Placement Papers - HCL

Why HCL Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of HCL and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get HCL Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved HCL Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve HCL Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Hcl C Programming Skills Test

Posted By : Isssss Rating : +23, -12
 
Hcl   C Programming Skills Test
 

 
   
Answer   the questions based on the following program:
     
STRUCT   DOUBLELIST
 
{   DOUBLE CLINKED
 
INT   DET; LIST VOID
 
STRUCT   PREVIOUS; (BE GIVEN AND A PROCEDURE TO DELETE)
 
STRUCT   NEW; (AN ELEMENT WILL BE GIVEN)
 
}
 
DELETE(STRUCT   NODE)
 
{NODE-PREV-NEXT   NODE-NEXT;
 
NODE-NEXT-PREV   NODE-PREV;
 
IF(NODE==HEAD)
 
NODE
 
}
 

     
Q.   In what case the prev was
 
(a)   All cases
 
(b)   It does not work for the last element
 
(c)   It does not for the first element
 
(d)   None of these
 

  Answer the questions based on the following program  
VOID   FUNCTION(INT KK)
 
{KK+=20;
 
}
 
VOID   FUNCTION (INT K)
 
INT   MM,N=&M
 
KN   = K
 
KN+-=10;
 
}
     

     
Q.   What is the output of the following program
 
main()  
{   int var=25,varp;
 
varp=&var;
 
varp   p = 10;
 
fnc(varp)
 
printf("%d%d,var,varp);
 
}
 

  a) 20,55
 
(b)   35,35
 
(c)   25,25
 
(d)55,55
     

     
1.   a=2, b=3, c=6
 
Find   the value of c/(a+b)-(a+b)/c
     

     
2.   What does the hexanumber E78 in radix 7.
 
(a)   12455
 
(b)   14153
 
(c)   14256
 
(d)   13541
 
(e)   131112
 
Ans.   (d)
     

     
3.   10 : 4 seconds :: ? : 6 minutes
 
Ans.   900
 

 
  4. Q is not equal to zero and k = (Q x n - s)/2.What is n?  
(a)   (2 x k + s)/Q
 
(b)   (2 x s x k)/Q
 
(c)   (2 x k - s)/Q
 
(d)   (2 x k + s x Q)/Q
 
(e)   (k + s)/Q
 

 
  5. From the following statements determing the order of ranking  
M   has double the amount as D
 
Y   has 3 rupess more than half the amount of D
 
Ans.   Data insuffiecient
 

 
  Questions 6 - 10 are to be answered on the following data  

  A causes B or C, but not both  
F   occurs only if B occurs
 
D   occurs if B or C occurs
 
E   occurs only if C occurs
 
J   occurs only if E or F occurs
 
D   causes G,H or both
 
H   occurs if E occurs
 
G   occurs if F occurs
 

  6. If A occurs which of the following must occurs  
I.   F and G
 
II.   E and H
 
III.   D
 
(a)   I only
 
(b)   II only
 
(c)   III only
 
(d)   I,II, & III
 
(e)   I & II (or) II & III but not both  
Ans.   (e)
 

     
7.   If B occurs which must occur
 
(a)   D
 
(b)   D and G
 
(c)   G and H
 
(d)   F and G
 
(e)   J
 
Ans.   (a)
     
   
8.If   J occurs which must have occured
 
(a)   E
 
(b)   either B or C
 
(c)   both E & F
 
(d)   B
 
(e)   both B & C
 
Ans.   (b)
     
   
9.   Which may occurs as a result of cause not mentioned
 
I.   D
 
II.   A
 
III.   F
 
(a)   I only
 
(b)   II only
 
(c)   I & II
 
(d)   II & III
 
(e)   I,II & III
 
Ans.   (c)
 

 
 
  10. E occurs which one cannot occurs  
(a)   A
 
(b)   F
 
(c)   D
 
(d)   C
 
(e)   J
 
Ans.   (b)

Like this page? +23 -12




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.