B covers 100-25=75m.

When B covers 100m.

C covers 96m.

Hence, when A cover 100m.

C cover (4+25)=29-1(we are considering it twice), hence the answer is 28m.

(2)

Prince Raj Kumar said:
6 years ago

Please give me or short tricks in this number. Thanks.

Leo said:
7 years ago

Thanks for the informations.

Khandaker Sajib Ahmed said:
7 years ago

It means, When A covers 100m, B covers=100-25=75m. And again, When B covers=100m, C covers=100-4=96m.

ATQ, When B covers 100m, C covers 96m.

when B covers 75m, C covers 96*75/100=72m.

So A can beat C by=100-72=28m.

ATQ, When B covers 100m, C covers 96m.

when B covers 75m, C covers 96*75/100=72m.

So A can beat C by=100-72=28m.

(1)

Vivek said:
7 years ago

How did you get 72? @Praveen.

(1)

Kajal said:
8 years ago

Guys, just read the question, the comma after 100 m indicates 100 m is applicable for the statement before 'and' and after 'and'.

Praveen said:
9 years ago

When A Travels 100 m, B travels 75 m => A:B = 100:75.

When B Travels 100 m, C travels 96 m.

When B Travels 75 m, C travels (96 x 75)/100 = 72 m => B:C = 75:72.

Therefore, A:B:C = 100:75:72.

So, when A Travels 100 m, C travels 72 m.

Therefore, A beat C by 28 m.

When B Travels 100 m, C travels 96 m.

When B Travels 75 m, C travels (96 x 75)/100 = 72 m => B:C = 75:72.

Therefore, A:B:C = 100:75:72.

So, when A Travels 100 m, C travels 72 m.

Therefore, A beat C by 28 m.

(3)

Khushboo said:
10 years ago

Here it is B can beat C by 4m which means C is far from B by 4m, so it has traveled 21m

(1)

Yuvaraj said:
1 decade ago

@Syed,

Here it states that "In a 100 m race, A can beat B by 25 m and B can beat C by 4 m." It mesns that B beat C by 4 m in 100m race. So B beat C by 3 m in 75m race.

Hence A beats C in 100 m race by 28m (25+3).

Here it states that "In a 100 m race, A can beat B by 25 m and B can beat C by 4 m." It mesns that B beat C by 4 m in 100m race. So B beat C by 3 m in 75m race.

Hence A beats C in 100 m race by 28m (25+3).

(1)

Post your comments here:

Quick links

Quantitative Aptitude

Verbal (English)

Reasoning

Programming

Interview

Placement Papers