Placement Papers - Hexaware

Why Hexaware Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Hexaware and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Hexaware Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Hexaware Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Hexaware Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

HEXAWARE PLACEMENT PAPER (TECHNICAL)

Posted By : Sivanagaparvathi Rating : +132, -20

PAPER: HEXAWARE PLACEMENT PAPER (TECHNICAL)

Directions for questions 1-10: Expand the following terms:-
 
1. ODBC
 
Ans: Open Database Connectivity.
 
2. HTML
 
Ans: Hyper Text Markup Language.
 
3. RISC
 
Ans: Reduced Instruction Set Computing.
 
4. ASCII
 
Ans: American Standard Code For Information Interchange.
 
5. ANSI
 
Ans: American National Standard Institute.
 
6. XML
 
Ans: Extended Markup Language.
 
7. FLOPS
 
Ans: Floating Point Operating Per Second.
 
8. SQL
 
Ans: Sequential Query Language.
 
9. QBE
 
Ans: Query By Example.
 
10. ALE
 
Ans: Address Latch Enable.
 
11. What is lagging in DBMS?
 
Ans: Reduced Redundancy.
 
Directions 12 to 20: For the following questions find the odd man out.
 
12. Unix
 
OS/2
 
CMOS
 
MSDOS
 
Ans: CMOS.
 
13. Oracle
 
Informix
 
Sybase
 
LISP
 
Ans: LISP
 
14. Laser
 
Inkjet
 
Dotmatirx
 
Mouse
 
Ans: Mouse
 
15. Dir
 
Cls
 
Csh
 
Copy
 
Ans: Csh
 
16. Bit Byte
 
Nibble
 
Digit
 
Ans: Digit
 
  17. Hard Disk
 
Floppy Drive
 
CD ROM
 
Cache
 
Ans: Cache
 
18. SQL
 
QUEL
 
QBE
 
ORACLE
 
Ans: Oracle
 
19. C++
 
JAVA
 
VC++
 
PASCAL
 
Ans: PASCAL
 
20. Projection Operation
Selection Operation
Intersection
Set Difference Operation
 
Ans: Intersection
 
21. Which of the following is a universal gate?
 
(a) OR
 
(b) AND
 
(c) XOR
 
(d) NOR
 
Ans: NOR
 
22. The default back end of the VB is
 
(a) Oracle
 
(b) Sybase
 
(c) Informics
 
Ans: Sybase
 
23. What is meant by Superconductivity?
 
Ans: No reistance
 
24. Viscosity
 
Ans: Friction
 
25. What is the Lock Based Protocol used for?
 
Ans: Concurrency Control in DBMS.
 
Directions for question 26 to 32: Convert the decimal numbers on the left to the required form.
 
26. 9's complement of 28
 
Ans:71
 
27. Binary of 58
 
Ans: 111010.
 
28. Octal of 359
 
Ans: 547
 
29. Hexadecimal of 650
 
Ans: 28A
 
30. BCD of 18
 
Ans: 0001 1000
 
31. BCD of 34.8
 
Ans: 0011 0100.1000
 
32. Excess-3 code of 6
 
Ans: 1001
 
33. Excess-3 code of 9
 
Ans: 1100
 
34. If Ax + By = 1F16;
 
Cx + Dy = 2510.
 
Find the value of x and y?
 
35. Semaphore is used for
 
(a) Synchronization
 
(b) Dead-lock avoidance
 
(c) box
 
(d) none
 
Ans: A
 
36. For addressing 1 MB memory, the number of address lines required,
 
(a) 11
 
(b) 16
 
(c) 22
 
(d) 24
 
Ans: B
 
37. Which of the following remains in memory temporarily
 
(a) Resident portion of COMMAND.COM
 
(b) Transient portion of COMMAND.COM
 
(c) API
 
(d) Disk BIOS
 
Ans: B
 
38. Pick the odd man out
 
(a) IO.SYS
 
(b) MSDOS.SYS
 
(c) ROM-BIOS
 
(d) COMMAND.COM
 
Ans: c
 
39. OS/2 is a
 
(a) Single User OS
 
(b) Multi User OS
 
(c) Multi Tasking OS
 
(d) None of these
 
Ans: C
 
40. Bootstrap loader program is a program belonging to
 
(a) ROM startup software
 
(b) ROM extension software
 
(c) ROM BIOS software
 
(d) ROM Basic software
 
Ans: A
 
41. The entry of starting cluster of a file is present in
 
(a) Boot Parameters
 
(b) Directory
 
(c) FAT
 
(d) Partition Table and master boot program
 
Ans: C

Like this page? +132 -20




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.