Placement Papers - Perot

Why Perot Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Perot and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Perot Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Perot Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Perot Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

PEROT SYSTEMS PAPER

Posted By : Udit Rating : +2, -2
Time : 1hr
Three sections

1. Technical (10)
2. Flowchart (9)
3. Aptitude (16)

We have to clear all the three sections . Negative Marking (0.25)

Technical :
----------
1. Which of the following involves context switch ,
(a) system call       (b) priviliged instruction
(c) floating point exception    (d) all the above
(e) none of the above        
Ans : (a)

2. In signed magnitude notation what is the minimum value for 2 bytes .

3. Dos is flexible because of (Some choices)
4. Some i++ , i-- Concept .
5. For 1 MB memory , the number of address lines required ,
(a) 11      (b) 16        (c) 20       (d) 24
Ans : (c)

6. O/p for the following (2 Simple Pgm)

8. HIMEM memory .

Aptitude (16 Questions)
---------
1. a==2 ; b==3 , c==6
c/(a+b)-(a+b)/c

2. Q is not equal to zero and k == (Q x n - s)/2 . What is n ?
(a) (2 x k + s)/Q         (b) (2 x s x k)/Q           (c) (2 x k - s)/Q
(d) (2 x k + s x Q)/Q               (e) (k + s)/Q
A causes B or C , but not both
F occurs only if B occurs
D occurs if B or C occurs
E occurs only if C occurs
J occurs only if E or F occurs
D causes G , H or both
H occurs if E occurs
G occurs if F occurs

3 . If A occurs which of the following must occurs
I. F and G
II. E and H
III. D
(a) I only        (b) II only          (c) III only         (d) I,II, & III
(e) I & II (or) II & III but not both
Ans : (e)

4. If B occurs which must occur
(a) D
(b) D and G
(c) G and H
(d) F and G
(e) J
Ans : (a)

5. If J occurs which must have occured
(a) E
(b) either B or C
(c) both E & F
(d) B
(e) both B & C
Ans : (b)

6. Which may occurs as a result of cause not mentioned
I. D
II. A
III. F
(a) I only
(b) II only
(c) I & II
(d) II & III
(e) I,II & III
Ans : (c)

7. E occurs which one cannot occurs
(a) A      (b) F       (c) D       (d) C      (e) J

8. One simple question on Work problem as in R.S.Agarwal

9. One Train problem

10. From the following statements determing the order of ranking
M has double the amount as D
Y has 3 rupess more than half the amount of D

11. In a murder case there are four suspects P,Q,R,S . Each of them
makes a statement . They are
p : " I had gone to the theatre with S at the time of the murder " .
q : " I was playing cards with P at the time of the murder " .
r : " Q didn't commit the murder " .
s : " R is not the murderer " .
Assuming the only one of the above statement is false and that one of
them is the murderer , who is the murderer ?
a) P       b) Q      c) R       d) Cann't be concluded   e) S
Ans : E

Six knights - P,Q,R,S,T and U - assemble for a long journey in Two ravelling parties . For security, each travelling party Consists of at least two knights . The two parties travel by separate routes, northern and southern . After one month , the routes of the northern and southern groups converge for a brief time and at that point the knights can , if they wish , rearrange their travelling parties before
continuing , again in two parties along separate northern and southern routes . Throughout the entire trip , the composition of traveling parties must be in accord with the following conditions P and R are deadly enemies and although they may meet briefly can never travel together .
p must travel in the same party with s
Q cann't travel by the southern route
U cann't change routes

12) If one of the two parties of knights consists of P and U and two other knights and travels by the southern route , the other members of this party besides P and U must be
a) Q and S
b) Q and T
c) R and S
d) R and T
e) S and T
Ans : e

13) If each of the two parties of knights consists of exactly three members , which of the following is not a possible travelling party and route ?
a) P,S,U by the northern route
b) P,S,T by the northern route
c) P,S,T by the southern route
d) P,S,U by the southern route
e) Q,R,T by the southern route
Ans : b

14) If one of the two parties of knights consists of U and two other knights and travels by the northern route , the other memnbers of this party besides U must be
a) P and S
b) P and T
c) Q and R
d) Q and T
e) R and T
Ans : c

15) If each of the two parties of knights consists of exactly three members of different parties and R travels by the northern route,then T must travel by the
a) southern route with P and S
b) southern route with Q and R
c) southern route with R and U
d) northern route with Q and R
e) northern route with R and U
Ans : a

16) If when the two parties of knights encounter one another after a month , exactly one knight changes from one travelling party to the other travelling party , that knight must be
a) P
b) Q
c) R
d) S
e) T
Ans : e

Flowchart
------------
2 Questions in Flowchart was based on biggest of the Number .



there r 3 sections
1st section has two parts
1. a) series questions ..all of them were from quantitative aptitude by RS Aggarwal.
complete series: 66,36,18,??
ans 8. it is in aggarwal
b) data sufficinecy --again all of them were from verbal 'n non verbal critical reasoning by rs aggarwal..both a and b parts were of 1 marks

section-2 they r 2 marks ques time 'n work questions trains distance
'n time again from quantitative apti by rs aggarwal

section-3 they r 5 marks ques it has 2flowcharts(ques 39 'n 43 i think) 'n
some c- based algo. 1st'n 2nd ques has loops widin loops ..they take time
so start from the last ques.
one of these is
assign 0 to d
i==1
j==1
k==1
x==i+j+k
if x/3 has a rem 0 then increment d by 1
add 1 to k
somethn somethn and thy asked u the value of d
in 42 and the no of loops in 43 for step 6.
this ques is bit tme consuming..
ans of 1 flowchart was 12 in tht v had to print the
value of c.
there was another ques wich had a loop 'n inside loop
v were changing the value of y ..but somehow it wasnt
chnging..in d end v ve 2 print d value of y ..ans is =d value to wich it ws initialised..'n i dnt remember
xactly..it was initialised to zero i think...so ans is
0..just c to the initialised value.

1's complement of 1100110
..it may not b xactly this no ..par aisa he tha.
conversion from octal to decimal..the no was 56 i think.
so do all these conversions.
ques)
i=80
j==4
if((mod i ,j)==0)
i==i/3
j==j+i
wat will be the o/p after termination?
ans)value wil remain same

make sure tht u start the paper from d last section.they r 5 marks ques 'n r very easy...all ques take equal time so better go for d last section first.
dont forget to do these chapters from rs aggarwal.the ques r as they r in tht buk. .the main factor is time .. . questions were really simple and u can easily handle it . only thing is u shd do within time limit.

Like this page? +2 -2




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.