# Aptitude - Calendar - Discussion

Discussion Forum : Calendar - General Questions (Q.No. 8)

8.

How many days are there in

*x*weeks*x*days?Answer: Option

Explanation:

*x* weeks *x* days = (7*x* + *x*) days = 8*x* days.

Discussion:

34 comments Page 1 of 4.
Sri said:
1 decade ago

how it is

Priyavel said:
1 decade ago

Hai sri.

1 week contain 7 days. So it take 7x.

X week so we add it. It gives 8x.

I hope you understand it.

1 week contain 7 days. So it take 7x.

X week so we add it. It gives 8x.

I hope you understand it.

John said:
1 decade ago

not getting.....plz explain

Akhil dev said:
1 decade ago

Consider the value of x=3 (assume). So we have to find for 3weeks and 3days. So the answer should be 24.

Now substitute the value of x=3 in all the options and see which one is giving the answer 24. In here only 8x gives the answer. Hence answer is 8x (8*3=24). Nothing simpler than that.

Now substitute the value of x=3 in all the options and see which one is giving the answer 24. In here only 8x gives the answer. Hence answer is 8x (8*3=24). Nothing simpler than that.

Akhil dev said:
1 decade ago

Consider the value of x=3 (assume). So we have to find for 3weeks and 3days. So the answer should be 24.

Now substitute the value of x=3 in all the options and see which one is giving the answer 24. In here only 8x gives the answer. Hence answer is 8x (8*3=24). Nothing simpler than that.

Now substitute the value of x=3 in all the options and see which one is giving the answer 24. In here only 8x gives the answer. Hence answer is 8x (8*3=24). Nothing simpler than that.

Aravinda said:
1 decade ago

Here is the more simple:

He is asking x weeks x days?

consider finding for x=2.

i.e; 2weeks + 2days (converting weeks in to days. i.e;1 week=7days).

= (2*7) +2

= 16 days.

Similarly

x weeks + x days

= x*7 + x

= 8x.

He is asking x weeks x days?

consider finding for x=2.

i.e; 2weeks + 2days (converting weeks in to days. i.e;1 week=7days).

= (2*7) +2

= 16 days.

Similarly

x weeks + x days

= x*7 + x

= 8x.

Sagar S Kachhiya said:
1 decade ago

51*7 = 357+8 = 365.

51 week + 8 Days.

So, Answer is 8x.

51 week + 8 Days.

So, Answer is 8x.

Prabhakar reddy said:
1 decade ago

x weeks x days;

If we take 7 weeks then x=7;

7*7 = 49;

and x days then x will be 7

49+7 = 56;

8*x = 56;

8*7 = 56.

If we take 7 weeks then x=7;

7*7 = 49;

and x days then x will be 7

49+7 = 56;

8*x = 56;

8*7 = 56.

Prasad said:
1 decade ago

To convert weeks into days, we use to multiply the 7 * no.of weeks.

Consider.

2 weeks + 3 days.

2*7+3=17 days.

By the way.

X*7+ X = 8X.

Here x is the days.

Consider.

2 weeks + 3 days.

2*7+3=17 days.

By the way.

X*7+ X = 8X.

Here x is the days.

Aisu said:
9 years ago

1 week = 7 days.

x weeks =?

x/1*7 = 7x.

So x weeks contains 7x days and they given that x weeks xdays.

So 7x days +x days = 8x days.

x weeks =?

x/1*7 = 7x.

So x weeks contains 7x days and they given that x weeks xdays.

So 7x days +x days = 8x days.

Post your comments here:

Quick links

Quantitative Aptitude

Verbal (English)

Reasoning

Programming

Interview

Placement Papers