Placement Papers - Hughes

Why Hughes Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Hughes and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Hughes Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Hughes Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Hughes Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Hughes Placement Paper

Posted By : Rinky Rating : +7, -0

Hughes Placement Paper Pattern
 

Attempt either B or C sec B contains CST C E&C
Better to attempt Electronics paper (Those who are having electronics background)
 
 Section A
 
 1. Which of the folowing is not correct
 a. (x+y) =x .y
 b. (x +y ) =x.y
c. (x .y ) =x+y
 d. (x +y ) =x .y [d]

 2. Question on logic ckt. U have to find the output ans. AB +CD +EF
 
3. If X and Y are two sets. |X| and |Y| are corresponding coordinates and exact no.of functions from X to Y is
 97 then
a. |X|=97 |Y|=1
 b. |X|=1 |Y|=97
c. |X|=97 |Y|=97
 d. .....

 5. If two dies are thrown simultaneously what is the prob. of one of the dice getting face 6 ?
 a. 11/36
 b. 1/3
 c. 12/35
 d. 1/36 [a]

 6. The relation ,<,on reals is
 a. a partial order because of symmetric and reflexive
b. ... antisymmetric and ....
c. not ...... .. asymmetric and non reflexive
d. ... .... not anti-symm and non reflexive

 7. In C language the parameters are passsed by a. values b. name c.referrence d....
 
 8. Advantage of SRAM over DRAM ans. faster
 
 9. Diasy chaining related question (refer Z80)
 a. uniform interrupt priority
b.non .... ....
c.interfacing slower peripherals
d.....

 10. RAM chips arranged in 4X6 array and of 8kX4bit capacity each. How many address lines reqd. to access each byte
 a. 12
 b. 16
 c.15
 d. 17

 11. Question related to AVL trees regarding how many no.of nodes to be changed to become balanced after addition of a leaf node to a particular node.
Ans . 3
 
 12. When following sequence is insertedin the binary search tree no.of nodes in left and right subtrees 52 86 64 20 3 25 14 9 85
 
 13. Method used for Disk searching.. a.l inked list b. AVL c. B-tree d. binary tree
 
 14. Which of the following is correct statement.
 a. 1 s complement can have two zero re[resentations
b. 2 s ... ... represent an extra neg. number
c. 2 s & 1 s have no difference in representing 16-bit no.
d.......

 15. AX=B where A is mXn ,b&X are column matrices of order m a. if m b.if m=n, rank of A
 16. The option avialable in C++, not C:
a. dynamic scoping
b. declaration in the middle of code block
c. seperate compiled and linked units
d. ....

 17. int a[4]={1,2,3,4};
 int *ptr;
ptr=a;
*(a+3)=*(++ptr)+(*ptr++);
A part of code is shown. The elements in A after the execution of this code.
a.1 2 3 4
 b. 1 2 3 6
c. compilation error
 d.1 2 2 4 [a]

  18. Critical section program segment is
 a. enclosed by semaphores with P & V operations
b. deadlock avoidance
c. where shared resources are accessed
d. ...

 19. when head is moving back and forth, the disk scheduling algorithm is _____
 a) scan
b) sstf
 c) fcfs
 d)....

 20. how many times the loop will execute
 LOOP LXI B,1526H
DCX B
JNZ LOOP
a) 1526H times
 b) 31
 c) 21
 d) 38

 21. the addressing mode in which the address of the operand is expressed explicitly within the instruction
 a) index addressing
 b) absolute
 c) indirect
 d) immediate

 22. (A - B) U (B - A) U (A ^ C) = ? where A,B are two sets A , B are compliments of A and B
 a) A U B
 b) A ^ B
 c)....
 d)....

 23. The network that does not use virtual circuit
 a) IP
 b) X.25
 c)....
 d)..

 24. source routing bridge
 a) source will route the frame
b) frame will routed with info in header
c)....
 d)..

 25. cache access time 100 msec. main memory access time 800 msec if the hit ratio is 95% , what is mean access time ...
 
 26. The module that should be always reside in main memory is
 a) loader
 b) link module
 c)...
 d)....
.... and some questions related to
1. addressing mode
 2.assembler passes
 3.linking and loading
4. file directory search
 5. turning machine
6. finite state machine
 7. daisy wheel

 27. The order of algorithm to merge the two sorted lists of lengths m and n is
 a. O(m) b. O(n) c. O(m+n) d. O(log(m)+log(n))

 28. A chocolate block is of 4 X 4 size.How many cuts are needed to make 1 X 1 size blocks. No simultaneous vert. & horz. cuts.
 
 29. Which among the following is not correct
 a. O(n) > O(log n) .. likewise

 Section C
 
1. One question of Set Theory Like there Are two sets A and B and (A-B)union(B-A)union(A intersection B)  is equivalent to Ans. A union B
 
 2. Union and intersection are in there sign conventions.

3. One question of probability Like between 100 and 999 how many no have the prob that they does not contain 7
 Ans. 16/25 (not sure u can check by own)
 
 4. Of Newton Rapson method...
 
 5. Of power set A set contains {(fi),a,{a,b}} what is the powerset of it Ans. 8
 
 6. A question of logic gates
 Ans. U can got the answer very easily
 
 7. A question on the Booths algo
 Ans. The sequence is 1010101010101010
 
 8. Relative addressing mode is used for
Ans. Dont know.
 
 9. For how many numbers there is no difference between little endian and big endian
 Ans. 256
 
 10. For the multiplication of two 8 bit numbers how much ROM will be used
 Ans. 64k*16 ROM(Check it)
 
 11. Why direct mapping is not good for the mapping of Cache Memory.
 Ans. Dont know
 
 12. What is the main property of Desiy I/O Sytem
 
 13. A question on the nyquist theorem
 Ans. 18000 bps
 
 14. What is the shannon theorem...
 Ans. Refer to data communication(Stalling) book
 
 15. CSMA/CD protocol is used in
 Ans. Ethernet
 
 16. What is the limitation of the Pulse Code Modulation
 Ans. Refer to data communication book
 
 17. In CSMA/CD
 Ans. The Access to the channnel is probabilistic.
 
 18. For an IP Router how many IP addresses
 Ans. Check it i think Answer is Only One.
 
 19. Which protocol u used when you want to know the IP address corresponding to a MAC Address
 Ans. RARP
 
 20. Which part of the IP header is used for the time limit of the packet.
 Ans. TTL
 
 21. Which PageReplacement algo will give the best result
 Ans. By replacing that page which has the next reference after a long time.(optimal algo)
 
 22. What the code will be said when it is called by another part and it is not completed yet
 Ans. Reentrant Code.
 
 23. three questions on the simple programs
 
 24. There is a sequence of no and prepare a binary tree and tell how many nodes are in the left and right sub tree.
 Ans. Check it Ans (4,7)
 
 25. hat is the rank of the graph
 Ans. e-n+k
 
26. One question on the multithreading
 
 27. Which traversal of the tree gives the node in the ascending order.
 Ans. Inorder
 
 28. Which traversal of the tree gives the node in the ascending order.
 Ans. Inorder
 
 29. What is garbage collector.

Like this page? +7 -0




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.