Aptitude - Percentage - Discussion
Discussion Forum : Percentage - General Questions (Q.No. 3)
3.
A fruit seller had some apples. He sells 40% apples and still has 420 apples. Originally, he had:
Answer: Option
Explanation:
Suppose originally he had x apples.
Then, (100 - 40)% of x = 420.
60 | x x = 420 | |
100 |
x = | 420 x 100 | = 700. | |
60 |
Video Explanation: https://youtu.be/-Pv25Do3WwY
Discussion:
133 comments Page 1 of 14.
Moli said:
2 weeks ago
If 60% = 420.
Then, find the total.
Given, 60% = 420( cary percentage to the right will become the denominator multiplied by 100.
Then, total = 420/60 X 100.
= 7 *100
= 700.
Then, find the total.
Given, 60% = 420( cary percentage to the right will become the denominator multiplied by 100.
Then, total = 420/60 X 100.
= 7 *100
= 700.
Prakash singh bhandari said:
3 weeks ago
420 = 60%.
100% = 420/.60.
700 => answer.
100% = 420/.60.
700 => answer.
(2)
Starvin said:
2 months ago
60% = 420,
100% = x,
Cross Multiply;
x = 420 * 100/60,
x = 700.
100% = x,
Cross Multiply;
x = 420 * 100/60,
x = 700.
(5)
NANDISHA D said:
2 months ago
if 420+40%=100%
then 420=60%
hence 420 *40 / 60 = 280
420+280=700
then 420=60%
hence 420 *40 / 60 = 280
420+280=700
(1)
JISO said:
3 months ago
It's very simple,
Suppose he had 'x' apples,
Here x = 420.
Then (100 - 40)% = 60%.
Now required solution,
60/100 *x= 420,
x = (420 *100/60) = 700.
HOPE THIS WILL HELP!
Suppose he had 'x' apples,
Here x = 420.
Then (100 - 40)% = 60%.
Now required solution,
60/100 *x= 420,
x = (420 *100/60) = 700.
HOPE THIS WILL HELP!
(11)
Madhukar Reddy said:
6 months ago
A fruit seller sell 40% apples and the remaining apples are 420.
So, here 100% of apples he sell 40% apples then he had the remaining 60% of apples.( 100-40=60)
60% ----> 420
100%---->x
x = 420*100/60
x = 700
or;
60%----> 420
40%--->x.
x = 420*40/60,
x = 280 (280 apples sold)
Then total apples 280+420 = 700.
So, here 100% of apples he sell 40% apples then he had the remaining 60% of apples.( 100-40=60)
60% ----> 420
100%---->x
x = 420*100/60
x = 700
or;
60%----> 420
40%--->x.
x = 420*40/60,
x = 280 (280 apples sold)
Then total apples 280+420 = 700.
(10)
B DEMUDU said:
7 months ago
40% = 40/100 = 2/5.
Old new
5. 3
420/3 = 140.
140*5 = 700.
Old new
5. 3
420/3 = 140.
140*5 = 700.
(6)
Sunil thakur said:
7 months ago
If he sells 50% then 60 % will be rest of the fruits that is 420.
So, 420/60.
Which is equal to 7×100 = 700.
Therefore 700 was the total number of fruits.
So, 420/60.
Which is equal to 7×100 = 700.
Therefore 700 was the total number of fruits.
(2)
Harshad said:
8 months ago
x= 420+(x*40/100).
x = 420 + (x*4/10).
6x = 4200.
x = 700.
x = 420 + (x*4/10).
6x = 4200.
x = 700.
(2)
Sanu said:
9 months ago
Good explanation @Villan.
(2)
Post your comments here:
Quick links
Quantitative Aptitude
Verbal (English)
Reasoning
Programming
Interview
Placement Papers