Placement Papers - ICICI

Why ICICI Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of ICICI and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get ICICI Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved ICICI Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve ICICI Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

ICICI Placement Paper Part - 6

Posted By : Tanu Rating : +16, -2

PAPER : ICICI Placement Paper Part - 6

56.What are device drivers used for

Ans: .To provide software for enabling the hardware


57.What is make command in unix

Ans: . Used forcreation of more than one file


58.In unix .profile contains

Ans: . Start up program


59.In unix ls stores contents in

Ans: .inode block


60.Which of the following involves context switch,

(a) system call
(b) priviliged instruction
(c) floating poitnt exception
(d) all the above
(e) none of the above

 Ans: : (a)


61. In OST, terminal emulation is done in

(a) sessions layer
(b) application layer
(c) presentation layer
(d) tr Ans port layer

Ans: : (b)


62.For 1 MB memory, the number of address lines required,

(a)11
(b)16
(c)22
(d) 24

Ans: . (b)


63.Semaphore is used for

(a) synchronization
(b) dead-lock avoidance
(c) box
(d) none

Ans: . (a)


64.Which holds true for the following statementclass c: public A, public B

a) 2 member in class A, B should not have same name
b) 2 member in class A, C should not have same name
c) both
d) none

Ans: . (a)


65.Preproconia.. does not do which one of the following

(a) macro
(b) conditional compliclation
(c) in type checking
(d) including load file


Ans: . (c)


66.Piggy backing is a technique for

a) Flow control
b) Sequence
c) Acknowledgement
d) retr Ans mition

Ans: . (c)


67.Which is not a memory management scheme?

a) buddy system
b) swapping
c) monitors
d) paging

Ans: : c


68.There was a circuit given using three nand gates with two inputs and one output.Find the output.

a) OR
b) AND
c) XOR
d) NOT

Ans: . (a)


69.Iintegrated check value(ICV) are used as:

Ans: . The client computes the ICV and then compares it with the senders value.


70.When applets are downloaded from web sites , a byte verifier performs _________?


Ans: . Status check


71.An IP/IPX packet received by a computer using... having IP/IPX both how the packet Is handled.

Ans: . Read the, field in the packet header with to send IP or IPX protocol.


72.The UNIX shell ....

a) does not come with the rest of the system
b) forms the interface between the user and the kernal
c) does not give any scope for programming
d) deos not allow calling one program from with in another
e) all of the above

Ans: . (b)


73.In UNIX a files i-node ......?


Ans: . Is a data structure that defines all specifications of a file like the file size,number of lines to a file, permissions etc.


74.The very first process created by the kernal that runs till the kernal process is halts is

a) init
b) getty
c) both (a) and (b)
d) none of these

Ans: . (a)


75.In the process table entry for the kernel process, the process id value is
(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 255
(e) it does not have a process table entry

Ans: . (a)


76.Which of the following API is used to hide a window

a) ShowWindow
b) EnableWindow
c) MoveWindowd) SetWindowPlacement
e) None of the above

Ans: . (a)


77.Which function is the entry point for a DLL in MS Windows 3.1

a) Main
b) Winmain
c) Dllmain
d) Libmain
e) None

Ans: . (b)


78.The standard source for standard input, standard output and standard error is

a) the terminal
b) /dev/null
c) /usr/you/input, /usr/you/output/, /usr/you/error respectively
d) None

Ans: . (a)


79.The redirection operators > and >>

a) do the same function b) differ : > overwrites, while >> appends
c) differ : > is used for input while >> is used for output
d) differ : > write to any file while >> write only to standard output
e) None of these

Ans: . (b)


80.The command grep first second third /usr/you/myfile

a) prints lines containing the words first, second or third from the file /usr/you/myfile
b) searches for lines containing the pattern first in the files
second, third, and /usr/you/myfile and prints them
c) searches the files /usr/you/myfiel and third for lines containing the words first or second and prints them
d) replaces the word first with the word second in the files third and /usr/you/myfile
e) None of the above


Ans: . (b)


81.You are creating a Index on EMPNO column in the EMPLOYEE table. Which statement will you use?

a) CREATE INdEX emp_empno_idx ON employee, empno;
b) CREATE INdEX emp_empno_idx FOR employee, empno;
c) CREATE INdEX emp_empno_idx ON employee(empno);
d) CREATE emp_empno_idx INdEX ON employee(empno);

Ans: . c


82.Which program construct must return a value?

a) Package
b) Function
c) Anonymous block
d) Stored Procedure
e) Application Procedure

Ans: . b


83.Which Statement would you use to remove the EMPLOYEE_Id_PK PRIMARY KEY constraint and all depending constraints fromthe EMPLOYEE table?

a) ALTER TABLE employee dROP PRIMARY KEY CASCAdE;
b) ALTER TABLE employee dELETE PRIMARY KEY CASCAdE;
c) MOdIFY TABLE employee dROP CONSTRAINT employee_id_pk CASCAdE;
d) ALTER TABLE employee dROP PRIMARY KEY employee_id_pk CASCAdE;
e) MOdIFY TABLE employee dELETE PRIMARY KEY employee_id_pk CASCAdE;


Ans: . a


84.Which three commands cause a tr Ans action to end? (Chosse three)

a) ALTER
b) GRANT
c) DELETE
d) INSERT
e) UPdATE
f) ROLLBACK

Ans: . a ,b ,f


85.Under which circumstance should you create an index on a table?

a) The table is small.
b) The table is updated frequently.
c) A columns values are static and contain a narrow range of values
d) Two columns are consistently used in the WHERE clause join condition of SELECT
statements.


Ans: .d


86.What was the first name given to Java Programming Language.

a) Oak " Java
b) Small Talk
c) Oak
d) None

Ans: .a


87.A certain radioactive element A, has a half life = t seconds.
In (t/2) seconds the fraction of the initial quantity of the element so far decayed is nearly

(a) 29%
(b) 15%
(c) 10%
(d) 45%

Ans: . (a)


88.Which of the following plots would be a straight line ?

(a) Logarithm of decay rate against logarithm of time
(b) Logarithm of decay rate against logarithm of number of decaying nuclei
(c) Decay rate against time
(d) Number of decaying nuclei against time

Ans: . (b)


89.A radioactive element x has an atomic number of 100.
It decays directly into an element y which decays directly into element z.
In both processes a charged particle is emitted.
Which of the following statements would be true?

(a) y has an atomic number of 102
(b) y has an atomic number of 101
(c) z has an atomic number of 100
(d) z has an atomic number of 101


Ans: . (b)


90.If the sum of the roots of the equation ax2 + bx + c=0 is equal to the sum of the squares of their reciprocalsthen a/c, b/a, c/b are in

(a) AP
(b) GP
(c) HP
(d) None of these

Ans: . (c)


91.A man speaks the truth 3 out of 4 times. He throws a die and reports it to be a 6.
What is the probability of it being a 6?

(a) 3/8 (b) 5/8 (c) (d) None of the above

Ans: . (a)


92.If cos2A + cos2B + cos2C = 1 then ABC is a

(a) Right angle triangle
(b) Equilateral triangle
(c) All the angles are acute
(d) None of these

Ans: . (a)


93.Image of point (3,Cool in the line x + 3y = 7 is

(a) (-1,-4)
(b) (-1,4)
(c) (2,-4)
(d) (-2,-4)

Ans: . (a)


94.The mass number of a nucleus is

(a) Always less than its atomic number (b) Always more than its atomic number
(c) Sometimes more than and sometimes equal to its atomic number
(d) None of the above


Ans: . (c)


95.The maximum KE of the photoelectron emitted from a surface is dependent on

(a) The intensity of incident radiation (b) The potential of the collector electrode
(c) The frequency of incident radiation
(d) The angle of incidence of radiation of the surface

Ans: . (c


96.Which of the following is not an essential condition for interference

(a) The two interfering waves must be propagated in almost the same direction or the two interfering waves must intersect at a very small angle
(b) The waves must have the same time period and wavelength
(c) Amplitude of the two waves should be the same
(d) The interfering beams of light must originate from the same source

Ans: . (c)


97.When X-Ray photons collide with electrons

(a) They slow down
(b) Their mass increases
(c) Their wave length increases
(d) Their energy decreases

Ans: . (c)


98.An electron emits energy

(a) Because its in orbit
(b) When it jumps from one energy level to another
(c) Electrons are attracted towards the nucleus
(d) The electrostatic force is insufficient to hold the electrons in orbits

Ans: . (b)


99.An electron emits energy

(a) Because its in orbit
(b) When it jumps from one energy level to another
(c) Electrons are attracted towards the nucleus
(d) The electrostatic force is insufficient to hold the electrons in orbits

Ans: . (b)


100. How many bonds are present in CO2 molecule?

(a) 1
(b) 2
(c) 0
(d) 4

Ans: . (d)

Verbal

1. Depreciation: deflation, depression, devaluation, fall, slump

2. Deprecate : feel and express disapproval,

3. Incentive : thing one encourages one to do (stimulus)

4. Echelon : level of authority or responsibility

5. Innovation : make changes or introduce new things

6. Intermittent : externally stopping and then starting

7. Detrimental: harmful

Like this page? +16 -2




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.