Placement Papers - TCS

Why TCS Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of TCS and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get TCS Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved TCS Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve TCS Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

TCS PAPER - 30 SEP 2007 - DELHI

Posted By : Disha Rating : +6, -1
Hi Friends

I appeared for the TCS off campus in Maharaja Agrasen Institute Of Technology, Delhi on 30th Sept. 2007. Result of written test was declared on 3rd Oct, 2007 on the TCS website. They had selected total 1919 students for the interview from more than 10000 candidates. And finally they selected 769 students after interview. The off campus was for Delhi, Chandigarh, jaipur, luckhnow candidates... Off campus was for 2 days...29 & 30 Sept.

The test was bit easy...(it all depends on ur preparation)... I am writing my experience..

Test Pattern:

1) Verbal: Duration 20 min

Synonyms 10
Inter - bury
Galleon - ship
Brosser - pamphlet
Equanimity - calmness
Cleft - split

Antonyms  10
Admonition - commendation
Credit - believe false
Quixotic - pragmatic
Proclivity - likeness
Chimerical - distant

Fill in the Blanks --- 6 question
There was a paragraph .. and we had  to fill it with the appropriate sentences given below..

Reading Comprehension ----6 question
Difficult one..

2) Aptitude Section:

1. Number of faces, vertices and edges of a cube
a) 6,8,12 b) 8,12,8 c) 8,6,12 d) 12,8,6 ......
ans = a

2. A building with height D shadows up to G. A neighbour building with what height shadows C feet.
a) C/D*G b) C+D/G c) C-D*G d) (C*D)/G........
ans = d

3. Find the singularity matrix from a given set of matrices? (Hint det (A)==0)
       a) 2 0   b) 5 -3   c) 4 6   d) 3 4
           3 5      - 5 3        3 7       2 0
       a) c b) a c) b d) d.....
ans = c

4. Which shape will be obtained by using these values of x, y?
          X Y
          0 0.00001
          10 1.02
          100 1.72
          1000 3.00
ans =   y =log10x (here 10 is the base).

5. A, B and C are 8 bit no's. They are as follows:
                  A -> 1 1 0 0 0 1 0 1
                  B -> 0 0 1 1 0 0 1 1
                  C -> 0 0 1 1 1 0 1 0 ( I = intersection, u=union)
                  Find ((A U C) I B) =?

6. What is the power of 2?
                 a. 2068 b.2048 c.2668 ANS: (B). 2048


7. Select the odd one out a. WAP b. HTTP c. BAAN d. ARP  ... Ans = c

8. Which of the following set of numbers has the highest Standard deviation?
         a) 3,0,3,0,3,0 b) -3, -3, -3, -3, -3, -3 c) 3,3,3,3,3,3 d) 3,3,0, -3,0, -3

9.If g (0)=1,g (1)=1 and g (n)= g (n-1) + g (n -2). Find g (6).
          a) 9 b) 13 c) 21 d) 7.........ans= b

10 .A plane moves from 9°N60°E to 9°N60°W. If the plane starts at 2 AM and takes 10 hours to reach the destination, find the local  arrival time.
         a) 4.30 AM b) 6.00 AM c) 4.00 AM d) 10.00AM....ans= c

11. Given the length of the 3 angles of a triangle. Find the one that is impossible?

12.In the word ORGANISATION if we exchange first with the second, second with the third, third with fourth and so on......till last then what will be the 10 letter from right?

13.What is the largest prime no that will fit in 8 bit memory?
                    Ans: 253
           Approach: 2^8-1=256 which is not prime

14.In two dimensional array X(7,9) each element occupies 2 bytes of memory.If the address of first element X(1,1)is 1258 then what will be the address of the element X(5,8) ?
1.1460 2.1365 3. 1356 4.1370
          Ans: 1365

15.A power unit is there by the bank of the river of 900 mtr width. a cable is made from power unit to power a plant opposite to that of the river and 3000 mtr away from the power unit. The cost of the cable bellows water Rs5 / mtr and cost of cable on the bank is Rs 4/ mtr. Find the pt where the cable cut through the river.
1.2800 2. 3000 3. 2100 4.3900
      Ans: 2100
     
16. one graph question........

17. what is the value of #%#(5) + %%#(9) where % - square root #- square

18) If A, B, C are the mechanisms used separately to reduce the wastage of fuel by 25%, 20%, 10%. What will be the fuel economy if they were used combine?
      Ans : 46

19) Given a Bar Diagram ... read the problem twice.. dont get confuse between percentages and values (3 questions asked on this)

20) A Venn Diagram based question ...asked 3 questions from that. Que's based on Chemistry, Physics & Maths
i dont remember remaining questions but all from previous papers

3) Critical Reasoning
3 passages were given and 12 questions ...these are also from Barron's 12th Edition only
1.Bridge,Tunnel and Toll-free gate way.
2.Red,Brown.
3.language .. spanish ,english, Italian...

See u in TCS.....
ALL THE BEST......and also share ur experiences.. it will help many.

Like this page? +6 -1




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.