Placement Papers - HP

Why HP Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of HP and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get HP Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved HP Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve HP Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

HP Paper Pattern

Posted By : Sridhar Rating : +11, -2

HP Paper Pattern
 

 HP Q Paper Pattern:
(48 Qs. 1 hr )

12 Q. General Knowledge
12 Q. General CSE
12 Q. C and C++
12 Q. Java
 
 The Qs. are as follows:-
 
 1. Which of the foll is not a protocol.
 
HTTP PIM PSI
Ans. PSI (check)
 
2. Which of the foll does not help security.
 
Good Password
Update Antivirus
VLAN
Ans. VLAN
 
3. What was the prob with Intel Processor
 Cache
FPU
NONE
Ans.  FIND OUT AND LET ME KNOW
 
Q. # define swap(a,b) temp=a; a=b; b=temp;
main( )
{
int i, j, temp;
i=5;
j=10;
temp=0;
if( i . j)
swap( i, j );
printf( "%d %d %d", i, j, temp);
}
 Ans: On compiling i got ans 10, 0, 0. I did not understand the concept. Please expalin this to me.
 
And...the answer fot ur question is first preprocessor will modify ur code before compilation...so the #define swap will be substituted in the line no.6 of the  main...so ur code will become like this before compilation...  

line 1: int i, j, temp;
line 2: i=5;
line 3: j=10;
line 4: temp=0;
line 5: if( i . j)
line 6: swap( i, j );
line 7: printf( "%d %d %d", i, j, temp);
Because of preprocessor, line 6 becomes
 temp=i; i=j; j=temp;
so...this is equivalent to
temp=i;
i=j;
j=temp;
 hence...ur overall main becomes
 int i, j, temp;
i=5;
j=10;
temp=0;
if( i . j)
temp=i;
i=j;
j=temp;
printf( "%d %d %d", i, j, temp);
 and...now i think u will know why the answer was 10, 0, 0 ..

4. What does MIME stand for
Ans. Multipurpose Mail Exchange Protocol
 
5. What does XP stand for in WIN-Xp
Ans. Experience
 
6. Who is associated with C
Ans. Dennis Ritchie
 
7. Which of the foll is not a IM client
 
AOL
MSN
JABBER
XINGC
Ans. XINGC
 
8. What does ERP stand 4
Ans. Enterprise resource planning.
 
9. Who is associated with HOTMAIL
 SABEER Bhatia and Jack Smith
SABEER Bhatia and Bill Gates
Ans.SABEER Bhatia and Jack Smith
 

10. What does UNIX stand 4??? Find out ?
 
11. Which of the foll is not a app server
 BLUESTONE
WEBSPHERE
TOMCAT
JBOSS
Ans. BLUESTONE
 

 GENERAL CSE Qs.  
 
12. What do u call software embbedded in ROM
 
BIOS
FIRMWARE
SHAREWARE
FREEWARE
Ans. BIOS (Verify and plz let me know)
 
13. What is semaphore used 4????

14. Integral Constraint helps in???
Ans. Solving Inconsitent Data prob.
 
15. PING uses
Ans. ICMP
 


16. IP ADDRESS occupies
 4 bytes
8 bytes
16 bytes
6 bytes
Ans. I wrote 8. correct ans 4
 
17. Which DataStructure helps Searching
 STACK
LINKED LIST
HASH
Ans. HASH
 
18. Q on Binary tree Depth?
 2^n
2^n - 1
log n

19. Database shud hav
Ans. ACID properties.
 
20. VPN stands 4
Ans. virtual private n/w
 
21. what does fork() return 2 parent
 child pid
0
Ans. 0
 

22. What do u call the relationship b/e a table and its columnz
Ans. Schema
 
12 Qs. on c & C++
 
23. What is true about c++
Ans. IT can hav virtual constuctors
 
24. result of i=6; printf("%d",i++*i++)
 36
54
cant say
Ans. Can t say (compiler dependent)
 

25. output of
 char str[20] = "SANJAY"
printf("%d%d",sizeof(str),strlen(str))
 ANS. 20,6
 
26. Which of the foll cannot b used accross files
 extern
volatile
static
const
Ans. static. (i wrote volatile)
 
27. union u{ int i; char c;};
 sizeof(u);
Ans. 4 (I got damm irritated when i read this q. I
marked 4 and wrote UNDER UNIX next 2 the answer. How
can such a dumb q which gives diff values under DOS
and UNIX b asked???????????? lemme know)


28. Idenitify err
 5[[a]
5["abc"]
Ans. 5["abc"]
 
12 Qs. on JAVA
 
29. Java alloctaes mem in
 STACK
HEAP
Ans. HEAP
 
30. Can u call Garbage collector explicitly
Ans. S . Find out the syntax. It was asked
 
31. What does this mean X = Y
Ans. Object X refers to the contents of Y.
 
32. Q on Null pointer Exception

33. Synchronize is used 4???  

Like this page? +11 -2




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.