Placement Papers - TCS

Why TCS Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of TCS and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get TCS Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved TCS Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve TCS Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

TCS Interview Experience - Kolkata, 16/08/2019

Posted By : Ankit Rating : +72, -0
So I gave TCS ninja on 3rd august, 2019 at TCS gitobidhan. I was from slot-2 whose timing was allocated from 11:30 am to 1 pm. So basically exam has has 4 sections.

1. ENGLISH OR VERBAL 15 QUESTIONS IN 10 MINS.

(So this section deals with 3 long passages and questions from those passages. Some fill in the blanks related to verbs, article, preposition etc. So this section is comparatively easy than others.).

2. QUANTITATIVE APTITUDE 15 QUESTIONS IN 30 MINS/10 FUB/5 MCQ.

(So this is the section where you will be tested upon your real knowledge. Truly speaking questions were tough, some were of cat level. Questions were from probability, permutation combination, time and work, geometry etc. However there is no negative marking for fubs.).

3. C MCQ 10 QUESTIONS IN 15 MINS.

(so this sec consisted of C, C++, Java mcq related to prediction of outputs.).

4. CODING QUES 1 QS IN 30 MINS.

QUIET EASY.

So I attempted all the question in English, 9 quant, 6 c mcq and 3 test cases of code. LUCKILY I GOT AN INTERVIEW CALL on 10th Aug to come to gitanjali park on 16th Aug. !

INTERVIEW Questions:

TECHNICAL.

SINCE I WAS FROM ECE QUESTIONS WERE FROM MY BRANCH ONLY.

1. What is MOSFET?

Ans-: It stands for metal oxide semiconductor field effect transistor and explained its basic working principle.

2. BJT?

Ans-: Stands for bipolar junction transistor. It has two types NPN and PNP. It is called bipolar as it has both minority as well as majority carriers.

3. What are flip flops?

Ans-: These are sequential circuits whose output changes when there is a change in input as well as when a clock is applied. They are edge triggered and mentioned its various types.

4. What is modulation?

Ans-: It is the process by which the properties of a carrier wave such as amplitude, frequency, and phase is varied in accordance with the instantaneous amplitude of the message signal.

5. Demodulation?

Ans-: It is opposite to that of modulation. We retrieve back the modulating signal back from the modulated signal by passing it through l-c filter.

6. SR latch.

Ans-: Stands for set set-reset latch. Mentioned its truth table also.

7. Ohms law.

Ans-: It states that the voltage or potential difference across two ends of a conductor is directly proportional to the current flowing through the conductor;resulting in a constant k termed as resistance while keeping the external factors such as temp, pressure constant.

8. V-I curve of NPN.

Ans-:drawn and explained.

9. V-I curve of PNP.

Ans-: Drawn and explained.

10. Eqn of slope of parallel and perpendicular lines.

Ans-: Drawn and explained.

11. Inductor.

Ans-: Explained via the principal of resonance and phase diagram. Voltage leads current by 90 degree.

12. Capacitor.

Ans-: Stores charge and rest as above.

13. What is a server?

Ans-: The only it question I was asked explained from CS branch.

Hr.

1. Why TCS.
2. From ECE why not core.

3. Willing to relocate.
Ans-: yes.

4. Comfortable with night shifts.
Ans-: yes.

5. Do you have gf.
6. Family details.
7. Hobbies.
8. Have you had your breakfast.
9. How much you study in a day.
10. JEE rank.
11. Webjeee rank.
12. Extra curricular activities.
13. Hobbies.
14. Which movie you watched recently.
15. Who was the director.

So basically I was able to answer all the technical questions. But be assured that you will be grilled a lot, so show utter confidence.

WAITING FOR THE RESULTS. ALL THE BEST FOLKS PREPARE ACCORDINGLY.

Like this page? +72 -0




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.