Aptitude - Races and Games - Discussion

Discussion Forum : Races and Games - General Questions (Q.No. 6)
6.
In a race of 200 m, A can beat B by 31 m and C by 18 m. In a race of 350 m, C will beat B by:
22.75 m
25 m
19.5 m
7 4 m
7
Answer: Option
Explanation:

A : B = 200 : 169.

A : C = 200 : 182.

C = C x A = 182 x 200 = 182 : 169.
B A B 200 169

When C covers 182 m, B covers 169 m.

When C covers 350 m, B covers 169 x 350 m = 325 m.
182

Therefore, C beats B by (350 - 325) m = 25 m.

Discussion:
20 comments Page 1 of 2.

Xyz said:   1 decade ago
From Where did you get the 200 and 169

Sunita said:   1 decade ago
From where 325 came. Multiplication result wrong.

Smritimay said:   1 decade ago
A can beat B by 31, then (total distance-A beat B) = 200-31 = 169.

P.Vijaya kumar said:   1 decade ago
@Sunita.
Eg: Assume A's speed is twice than B...if A reached 100 km ,that time B reached only 50km.
Ratio of A:B=2:1
In 300 km race ,B reached only 150km,when A reach the goal.
How is it possible:
B's distance when a reached the goal=(1/2)*300=150
Are u agree that.
Same as the ratio of A:B =182:169
So B's distance=(169/182)*350=325...
I think is correct.If any flaw is there,please correct me.

Sukriti said:   1 decade ago
But the race finishes as A covers 350 distance?

Aishi said:   9 years ago
A-B = 31 since A beats B by 31 m.

A-C = 18 since A beats C by 18 m.

So C-B = 6 i.e C beats B by 6 m when rate is 200 m.

So when race is 350 m it should be (6/200)*350 = 22.75 m.

Harsh said:   8 years ago
How did you get @Aishi, C-B = 6? as C-B =13, But anyway answer comes to be 22.75.

Ashish said:   8 years ago
As A -> 200.
B -> 200 - 31 = 169.
C -> 200 - 18 = 182.

If C covers 182m then B covers 169m so the ratio is B : C = 169 : 182.

As in 350m, let the distance be x then,
200/(182 - 169) = 350/x,
x = 91/4,
x = 22.75.

Mir Rokon Uddin said:   7 years ago
200 - 31=169,
2000 -18 = 182,
If C goes 182 then B goes 169.
So if C goes 350 then B goes 325.
So C will beat B by (350-325) = 25m.

Rahul said:   7 years ago
The distance between C and B is 13 m when C is at distance 182 m (C is 18 m behind A and A has finished 200 m).

Therefore, its 13 m for 182 m race.
(13/182) * 350 for 350 m race = 25 m.


Post your comments here:

Your comments will be displayed after verification.