# Aptitude - Percentage - Discussion

Discussion Forum : Percentage - General Questions (Q.No. 1)
1.
A batsman scored 110 runs which included 3 boundaries and 8 sixes. What percent of his total score did he make by running between the wickets?
45%
 45 5 % 11
 54 6 % 11
55%
Explanation:

Number of runs made by running = 110 - (3 x 4 + 8 x 6)

= 110 - (60)

= 50. Required percentage = 50 x 100 % = 45 5 % 110 11

Video Explanation: https://youtu.be/X2zTnABqEHU

Discussion:
133 comments Page 1 of 14.

Total run = 110.
Eight sixes = 48 run,
Three boundaries = 12run,

So, running between wicket=(110-48+12) = 50.
therefore, percentage of 50 run =(50/110)*100 = 45 * 5/11.
(14)

Rajjo said:   8 months ago
How to find the ration? I am not understanding the concept. Anyone, Please help me to get it.
(17)

A SANTHI said:   1 year ago
The total run is - 110
Boundaries(4's) - 3.
Sixes- 8.

Therefore, (4*3)+(6*8)= 12+48 = 60.

Running between the wickets means (1's or 2's which they get)

Therefore need to know the running b/w wickets:
110 - 60 =50.

And the percentage for running b/w wickets is;

= 50/110 * 100,
= 500/11,
= 45 * 5/11%.
(40)

Ashu said:   1 year ago
@Sanchita.

Here, 1 six have 6 runs and 1 boundary means 4 runs.
(11)

Sanchita said:   1 year ago
How 4 and 6 came? Please explain.
(8)

Nagamani said:   2 years ago
Total runs 110.

3 boundaries=3*4=12.
8 sixes =8*6=48.

Total score = 110-(12+48)
=110-60.
=50 total runs.

Percentage =50/110 * 100,
= 500/11.
= 45.45 mixed fraction lo rayaga 45*5/11.
(4)

Bfdg said:   2 years ago
Out of 110 Runs, he scored 60 runs by hitting the boundaries. Also, it is mentioned to calculate what percentage of total runs will he score by running between the wickets.

Am I right? Anyone, Please clarify.
(2)

Anomi said:   2 years ago

Here we need to find runs percentage of the total run, that is why we have to subtract from the total.

NIRMAL S said:   2 years ago
The question is very simple.

Out of 110 Runs, he scored 60 runs by hitting the boundaries. Also, it is mentioned to calculate what percentage of total runs will he score by running between the wickets.

So,
(x/100)*110 = 50,
Now x = (50*100)/110.
(3)

Nisha kadam said:   2 years ago
Here, Why we subtract 60 from 110? Please explain me.
(1)