Placement Papers - HP

Why HP Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of HP and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get HP Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved HP Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve HP Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

HP Placement Preparation Paper

Posted By : Poojitha Rating : +14, -2

HP Placement Preparation Paper
 


 For C, C++ (Test Your C, C++ skills By Yashvanth Kanithakar)
For Java (Any Java book (Good).

 Pattern:
48 Qs. Totally
12 Qs. In General computer test?(Concentrate more on ceo s and founders of HP,Microsoft,intel,sap etc..)It even includes Q in OS,N/wing
12 Qs. On C,
12 Qs. On C++
12 Qs. On J

 All section are compulsory. (Even for Non Java Guys)
 U can find one Paper in www.placemnetpapers.net
 In the interview( ie ont he 2nd ropund..they will ask Q mostly in C,C++,Java.The employee who r asking the Q r very jovial.So develop ur confidence level.They mostly ask abt ur latest projects,
 
 If u clear this level..next will be HR round.
If u clear the second round mostly..u r selected(90%).
HR is just for a formality..
 
 The interview pattern will be as:
 
 1. Tell abt your self.
2. They will ask for the subjects in which we are strong ( Here they will consider the ranking that we written during written examination & marks we got in written exam)
3. Mostly the interview time will be 45 minutes around (for only people there is about 1.5 hr)
4. HR questions may include here
5. Good thing is They r friendly and cooperative so confidence place role.

If u don t know the answer better not to answer than to tell some bad stuff. For me 2 people interviewd. As I told them that I am strong in C  they told me to write some programs like double linked list, singly  linked list(adding node at last), macros, const *,char *,pointer  arrays.

The main question that they asked was how can u compile or execute c program without editor. (Using TCC utility) coming 2 cpp only 1 question i.e what is polymorphism.

Java they asked me about protocol used in JSP, which layer does it belongs to, main differences between _Javascript ,java and JSP.

During personal introduction try to excell your capabilities by giving examples like as fast learner, hard worker like..! If u have any achievements & awards try 2 putthem all during  

Personal Introduction.
 
 The interviewers are very co-operative and highly friendly (so confidence plays vital role)
 
 There are four sections in the test
 
1. General ability
2. Computer science
3. C/C++
4. Java.

 All the questions are mandatory. No negative marking the Questions.

1 General IT information(easy)
2 C/C++ (very easy)
3 Computer Concepts(Database,Unix,....)
4 Java/JdBC (little tough)
 
 The test comprises of 4 sections:
 Section A. ------50qns(general appitude,english etc):
Section B. ------ 10 Questions on Computer concepts.
Section C. ------ 30 Questions on C

 1.WAP find and replace a character in a string.

2.WA function to perform the substraction of two . Eg: char N1="123",N2="478",N3=-355(N1-N2).

3.WAP dynamically intialize a 2 dimentional array Eg:5x20,accept strings and check for vowels and display the no.finally free the space allocated .

4.WAP read a line from file from location N1 to N2 using command line agruments Eg: exe 10 20 a.c freshersworld.com

5.WAP find the largest of 4 no using macros.
 
1. General section : computer science general knowledge
2. Computer science general: simple questions

 1) HP acquired this company in 2002. Which is the company
 a)Compaq
 b)Dell
 c)option 3
 d) Option4
 Ans: a

 2) what does 3G denote
 a) 3rd generation mobile communication
 b) 3rd generation computer languages
 c) option 3
 d) option4
 Ans: a
 
3) an application program that is used by the users to get the inofrmation from the backend of some application like databases:
 a) application server
 b)proxy server
 c)database server
 d)option 4
 Ans: database server freshersworld.com

 4) which of the following is not true about the e-mail
 a) it can be accessed by a client program using POP
b) it can be accessed by a client program using imap protocol
c) option 3
d) option 4
 Ans: I don t remember the answer but first 2 are true.

Some quesion regarding the company and who developed it.
 ( the thing to remember is that Apple produce Macintosh computers).

 5) What is X.25?
 a)option 1                 b)option 2             c)option 3                 d)option 4
 Ans: find out??:-)

3. c/c++ section: questions on c/c++, programs o/p etc.

 1) main( )
{
unsigned int i=3; freshersworld.com
while( i >=0)
printf( "%d", i--);
}
how many times will the printf stmt be executed?
a)0             b)3             c)4             d)infinite
 Ans: I think the answer is infinite, b cos i is an unsigned integer and it will not decrement below 0 and hence end up in an infinite loop.(yes, i checked and it is getting stuck in an infinite loop)

 2)  main( )
{
int x,y, z;
x=2;
y=5;
z= x+++y;
printf("%d %d %d", x, y z);
}
a)3 5 7
 b)option 2
 c)option 3
 d)option 4
Ans: a

 3) # define swap(a,b) temp=a; a=b; b=temp;
main( )
{ freshersworld.com
int i, j, temp;
i=5;
j=10;
temp=0;
if( i > j)
swap( i, j );
printf( "%d %d %d", i, j, temp);
}
 Ans: On compiling i got ans 10, 0, 0. I did not understand the concept. Please expalin this to me.

4. Java section: questions on java related stuff.

 1) Java was initially code named as:
a) Oak
b) green
c) miller
d) option4
 Ans: Oak

 2) what is not true about the following statements about java.
 a) it is compiled using javac compiler
b) the compiled files have .class extension.
c) such files cannot be transfered from one comp to another.
d) they use the java interpreter freshersworld.com
 Ans: c

3) Why is the synchronize used?
 a) to initialize multiple objects
 b)to lock an object
 c)option3
 d)option 4
 Ans: b (probably)
 .
From 70s 80s Company producing

1. Mouse,GUIs............
a)Dell
 b)IBM
 c) Xerox
 d) HP

 3)an application program that is used by the users to get the inofrmation from the backend of some application like databases:
 a) application server
 b)proxy server
 c)database server
 d)option 4
 Ans: database server
 
8.Database quesns Stored procedures Trigger strategy

9.Bandwidth measured in ?

10.Term assoc with Context Transaction
 
 class A
 {
A(int x)
{
System.out.println(" x=" + x );
}
A(int x,int y)
{
System.out.println(" x=" + x + " y =" + y);
}
}
 class HPTest4
 {
public static void main(String args[])
{
A a=new A(1);
A b=new A(2,3);
A c=new A();
}
}

The test is not 4 freshrz. 4 them the pattern is completely diff. This test was 4 ppl with 6mnths 2 18mnths exp.
 HP Q Paper Pattern:-
48 Q 1 hr
12Q General Knowledge
12Q General CSE
12Q C and C++
12Q Java
 

Like this page? +14 -2




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.