Placement Papers - HP

Why HP Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of HP and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get HP Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved HP Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve HP Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

HP Placement Paper Pattern II

Posted By : Sanjukta Nayak Rating : +10, -2

HP Paper Pattern

"The Test Had 4 Sections, Namely!
"




General section

Computer Science General

C/C++ Section

Java Section




The question paper had 48 questions to be answered in 1hr. Time will be quite
sufficient. They have different sets of question papers. I had got the paper
with serial number ending with ***- 02-2003.



I would like to request everyone who have attended the HP test to contribute the
questions that they remember.

Some questions that i remember are...................



1. General section : computer science general knowledge

2. Computer science general: simple questions



1) HP acquired this company in 2002. Which is the company




a)Compaq            
b)Dell            
c)option
3             d)
Option4

Ans: a




2) what does 3G denote


a) 3rd generation mobile communication

b) 3rd generation computer languages

c) option 3

d) option4

Ans: a




3)an application program that is used by the users to get the inofrmation
from the backend of some application like databases:

a) application server

b)proxy server

c)database server

d)option 4

Ans: database server




4) which of the following is not true about the e-mail

a) it can be accessed by a client program using POP

b) it can be accessed by a client program using imap protocol

c) option 3

d) option 4

Ans: I don t remember the answer but first 2 are
true.




5) Some quesion regarding the company and who developed it ( the thing to
remember is that Apple produce Macintosh computers).



6) What is X.25?

a) option
1             b)
option 2            
c) option
3             d)
option 4

Ans: find out??:-)




3. C/C++ Section : Questions on C/C++,
Programs O/P Etc.




1) main( )

{

unsigned int i=3;

while( i .=0)

printf( "%d", i--);

}

how many times will the printf stmt be executed?

a)0            
b)3            
c)4             d)
infinite

Ans: I think the answer is infinite, b cos i is an
unsigned integer and it will not decrement below 0 and hence end up in an
infinite loop.(yes, i checked and it is getting stuck in an infinite loop)




2) main( )

{

int x,y, z;

x=2;

y=5;

z= x+++y;

printf("%d %d %d", x, y z);

}

a) 3 5 7            
b) option
2                
c) option
3             d)
option 4

Ans: a




3) # define swap(a,b) temp=a; a=b; b=temp;

main( )

{

int i, j, temp;

i=5;

j=10;

temp=0;

if( i . j)

swap( i, j );

printf( "%d %d %d", i, j, temp);

}

Ans: On compiling i got ans 10, 0, 0. I did not
understand the concept. Please expalin this to me.




4. Java Section: Questions On Java Related
stuff.



1) Java was initially code named as:

a)
Oak                
b)
green                
c)
miller                
d) option4

Ans: Oak




2) What is not true about the following statements about java.

a) It is compiled using javac compiler

b) The compiled files have .class extension.

c) Such files cannot be transfered from one comp to another.

d) They use the java interpreter

Ans: c




3) Why is the synchronize used?

a) To initialize multiple
objects            

b) O lock an object

c) Option3

d) Option 4

Ans: b (probably)

 

Like this page? +10 -2




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.