Aptitude - Stocks and Shares - Discussion

Discussion Forum : Stocks and Shares - General Questions (Q.No. 5)
5.
By investing in 16% stock at 64, one earns Rs. 1500. The investment made is:
Rs. 5640
Rs. 5760
Rs. 7500
Rs. 9600
Answer: Option
Explanation:

To earn Rs. 50 , investment = Rs. 64.
3

To earn Rs. 1500, investment = Rs. 64 x 3 x 1500 = Rs. 5760.
50

Discussion:
48 comments Page 2 of 5.

Sandesh said:   6 years ago
3*16+2 = 50/3.
50/3 = 16.66.

Rs.64 -- 16.66.
Rs. ? -- 1.

= 3.84.

1500*3.84 = 5760.

Habibur Rahman said:   6 years ago
How could I understand that 50/3 the earning?

I can't able to know how it comes 50/3? Please explain.

Sunil said:   7 years ago
6 * 16.66 = 100.
For 1500 = 6 * 15 = 90shares,
1share Rs 64.
Then investment is 90 * 64 = 5760.

Sunil said:   7 years ago
It tells that earn rs16.66 by investing Rs 64.

By earn rs100 we need to invest in 8 shares(16.66 * 8 = 100) so for earn 1500 need to purchase 8*15 = 120shares.
1share = 64rs.
So total investment =64 * 120 = 5760.

Kiran said:   7 years ago
Fraction is to be done in that way.

16 * 2 ÷ 3 = 50÷3.

Arger said:   7 years ago
Please explain why 50/3 ?

If 3 * 16 + 2 = 50, where the over /3 get? Please explain.

Komal said:   7 years ago
Explain me, how come 50/3?

Manish singh said:   8 years ago
You explained good, @Swati.

KARTHIK KUMAR V said:   8 years ago
I can't understand because there they are giving as 16.66% they why they are taking as Rs. 16.6666.

Anil said:   8 years ago
1500 * 64 = 288000|50/3.
-> Rs. 5760.


Post your comments here:

Your comments will be displayed after verification.