Logical Reasoning - Analyzing Arguments - Discussion

Choose the statement that is best supported by the information given in the question passage.

6. 

There are no effective boundaries when it comes to pollutants. Studies have shown that toxic insecticides that have been banned in many countries are riding the wind from countries where they remain legal. Compounds such as DDT and toxaphene have been found in remote places like the Yukon and other Arctic regions.
This paragraph best supports the statement that

[A]. toxic insecticides such as DDT have not been banned throughout the world.
[B]. more pollutants find their way into polar climates than they do into warmer areas
[C]. studies have proven that many countries have ignored their own antipollution laws.
[D]. DDT and toxaphene are the two most toxic insecticides in the world.
[E]. even a worldwide ban on toxic insecticides would not stop the spread of DDT pollution.

Answer: Option A

Explanation:

The support for this choice is in the second sentence, which states that in some countries, toxic insecticides are still legal. Choice b is incorrect because even though polar regions are mentioned in the paragraph, there is no support for the idea that warmer regions are not just as affected. There is no support for choice c. Choice d can be ruled out because there is nothing to indicate that DDT and toxaphene are the most toxic. Choice e is illogical.

Harika said: (May 15, 2015)  
It is indicated in the passage that toxic insecticides are banned in many countries but not throughout the world.

Post your comments here:

Name *:

Email   : (optional)

» Your comments will be displayed only after manual approval.