### Discussion :: Partnership - General Questions (Q.No.2)

Sushanth said: (Jul 22, 2010) | |

Just need to know the concept. |

Sudharsan said: (Aug 13, 2010) | |

I need more details in these kind of sums. |

Babu said: (Sep 22, 2010) | |

Still I din't understand clearly. |

Ram said: (Feb 14, 2011) | |

Total profit is 7400 a get 5% so (5/100)*7400 =370 so a got 370 in toal balene we substrct the a's profit 7400-370=7030 Ratio of their investments = (6500 x 6) : (8400 x 5) : (10000 x 3) = 39000 : 42000 : 30000 = 13 : 14 : 10 B's share = Rs. 7030 x 14 = Rs. 2660. 37 |

Mahi said: (Feb 22, 2011) | |

Still I din't understand clearly. |

Guptha10 said: (Apr 9, 2011) | |

All is well Mr.Ram.... but how did u get 13 : 14 : 10...? Make me understand......... |

Mani said: (Apr 9, 2011) | |

What is that 37 in the last step? |

Pankaj said: (May 3, 2011) | |

@ guptha 13x3=39 14x3= 42 10x3=30 multiply the ratio with 3 |

Navin said: (Jul 16, 2011) | |

Thanks Pankaj |

Ammulu said: (Aug 9, 2011) | |

Mahi please add the ratio's of a, b, and c like this. 13+14+10=37. |

Dushyant said: (Nov 2, 2011) | |

Why 6500 is multiplied by 6 and als 8400 with 5 and 10000 with 3 ? Money is not invested every month but it is invested once. Then why it is multiplied with 6, 5 and 3? |

Shradha said: (Dec 15, 2011) | |

How did you get 13 : 14 : 10? |

Navaneeth said: (Jan 28, 2012) | |

I can't understand how we get 13:14:10 ? |

Bommidala Karimulla Reddy said: (Feb 4, 2012) | |

Hi guys, A invest money =6500 ofter 6 months=>6500*6=>39000 B invest money =8400 ofter 5 months=>8400*5=>42000 C invest money =10000 ofter 3 months+>10000*3=>30000 A,B,C ratio of the money => A:B:C step1: 39000:42000:30000 step2: 39:42:30 step3: divided by 3 => 13:14:10 step4: add the 3 ratios 13+14+10 = > 37. |

Vignesh Pandian said: (Feb 19, 2012) | |

Super explanation @Bommidala. |

Prasant said: (Mar 14, 2012) | |

'A' receiving 5% extra profit besides its share profit. |

Vidhyarthi said: (Jul 17, 2012) | |

Does 'A' receive 5% extra profit besides his share profit ? |

Mr.Cool said: (Jul 21, 2012) | |

@Vidhyarthi,b@Prasant. Yes we already subtract the 5%. Profit is 7400. Profit-5%of a profit=7030 . We divided this 7030 into 3 parts based on their time. |

Sam said: (Aug 12, 2012) | |

Bommidala Karimulla Reddy is wrong because the investment for different months but rate is remain constant it is simple formula of simple interest Profit (simple interest)= principle*rate*time /100 |

Kshia said: (Oct 10, 2013) | |

Is there any simple way to calculate(14/37)*7030? |

Zaman said: (Dec 12, 2013) | |

Here, it is specifically given that "A" will receive only 5% of the profit. So, you distributed/allocated more money for "A" again. It should be like. Ratio of the investments of B & C= (8400 x 5) : (10000 x 3). = 42000 : 30000. = 7:5. So, Share of B = Rs. (7030 X 7/12) = 2929. Does the question says that 'A' will receive extra 5%? |

Nidhi said: (Dec 19, 2013) | |

Where it is told, they invest every month? |

Pavan said: (Dec 30, 2013) | |

7030 is only for B and C, why they still considering A's investment in the total ratio? |

Abhi said: (Feb 21, 2014) | |

Why its 7030x14/37 Why not 7400x14/37 ? |

Sashi said: (Jul 4, 2014) | |

Working of A 'invest' and 'managing' but B, C only invest money. So A take extra money for managing. Due to this reason 7030*14/37. Not 7400*14/37. |

Siri said: (Sep 4, 2014) | |

@Abhi. Not take the 7400*14/37. Because the a has, A wants to be the working member for which, he was to receive 5% of the profits. So A receives the 5% of the profit so 370Rs/ so 7400-370 = 7030 so didn't take the 7400 Rs. |

Archit said: (Dec 10, 2014) | |

If we subtract the share of A then we count the A in invest we when we count the profit. B profit is 14/24*7030. |

Dhivya R said: (Jan 5, 2015) | |

Total profit = 7400. A receive 5% profit for working member. 5% of 7400 = Rs. 370. So now profit is = Rs. 7030/-. A B C. 6500*6 8400*5 10000*3. 13 14 10. Ratio of profit = 7030/37 = 190. We want B's profit = 14*190 = Rs. 2660/-. |

Vikram said: (Jan 26, 2015) | |

Could someone please explain the solution logically is their any easy way to solve these type of sums? |

Poornima Patil said: (Feb 8, 2015) | |

How you take 37 Sir, please justify? |

Laxman Swamy said: (Mar 26, 2015) | |

Yes we should again include A for total part (37) since 'A' received 5% profit as working member only. 5% profit = (5/100)*7400 = 370. Remaining profit would be 7400-370 = 7030. Again 'A' would receive profit share. = 6500*6/8400*5/10000*10. = 13/14/10. Total part = 37. So 'B' share is (14/37)*7030 = 2660. |

Sarath said: (May 29, 2015) | |

For managing, A received = 5% of Rs. 7400 = Rs. 370. Balance = Rs. (7400 - 370) = Rs. 7030. Why we can take total profit is 7030? = 14/37*7030 |

Masterniji said: (Jun 6, 2015) | |

5/100*7400 = 370. 6500*6:8400*5:10000*10 = 13:14:10. Total profit of B+C == 7030. B 'share (14/37)*7030 = 2660. |

Veena said: (Sep 12, 2015) | |

How come 7030/37 ratio is 190? |

Shubham Phogat said: (Oct 25, 2015) | |

Friends easy. 5% profit from total is taken extra by a so that total profit's 5% is 7400*5/100 = 370. And now it is subtracted from 7400 which can be disturbed in A B C equally. 7400-370 = 7030. And a's total investment = 6500*6 (months). B's total investment = 8400*5 (months). C's total investment = 10000*3 (months). A's total investment : B's total investment : C's total investment. 13:14:10. And now sum of them is 37. Now you know that B's share is 14 times means. 14/37*7030 = 190 is answer. |

Arun Pund said: (Mar 13, 2016) | |

Total profit = 7400. He(A) was to receive 5% of the profits. So 7400*5/100 = 370Rs. Remaining amt for A, B &C = 7400-370 = 7030 Rs. Ratio of their investments = (6500 x 6) : (8400 x 5) : (10000 x 3). = 39000:42000:30000: Simple method = total investment of all people = 39000+42000+30000 = 111000Rs. Make it % wise for B(B's investment = 42000Rs). i.e. 111000 ------ 100. 42000 -------- X(say). Solve it will get profit of B. X = 37.837837. Profit of B = 7030*37.837837/100 = 2659.999. 2660 is the profit of B. |

Naveen Kumar said: (Apr 25, 2016) | |

Why are we not writing it as 6500*6/12 since he is invested only for 3 months? |

Abi said: (Jun 10, 2016) | |

@Bommidala Karimulla Reddy. Why are we dividing it by 3? |

Sings said: (Jun 30, 2016) | |

It is very long. Is there any short way to solve it. |

Saranya said: (Aug 9, 2016) | |

Your explanation is good @Ram. |

Srikanth said: (Sep 10, 2016) | |

Why (5/100) * 7400? Why not (105/100) * 7400? This percentage conversion is quite confusing. |

Dev said: (Sep 23, 2016) | |

Why because of a receive 5% from the total profit rs 7400. That's why we have to find how much rs he get from the profit. That's why, (5/100) * 7400. |

Sanjay said: (Jan 2, 2017) | |

How to calculate ratios? |

Keziya said: (Jan 2, 2017) | |

'A' has working partner, but why you are choosing 7400 is considered as total profit? |

Rajaj said: (Jan 14, 2017) | |

By combining all investments from A B C; total investment is 24900; profit:7400; A is working partner so he takes additional profit 5% in total profit. By minusing, 7400-370 = 7030, A's profit is2470, B's profit is 2660,C's profit is 1900, so A takes 2470+370 = 2840. |

Sunitha said: (Mar 17, 2017) | |

I am not understanding it. Please help me to get it. |

Pankaj said: (May 3, 2017) | |

How 14 came here? I do not understand it. Please give me the explanation. |

Nitish Kashyap said: (Jul 7, 2017) | |

"A would invest Rs. 6500 for 6 months, B, Rs. 8400 for 5 months and C, Rs. 10, 000 for 3 months". Does this not mean the Rs 6500, 8400, 10000 were invested at once for 6, 5, 3 months respectively? And the ratio should be calculated as 65000/6: 8400/5: 10000/3. It's not that they were investing Rs 6500, 8400, 10000 every month for 6, 5, 3 months respectively, right? |

Abhijit Nanda said: (Dec 9, 2017) | |

@Nitish Kashyap, The ratio of the total investments that are made; I.A x+I.B y+I.c z(where I.A, I.B, I.C are investments made by persons A,B,C respectively and the x,y,z are the times frame for Investment of every partner.According to partnership formula, the ratio of profit shares is same to the investments of those partners. meaning I.A x : I.B y :I.C z = P.A : P.B :P.C. |

Sathya said: (Mar 17, 2018) | |

@Arun pund, Thanks for your explanation. Nice and easy method. |

Narendra Dhakad said: (Sep 19, 2018) | |

Thanks all for giving the explanation. |

Vinoth said: (Mar 14, 2019) | |

If we subtract a profit from total profit 7400-370=7030. Which means this 7030 is the share of remaining b and c. |

Janu said: (Mar 22, 2019) | |

Can you explain why we get the ratio by multiplying the amount with shared time? Please tell me. |

#### Post your comments here:

Name *:

Email : (optional)

» Your comments will be displayed only after manual approval.