Placement Papers - HCL

Why HCL Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of HCL and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get HCL Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved HCL Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve HCL Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

HCL TECHNOLOGIES PAPER & INTERVIEW - 26 NOV 2006 - CHENNAI

Posted By : Shailesh Rating : +32, -3
Hi Friends

Bhaskar Reddy here.. I was attended for HCL Technologies in Anna University on Nov 26th and I got placed. Here I am presenting my experience in written test and interview. I hope it may be useful for you..

Written test consists of 4 sections. In each section we have to get minimum marks. Which means it's a sectional cut off. Also negative marking is there. They will deduct of each wrong answer... Ok... You just answer all questions with lot of confidence. They will give all 4 sections question paper at a time.. so you can start any section.

Total paper consists of 65 Questions and provided 90 min time. So that you can answer each and every section very carefully.. ok

SECTION-I :(Microprocessor (8086 only) + Networks + OS + Fundamentals of computers)
This section consists of 15 Questions. Here I remember some questions....

1) Non Maskable Interrupt is a....
a) NMI        b) Software interrupts
c) Hardware interrupts     d) Software and hardware interrupt
Ans: b

2) Which of the following is error correction and deduction?
a) Hamming code        b) CRC      c) VRC      d) None
Ans: b

3) When you switch on your computer, which of the following component affect first?
a) Mother board    b) SMPS     c) Peripherals    d) None
Ans : a

4) Which of the following function transports the data?
a) TCP/IP    b) Transport layer  c) TCP     d)  None
Ans: c

5) Which of the following does not consists address?
a) IP     b) TCP/IP     c) Network    d) Transport
Ans:a

6) They given like this.....     And some conditions?      
a) pre order    b) post order     c) In order     d) None
Ans:c

7) Authentication means...
a) Verifying authority    b) Source   c) Destination    d) Request
Ans: a

8) Symorphous is used for
a) Analysis     b) Synchournization    c) Asynchrouns d) None
Ans: b

9) There are five nodes. With that how many trees we can make?
a) 27      b) 28      c) 30     d) 29
Ans: c (Check the ans not sure)

10) Traverse the given tree using in order, Preorder and Post order traversals.
Given tree:
Ø Inorder :     D H B E A F C I G J
Ø Preorder:    A B D H E C F G I J
Ø Postorder:  H D E B F I J G C A
And some more questions.... I dint remember those questions

SECTION -II (C language Basics and programming) this section consists of 20 Questions...... All are programs only..

1. main()
{
printf("%x",-1<<4);
}
a) fff0   b) fffb    c)  ff0   d)  none
Ans: a
Explanation: -1 is internally represented as all 1's. When left shifted four times the least significant 4 bits are filled with 0's.The %x format
specifier specifies that the integer value be printed as a hexadecimal value.

2. main()
{
char *p;
p="Hello";
printf("%c
",*&*p);
}
a)  e    b)  H    c) some address   d) ome garbage value
Ans: b
Explanation: * is a dereference operator & is a reference  operator. They can be    applied any number of times provided it is meaningful. Here
p points to  the first character in the string "Hello". *p dereferences it and so its value is H. Again  & references it to an address and * dereferences it to the value H.

3. void main()
{
int i=5;
printf("%d",i++ + ++i);
}
a)  11     b)  12    c)  10     d)  output cant be predicted
Ans: d
Explanation: Side effects are involved in the evaluation of   i

4. main( )
{
int a[2][3][2] = {{{2,4},{7,8},{3,4}},{{2,2},{2,3},{3,4}}};
printf("%u %u %u %d
",a+1,*a+1,**a+1,***a+1);
}
a) 100, 100, 100, 2     b) 101,101,101,2     c) 114,104,102,3  d)  none
Ans: c
Explanation:The given array is a 3-D one. It can also be viewed as a 1-D array.
                                                                                                                                                                                                                                                         

Like this page? +32 -3




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.