Placement Papers - TCS

Why TCS Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of TCS and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get TCS Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved TCS Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve TCS Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

TCS Placement Paper Pattern 2006 (Written)

Posted By : K. Vinay Kumar Rating : +9, -0

Paper : TCS Placement Paper Pattern 2006 (Written)
 

 1. 232 expressed in base-5 is 1412. (Similar Q in different form & number also appeared.)
 2. Pick the odd one out:
A) SMTP
B) HTTP
C) ARP
D) SAP

 3. Pick the odd one out:
A) DB2
B) ORACLE
C) WAP
D) ARP
(I might have interchanged some choices for Qs 2 & 3. Please check.)

 4. The following is not a triangle:
A) (60o, 80o, 20o)
B) (90o, 60o, 30o)
C) (54o, 66o, 60o)
D) (69o, 51o, 60o)

Ans: A (since sum of the angles in a triangle = 180o.)

 5. The following is a planar cube (E, V, F):
A) (12, 8, 6)
B) (12, 6,
C) (6, 6,  
D) (6, 8, 6)

 E - no. of edges V - no. of vertices F - no. of faces

Ans: A

 6. The greatest prime number among the following which can be stored in a 6-bit word computer is:
A) 61
B) 63
C) 65
D) 67
E) 69

 7. Calc. A-(B C) and represent the resulting 8-bit word in decimal form.
A 0 0 1 1 0 0 1 1
B 0 1 0 1 0 1 0 1
C 0 0 0 0 1 1 1 1

A-(B C)
(I might have interchanged the values of A, B & C but still try this.)

 8. Fit a suitable curve with the given data.
x         y
1000  3
?     ?
?     ?
?     ?

A) y = log x B) y = log 10x C) y = -10log x D) y = ex

Ans: A

 9. How many B's are followed by G's which are not followed by S's in the following series:

 B B G M P Q B G S K O B G A S B B G D E F B G S T I

Ans: 4 (Another Q on the same logic was also asked.)

 10. M(373,5) + R(3.4) + T(7.7) - R(5. = ___
 M - Modulo R - Round-off  T - Truncate

Ans: 3 + 3 + 7 - 6 = 7
(In the above, first term means the remainder obtained after dividing 373 by 5.)

 11. Match the following:
A) Female - Girl i) A type of
B) Bug - Reptile ii) A superset of
C) Beagle - Dog iii) A part of
D) Piston - Engine iv) Not a part of

(Another set like this was also asked.)

 12. There is a matrix X of order 7 9 whose elements will be filled column-wise. The address of the first element X(1,1) is 1258. Each element occupies 4 bytes of memory. Then the address of the element X(5,8) is 1473.
 13. 5 7 11 ? 25

Ans: 17

 14. A, B & C can do a piece of work in 8 days. A alone can do it in 12 days and B alone can do it 16 days. Then C alone can do it in ___.
 15. The line equation of the following curve is
A) y = ex
B) y = tan x
C) y = cos x
D) x + y = 0

Ans: D (For some others, tan x and cos x curves were asked.)

 16. A & B can do a piece of work in 12 days. A is capable of doing twice the work as B. In how many days A alone can complete the work?
 17. If the first/second, third/fourth, fifth/sixth etc. letters of the word PSYCHIATRIST are interchanged, then the letter which is 8th from right is I .
 18. If DCPRY is coded as CBOQX then SPEND can be coded as RODMC.
 19. The following is not a triangle:
A) (2,3,4)
B) (3,4,5)
C) (5,5,5)
D) (1,3,5)

Ans: D (Clue: Sum of any two sides should be greater than the third side.)

 20. Temperature in Chennai is measured since 12 noon is given by (t2/9) + 4t + 16. Then the difference in temperatures between 4 pm and 9 pm is ___. (I don't remember the question but can only outline it.)
 21. Aeroplane - 12oN 26oE - 20oS 30oW - Longitude - 8 hours to reach destination.

(I don't remember the question but can only outline it. Ans: 5 hr. 40 min.)

 22. Three savings 20%, 40%, 10% - Net saving? (I don't remember this question also but can only outline it.)
 23. _____
A) Distance
B) Time
C) Velocity
 24. n 100 or 100 n (I don't remember exactly). If n increases by 1% then ---
 25. Data Interpretation from Charts

Like this page? +9 -0




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.