# Data Interpretation - Pie Charts - Discussion

Discussion Forum : Pie Charts - Pie Chart 10 (Q.No. 1)

*Directions to Solve*

Study the following graph carefully and answer the questions given below:

Distribution of candidates who were enrolled for MBA entrance exam and the candidates (out of those enrolled) who passed the exam in different institutes:

1.

What percentage of candidates passed the Exam from institute T out of the total number of candidates enrolled from the same institute?

Answer: Option

Explanation:

Required percentage = | 9% of 5700 | x 100 | % = | 9 x 5700 | x 100 | % = 75%. | ||||

8% of 8550 | 8% of 8550 |

Discussion:

21 comments Page 1 of 3.
Chandhu said:
1 year ago

Simple method :

First, find the 8 % of 8550 it will be = 684.

Next, find the 9% of 5700 it will be = 513.

Last step 513/684 * 100 = 75%.

First, find the 8 % of 8550 it will be = 684.

Next, find the 9% of 5700 it will be = 513.

Last step 513/684 * 100 = 75%.

(10)

Emanideepreddy said:
4 years ago

Thanks, Madhavi for an explanation.

(2)

Pravi said:
7 years ago

Simple method. You get 57/76 which is further indivisible by single no. So now calculate as(5+7)/(7+6) which gives,

12/13 repeat one more time (1+2)/(1+3) equals 3/4 i.e 75%.

12/13 repeat one more time (1+2)/(1+3) equals 3/4 i.e 75%.

(5)

Raja said:
8 years ago

Thanks for your explanation @Shaloo.

Madhavi.K said:
8 years ago

9*5700/8*8550 simplification for this.

Step 1: 9% of 5700 = (10%-1%) of 5700 it becomes (10% of 5700-1% of 5700).

= 570-57 = 513.

Step 2: 8% of 8550 = (10%-2%) of 8550.

It becomes (10% of 8550 - 2% of 8550).

= 855+171 (i.e 41% of 8550 is 85.5. So 2% of 2500 is 85.5+85.5 = 171.0).

Now last step is 513/684 = 0.75 (i.e 684) 51300 (0.75).

It becomes 51300.

Final step 0.75*100 = 75%.

Step 1: 9% of 5700 = (10%-1%) of 5700 it becomes (10% of 5700-1% of 5700).

= 570-57 = 513.

Step 2: 8% of 8550 = (10%-2%) of 8550.

It becomes (10% of 8550 - 2% of 8550).

= 855+171 (i.e 41% of 8550 is 85.5. So 2% of 2500 is 85.5+85.5 = 171.0).

Now last step is 513/684 = 0.75 (i.e 684) 51300 (0.75).

It becomes 51300.

Final step 0.75*100 = 75%.

Gajanan Naik said:
8 years ago

(9% of 5700)/(8% of 8550)*100 = ((9/100)*5700)/((8/100)*8550)*100.

= (9*5700)/(8*8550)*100 = 0.75*100 = 75%

= (9*5700)/(8*8550)*100 = 0.75*100 = 75%

PURVA said:
9 years ago

9% of 5700 becomes 9% x 5700. But, 8% of 8550 remains the same. Why?

Nithya lingala said:
9 years ago

9% of 5700 - 8%of 8550*100 = 75%.

Vishnu said:
9 years ago

Step 1:

9% of 5700.

= (10%-1%) of 5700.

= (10% of 5700) - (1% of 5700).

= ((10/100) *5700) - ( (1/100) *5700).

= 570-57.

= 513.

Step 2:

Similarly, 8% of 8550 = 684.

Step 3:

Finally, 513/684 = 0.75.

As we need percentage, multiply with 100 you will get 0.75*100 = 75%.

9% of 5700.

= (10%-1%) of 5700.

= (10% of 5700) - (1% of 5700).

= ((10/100) *5700) - ( (1/100) *5700).

= 570-57.

= 513.

Step 2:

Similarly, 8% of 8550 = 684.

Step 3:

Finally, 513/684 = 0.75.

As we need percentage, multiply with 100 you will get 0.75*100 = 75%.

(1)

Shaloo said:
9 years ago

Sorry since % is given, we cant take 360. Divide it by 100 i.e.

Step 1: 9/100 x 5700 = 513.

Step 2: 8/100 x 8550 = 684.

Step 3: Percentage => 513/684 x 100 = 75%.

If the values were in degree instead of %, divide them by 360 as shown before.

Step 1: 9/100 x 5700 = 513.

Step 2: 8/100 x 8550 = 684.

Step 3: Percentage => 513/684 x 100 = 75%.

If the values were in degree instead of %, divide them by 360 as shown before.

(1)

Post your comments here:

Quick links

Quantitative Aptitude

Verbal (English)

Reasoning

Programming

Interview

Placement Papers