# Aptitude - Races and Games - Discussion

Discussion Forum : Races and Games - General Questions (Q.No. 9)

9.

In a 200 metres race A beats B by 35 m or 7 seconds. A's time over the course is:

Answer: Option

Explanation:

B runs 35 m in 7 sec.

B covers 200 m in | 7 | x 200 | = 40 sec. | ||

35 |

B's time over the course = 40 sec.

A's time over the course (40 - 7) sec = 33 sec.

Discussion:

9 comments Page 1 of 1.
Srikanth said:
5 years ago

When A reached 200m B reaches 165m.

So, B reaches last 35 min in 7 sec,

If B reaches 35m in 7 sec then how much time it takes to reach 165m is (7/35)*165 = ?.

= 33 seconds..

When B reaches 165m in 33sec then A reaches 200m in same time.

So, B reaches last 35 min in 7 sec,

If B reaches 35m in 7 sec then how much time it takes to reach 165m is (7/35)*165 = ?.

= 33 seconds..

When B reaches 165m in 33sec then A reaches 200m in same time.

(2)

Bhawani Pratap said:
6 years ago

According to question if you read clearly it says that,

A beats B by 35 meters this statement clearly says A has completed 200 meters and B is lagging behind by 35 meters.

or A has completed the 200-meter distance 7 seconds early to B.

So both the information is about the completion of A.

The correct answer is

Speed of A =35/7=5 m/sec.

total time to cover 200m will be.

Time taken by A =200/5,

T=40sec.

A beats B by 35 meters this statement clearly says A has completed 200 meters and B is lagging behind by 35 meters.

or A has completed the 200-meter distance 7 seconds early to B.

So both the information is about the completion of A.

The correct answer is

Speed of A =35/7=5 m/sec.

total time to cover 200m will be.

Time taken by A =200/5,

T=40sec.

Surya senthilnathan said:
6 years ago

Speed of b= 35/7=5m/sec.

When A finishes 200 m, B completes 165m.

Time taken to complete 165m gives, A's course time.

T=165/5=33sec.

When A finishes 200 m, B completes 165m.

Time taken to complete 165m gives, A's course time.

T=165/5=33sec.

Rajon debnath said:
7 years ago

200-35 = 165,

(165/35) * 7 = 33.

(165/35) * 7 = 33.

(1)

Paul said:
9 years ago

All you know is B runs the LAST 35 m in 7 seconds. This does not necessarily relate to speeds in the earlier part of the race.

In the extreme, both A and B may have taken an hour to run the first 100m (the information supplied does not disprove this).

The answer is D.

In the extreme, both A and B may have taken an hour to run the first 100m (the information supplied does not disprove this).

The answer is D.

Anmol said:
1 decade ago

Simple it is.

B reaches after 7 secs when A has reached to the end point.

Actually 35 meters to cover B takes 7 secs.

So 5 meters per second.

Or 1 meter in 1/5 secs.

For 200 meters it is 40 secs.

So A's time is 40-7 = 33.

B reaches after 7 secs when A has reached to the end point.

Actually 35 meters to cover B takes 7 secs.

So 5 meters per second.

Or 1 meter in 1/5 secs.

For 200 meters it is 40 secs.

So A's time is 40-7 = 33.

Imran Ansari said:
1 decade ago

For B:

35m - 7sec.

200m - (x) sec.

Therefore,

x = (7X200) /35 = 40 sec. (For B).

Therefore,

For A = 40 - 7.

= 33 sec. Answer.

35m - 7sec.

200m - (x) sec.

Therefore,

x = (7X200) /35 = 40 sec. (For B).

Therefore,

For A = 40 - 7.

= 33 sec. Answer.

Priyabrata said:
1 decade ago

After A covers, then B reached the destination after 7sec. And B covers 35 metres within that 7 sec.

Then B runs 35m in 7sec.

Ans 33sec.

Then B runs 35m in 7sec.

Ans 33sec.

SHAMBHU NATH DEY said:
1 decade ago

A beats B by 35 m or 7 seconds, here mention B runs 35 m in 7 sec.

Actual meaning A runs 35 m in 7.

Ans 40 sec.

Actual meaning A runs 35 m in 7.

Ans 40 sec.

Post your comments here:

Quick links

Quantitative Aptitude

Verbal (English)

Reasoning

Programming

Interview

Placement Papers