# Aptitude - Races and Games - Discussion

Discussion Forum : Races and Games - General Questions (Q.No. 1)

1.

In a 100 m race, A can give B 10 m and C 28 m. In the same race B can give C:

Answer: Option

Explanation:

A : B = 100 : 90.

A : C = 100 : 72.

B : C = | B | x | A | = | 90 | x | 100 | = | 90 | . |

A | C | 100 | 72 | 72 |

When B runs 90 m, C runs 72 m.

When B runs 100 m, C runs | 72 | x 100 | m | = 80 m. | |

90 |

B can give C 20 m.

Discussion:

43 comments Page 2 of 5.
Ammu said:
7 years ago

Please anyone explain this in simple way.

Jayasree said:
7 years ago

Does anyone know how can we solve this question by having the difference in distance values only( i.e, using 10 and 28)?

Please tell me.

Please tell me.

Ramesh said:
8 years ago

I am not getting it.

At last how the answers came as 20? please explain.

At last how the answers came as 20? please explain.

Siddhesh said:
8 years ago

They are asking when B is at 100 m, where is C?

Consider A need x seconds to reach at 100m.

Velocity of A is 100/x.

Given that when A is at 100m, B and C are at 90m and 72m respectively...

So,velocity of B is 90/x (m/sec)

velocity of C is 72/x (m/sec)

Now, For B to reach 100m, 10m again have to run

time required for B to run 10m =10/(90/x) = x/9 sec.

distance covered by C in x/9 sec =(x/9)*(72/x) = 8m.

So when B is at 90+10=100m.

C is at 72+8 = 80m.

B won race by 20m difference with C.

Consider A need x seconds to reach at 100m.

Velocity of A is 100/x.

Given that when A is at 100m, B and C are at 90m and 72m respectively...

So,velocity of B is 90/x (m/sec)

velocity of C is 72/x (m/sec)

Now, For B to reach 100m, 10m again have to run

time required for B to run 10m =10/(90/x) = x/9 sec.

distance covered by C in x/9 sec =(x/9)*(72/x) = 8m.

So when B is at 90+10=100m.

C is at 72+8 = 80m.

B won race by 20m difference with C.

(1)

Sayeeda said:
8 years ago

Thank you for your explanation @Akhil.

Manoj said:
8 years ago

Given A 100, B 10, C 28.

A gives B means 100 - 10 = 90 = B.

A gives C means 100 - 28 = 72 = C.

A : B = 100 : 90.

A : C = 100 : 72.

B : C = 90 : 72 -------> 90/72 = B/C.

Consider given one as 100.

B gives C is

B : C = 100 : 72/90.

C/B = 72/90 * 100 = 80m.

A gives B means 100 - 10 = 90 = B.

A gives C means 100 - 28 = 72 = C.

A : B = 100 : 90.

A : C = 100 : 72.

B : C = 90 : 72 -------> 90/72 = B/C.

Consider given one as 100.

B gives C is

B : C = 100 : 72/90.

C/B = 72/90 * 100 = 80m.

Dynamo said:
8 years ago

We have to compare between B & C.

If B goes 90.

C goes 72.

To be 100 we have to multiply by 100 and divide by 90.

90 * 100/90 ------> 72 * 100/90.

100 ------> 80.

So, B can give C = 100 - 80 = 20.

If B goes 90.

C goes 72.

To be 100 we have to multiply by 100 and divide by 90.

90 * 100/90 ------> 72 * 100/90.

100 ------> 80.

So, B can give C = 100 - 80 = 20.

Akhil kondaparva said:
8 years ago

A defeats B by 10m i.e. if A runs 100m then B runs 90m.

A defeats c by 28m i.e. if A runs 100m then C runs 72m.

If B = 90 then C = 72.

If B = 100 then C = ? (cross multiply).

=> C = (72 x 100) / 90 = 80m.

So, if B = 100 C = 80.

ie=> B defeats C by 20 metres.

A defeats c by 28m i.e. if A runs 100m then C runs 72m.

If B = 90 then C = 72.

If B = 100 then C = ? (cross multiply).

=> C = (72 x 100) / 90 = 80m.

So, if B = 100 C = 80.

ie=> B defeats C by 20 metres.

Manisha said:
8 years ago

Thank you all for helping me.

Aakriti said:
8 years ago

Thanks, @Abhishek Kushwaha.

Post your comments here:

Quick links

Quantitative Aptitude

Verbal (English)

Reasoning

Programming

Interview

Placement Papers