# Data Interpretation - Line Charts - Discussion

Discussion Forum : Line Charts - Line Chart 1 (Q.No. 1)

*Directions to Solve*

Study the following line graph and answer the questions.

Exports from Three Companies Over the Years (in Rs. crore)

1.

For which of the following pairs of years the total exports from the three Companies together are equal?

Answer: Option

Explanation:

Total exports of the three Companies X, Y and Z together, during various years are:

In 1993 = Rs. (30 + 80 + 60) crores = Rs. 170 crores.

In 1994 = Rs. (60 + 40 + 90) crores = Rs. 190 crores.

In 1995 = Rs. (40 + 60 + 120) crores = Rs. 220 crores.

In 1996 = Rs. (70 + 60 + 90) crores = Rs. 220 crores.

In 1997 = Rs. (100 + 80 + 60) crores = Rs. 240 crores.

In 1998 = Rs. (50 + 100 + 80) crores = Rs. 230 crores.

In 1999 = Rs. (120 + 140 + 100) crores = Rs. 360 crores.

Clearly, the total exports of the three Companies X, Y and Z together are same during the years 1995 and 1996.

Discussion:

9 comments Page 1 of 1.
Peter said:
3 years ago

1993 = Rs. (30 + 80 + 60) cr = Rs. 170 cr

1994 = Rs. (60 + 40 + 90) cr = Rs. 190 cr.

1995 = Rs. (40 + 60 + 120) cr= Rs. 220 cr.

1996 = Rs. (70 + 60 + 90) cr= Rs. 220 cr

1997 = Rs. (100 + 80 + 60) cr = Rs. 240 cr

1998 = Rs. (50 + 100 + 80) cr= Rs. 230 cr

1999 = Rs. (120 + 140 + 100) cr= Rs. 360 cr

Since in 1995 and 1996 export = 220 cr.

It's the answer

1994 = Rs. (60 + 40 + 90) cr = Rs. 190 cr.

1995 = Rs. (40 + 60 + 120) cr= Rs. 220 cr.

1996 = Rs. (70 + 60 + 90) cr= Rs. 220 cr

1997 = Rs. (100 + 80 + 60) cr = Rs. 240 cr

1998 = Rs. (50 + 100 + 80) cr= Rs. 230 cr

1999 = Rs. (120 + 140 + 100) cr= Rs. 360 cr

Since in 1995 and 1996 export = 220 cr.

It's the answer

(1)

Jaaneman said:
8 years ago

First visualize the question.

(1)

Madhusri said:
8 years ago

Given explanation is better to solve the problem. Once try it.

Yenkaayamma said:
8 years ago

Is there any easy way to solve?

Subbalakshmi subbi said:
8 years ago

Hai guys how do you do?

Itaf Hussain said:
10 years ago

Here is the way for solving this problem in less time.

Just look at the four options available you will notice there are only four years i.e. 1995, 1996, 1997, 1998.

So Just calculate the total exports for the following four years 1995, 1996, 1997, 1998.

Just look at the four options available you will notice there are only four years i.e. 1995, 1996, 1997, 1998.

So Just calculate the total exports for the following four years 1995, 1996, 1997, 1998.

(2)

Humera said:
1 decade ago

Can't it able to calculate by an easy method to manage our time.

Raviraj said:
1 decade ago

Is there any easy way to calculate within a few seconds?

(1)

Ambika said:
1 decade ago

Is there any easy way to calculate with in a few seconds?

Post your comments here:

Quick links

Quantitative Aptitude

Verbal (English)

Reasoning

Programming

Interview

Placement Papers