Placement Papers - Hexaware

Why Hexaware Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Hexaware and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Hexaware Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Hexaware Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Hexaware Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

HEXAWARE PAPER - 29 NOV 2003 - CHENNAI

Posted By : Satinder Rating : +12, -0
Hai Friends

I attended the HEXAWARE written test at chennai on 29-11-2003.

SELECTION PROCEDURE:
********************
1) Written Test - 100 questions - 100 marks - 1 Hour
2) Group Discussion.
3) Technical Interview.
4) HR Interview.

DETAILS OF THE TEST:
********************
Total candidates written the exam : 1500
Total no.of Batches : 3
Exam duration : 1 Hour.
Total Questions : 100
Total Marks : 100
Each question carries 1 mark.
Written test results were announced within 45 minutes.
GD results were announced within 2 minutes.

TEST PATTERN:
*************
Synonyms  -  10 questions.
Find the misspelled words - 5 questions.
Find the correct meaning of the phrases - 5 questions.
Analytical Questions - 30 Questions.
Quantitative Aptitude - 30 Questions.
Match the following - 20 Questions.

1) Go through the Old Question papers of HEXAWARE. Mostly 10 - 15 questions asked from Old papers (Quantitative Aptitude).

2) Since Match the following is in a group, time taken for selecting the appropriate answer is high. So, Whatever you know in match the following, first write the answers.
(Questions from 81 to 100 with A to T on the opposite side in a continuous series.)
Match the following is the easiest part, if you know the opposite matches. Otherwise, you need to traverse the entire block once again.

3) Then, go for the questions you know very well, since old questions are also featured the exam.

4) Don't mug the answers of old papers.
   Solve it on your own and check the answers.Then, you can get a good idea of attending other questions in the exam.

5) Easily you can answer 40 - 50 questions within 30 minutes.

GD Topics:
**********
1) What Should India do to win a gold medal in the Olympics?
2) Will India need a Dictatorship / Democratic rule now?

Overview of GD:
***************
My GD topic is "What Should India do to win a gold medal in the Olympics?".
My Batch consists of 11 members.
4 to 5 of them are shouting, right from beginning.
They never gave the chance to others.
The persons who are shouted during the GD are asked to present a Stage performance by the GD judges.
At last 3 got selected from the Shouted list.
So, if you enter GD , look-at what others do.
If they shout, then you also start to shout.Otherwise you may not be noticed by others.
I gave 3 to 4 points during the GD and didn't get more chance.

Technical Interview:
********************
My friend attended Technical Interview and she got selected in that and cleared the HR Interview too.
She was asked to write a program for Fibonacci series using pointers in C.
HR Interview will be very formal only.

**********************************************************************************************
Herewith I give the match the following questions asked in the exam.
Remaining questions are bit difficult to remember. Please excuse.
If you go through the old papers, it will be easy.

Match:
======
1) Select       -  Having
2) Sun          -  Solaris
3) Unix
4) ERP          -  BAAN
5) Linux        -  Redhat
6) HEXADECIMAL  -  ABCDEF
7) Java         _  Beans
8) g            -  
9) IP           -  192.168.77.122
10) Repeat      -  Until
11) qwerty      -
12) Rational    -
13) UML         -
14) RDBMS       -  Codds rule
15) C           -  Ritchie
16)             -  BSD
17)             -  Penguin
18)             -  9.81
19)Acer         -  Keyboard
20)PC           -  

The items which exist on both sides are correct, upto my knowledge.
Remaining items I am unable to remeber. Sorry, yaar.

Questions asked in the exam:
============================
1)Find the reminder when 333666777888999 divided by 3 or 9 or 11 ? (2 Questions like this)

2)Which is the biggest perfect square amongst the following?
  15129, 12348, 23716, 20736 ans:23716

3)The area of the maximum size of the circle described from the 10 inch square?

4) In the series 0, 3, 8, 15,__ What is the next number? Ans:24

5) X < 0, Y <> 0 then what is the possibility that the result is always positive?
Ans. (x + y)^2

6) 3 red and 4 blue balls are in a basket. A member of PPTeam is drawing balls from the basket. What is the probablity of getting the 3 red balls simultaneously?

7) Let ax2 + bx + c = 0
If the sum of the equal roots is equal to the product of the same roots.Then which of the following hold true
(a) a + b = 0
(b) a = 0
(c) c = 0
(d) b + c = 0

8) Find the value of (1.99)2 Ans:3.9601                    

9)There is a room with 6' x 8'. A 1' tile is fixed along the 4 walls in one row. How many 1" tiles require to finish the work. Ans. 24 (Question with different value asked).

10)2 persons can finish a job in 8 days. First person alone can finish the work in 24 days. How many days does the second person take to finish the job? Ans. 12 days

11)In a car wheel, two spokes cover 15 degree. Then for the entire car,how many spokes are there?
Ans. 24.

12)What is the angle of degree suspended when two hands of clock showing the time 2.30.
Ans. 105 degrees

13)A person's salary is getting reduced by 20%. What percentage should be added to get back his original salary?
Ans. 25%

14)Two persons start at the same point, walk in opposite directions with 5km/hr and 5.5km/hr respectively. What is the distance separated after 2 and half hrs? Ans:26.25 (approx)

15)A person starts walking at a speed of 5km/hr through half the distance, rest of the distance he covers with a speed 4km/hr. Total time of travel is 9 hours. What is the maximum distance he can cover? Ans: 40.5km.

16)In a rectangle the length is increased by of the original length . By what proportion should the width be reduced so that the area will be the same? Ans: 33

17)Find the nth number in the series is 1, -3, 5, -7.___ Ans: (-1)*(2n-1)

18)If a square is formed by the diagonal of the square as an edge, what is the ratio between the area? Ans: 2

19)A cubical rectangular bar has the dimensions with the ratio 5 : 4 : 3. Its volume is 7500. What is the surface area of the bar? Ans: 2350

20)In a class total 34 students, 16 are have a brother,  15 are have sisters, 9 students don't have either brothers or sisters.Find the number of students having both brother and sisters.

21)A batsman scored 1 runs in his 18th innings and that makes his average 18. Find his average upto the 17th innings? Ans: 19

22)The ratio of the length : breadth : height of a cuboid is 5 : 4: 3, and the volume is 7500. What will be its surface area ?

23)3 persons started placementpapers with a capital of Rs.3000 . B invest Rs.600 less than A, C invest Rs.300 less than B. Then what is the share amount of B in a profit of Rs.886 ?
Ans: Rs.265.8

24) If 38473ABC(This was not the exact no given) is divisible by 75 what is ABC in the same order.

25) Which is the biggest perfect square amongst the following :
15129, 12348, 23716, 20736

26) In the series 0, 3, 8, 15,__ What is the next number?

27) X < 0, Y <> 0 then what is the possibility that the result is always positive?
Ans. (xy)^2

28) Let ax2 + bx + c = 0
If the sum of the equal roots is equal to the product of the same roots.Then which of the following hold true
(a) a + b = 0
(b) a = 0
(c) c = 0
(d) a + c = 0

29) Find the value of (1.99)2
Ans. 3.9601(dont calc - should be near to 4)

30) There is a room with 6' x 8'. A 1' tile is fixed along the 4 walls in one row. How many 1" tiles require to finish the work.
Ans. 24

31) 2 persons can finish a job in 8 days. First person alone can finish the work in 24 days. How many days does the second person take to finish the job?
Ans. 12 days

32) In a car wheel, two spokes cover 15 degree. Then for the entire car,how many spokes are there?
Ans. 24.

33) What is the angle of degree suspended when two hands of clock showing the time 2.30.
Ans. 105 degrees

34) A person's salary is getting reduced by 20%. What percentage should be added to get back his original salary?
Ans. 25%

35). Two persons start at the same point, walk in opposite directions with 5km/hr and 5.5km/hr respectively. What is the distance separated after 2 and half hrs?
Ans. 26.25 (approx)

36). A person starts walking at a speed of 5km/hr through half the distance, rest of the distance he covers with a speed 4km/hr. Total time of travel is 9 hours. What is the maximum distance he can cover?
Ans. 40km.

37). In a rectangle the length is increased by of the original length . By what proportion should the width be reduced so that the area will be the same?
Ans. 33

38). Find the nth number in the series is 1, -3, 5, -7.___
Ans. (-1)*(2n-1)

39). If a square is formed by the diagonal of the square as an edge, what is the ratio between the area?
Ans. 2

40). The perimeter of a rhombus is 52 units. One of its diagonal is 24 units.What is its second diagonals length?
Ans. 10

41). A cubical rectangular bar has the dimensions with the ratio 5 : 4 : 3. Its volume is 7500. What is the surface area of the bar?
Ans. 2350

42). A persons salary iis decreased by steps of 20%, 15% and 10%. What will be the percentage decrease, if the salary is decreased in a single shot?

43). 3 persons started placementpapers with a capital of Rs.3000 . B invest Rs.600 less than A, C invest Rs.300 less than B. Then what is the share amount of B in a profit of Rs.886 ?

44). 178^2 -22^2
(USE (A+B)(A-B))

45). f(x) = x! g(x)=x^10 h(x)= 10^x for large values of x which is greater?

46). f(x) = 1/(1-x) find(f(f(f(x)))

47). x+(1/x) = 2.5 find x^2 + (1/x^2)

48). 2^(2^n) = 256 find 2^(2n)

49). x=0 y=0 6x+7y=42 find position(lies inside/out/on) of (4,5) in the triangle

50). 22 march 2004 is sunday which year previously did 22 jun became sunday

51). A man walked 30m west 5m south 10m west 35m north to reach tollgate find the dist from start to gate.
ans. 50m (use pythogoras)

52). area of square = sum of areas of rect1(41*27) and rect2(41*14). find square side.
ans. 41

53). find next in series 31,29,31,30,31,?
ans. 30 he!he!he!(they rep jan,feb,mar,.... hit your head)

Walk/Swim thro Coding

54). Input a,b
s=0;
c=a;
d=b;
while(d<>0)
{
s=s+c;
d=d-1;
}
Print s

for given values of a,b find the output
5questions for different values of a,b
 ------------------------------------------------------------------------------------------------

So, Prepare well using the old papers. Go Ahead with your career.
Wishing you all for a Enlightening IT Career,

Like this page? +12 -0




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.