Placement Papers - HCL

Why HCL Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of HCL and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get HCL Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved HCL Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve HCL Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

HCL CISCO PLACEMENT PAPER AND INTERVIEW QUESTIONS

Posted By : Shraddha Rating : +11, -1

   
  HCL CISCO PLACEMENT PAPER AND INTERVIEW QUESTIONS
     

  Section A
     
   1. Which of the following involves context switch,
 
   (a) system call
   (b) priviliged instruction
   (c) floating poitnt exception
   (d) all the above
   (e) none of the above
 
   Ans: (a)
 
 
   2. In OST, terminal emulation is done in
 
   (a) sessions layer
   (b) application layer
   (c) presentation layer
   (d) transport layer
 
   Ans: (b)
 
 
   3. For a 25MHz processor , what is the time taken by the instruction   which needs 3 clock cycles,
 
   (a)120 nano secs
   (b)120 micro secs
   (c)75 nano secs
   (d)75 micro secs
 
 
   4. For 1 MB memory, the number of address lines required,
 
   (a)11
   (b)16
   (c)22
   (d) 24
 
   Ans. (b)
 
 
   5. Semaphore is used for
 
   (a) synchronization
   (b) dead-lock avoidence
   (c) box
   (d) none
 
   Ans. (a)
 
 
   6. Which holds true for the following statement
 
   class c: public A, public B
 
   a) 2 member in class A, B should not have same name
   b) 2 member in class A, C should not have same name
   c) both
   d) none
 
   Ans. (a)
 
 
   7. Question related to java
 
 
   8. OLE is used in
 
   a) inter connection in unix
   b) interconnection in WINDOWS
   c) interconnection in WINDOWS NT
 
 
   9. Convert a given HEX number to OCTAL
 
 
   10. Macros and function are related in what aspect?
 
   (a)recursion
   (b)varying no of arguments
   (c)hypochecking
   (d)type declaration
 
 
   11.Preproconia.. does not do which one of the
   following
 
   (a) macro
   (b) conditional compliclation
   (c) in type checking
   (d) including load file
 
   Ans. (c)
 
 
   12. Piggy backing is a technique for
 
   a) Flow control
   b) Sequence
   c) Acknowledgement
   d) retransmition
 
   Ans. (c)
 
 
   13. In signed magnitude notation what is the minimum value that can   be represented with 8 bits
 
   (a) -128
   (b) -255
   (c) -127
   (d) 0
 
 
   14. There is an employer table with key fields as employer number   data in every n'th row are needed for a simple following queries will get   required results.
 
   (a) select A employee number from employee A , where  exists from   employee B where A employee no. >= B employee having (count(*) mod n)=0
   (b) select employee number from employe A, employe B  where A   employe number>=B employ number  group by employee number   having(count(*) mod n=0)
   (c) both (a) & (b)
   (d) none of the above
 
 
   15. Type duplicates of a row in a table customer  with non   uniform key field customer number you can  see
 
   a) delete from costomer where customer number  exists( select   distinct customer number from  customer having count )
   b) delete customer a where customer number in b  rowid
   c) delete customer a where custermor number in( select customer number   from customer a, customer b )
   d) none of the above
 
 
  Section B
     
 
   1. Given the following statement  enum day = { jan = 1 ,feb=4,   april, may}  What is the value of may?
 
   (a) 4
   (b) 5
   (c) 6
   (d) 11
   (e) None of the above
 
 
   2. Find the output for the following C program
 
   main
   {int x,j,k;
   j=k=6;x=2;
   x=j*k;
   printf("%d", x);
 
 
   3. Find the output for the following C program
 
   fn f(x)
   { if(x<=0) > return;
   else f(x-1)+x;
   }
 
 
   4. Find the output for the following C program
 
   i=20,k=0;
   for(j=1;j   {k+=j<10?4:3;> }  
     printf("%d", k);    
       
     Ans. k=4  
       
       
      5. Find the output for the following C program  
       
     int i =10  
     main()  
     {int i =20,n;  
     for(n=0;n<=i;) > {int i=10;  
     i++;  
     }  
     printf("%d", i);    
       
     Ans. i=20  
       
       
      6. Find the output for the following C program  
       
     int x=5;  
     y= x&y  
       
       
      7.Find the output for the following C program  
         
     Y=10;  
     if( Y++>9 && Y++!=10 && Y++>10)  
     {printf("%d", Y);  
     else    
     printf("%d", Y);  
     }    
       
     Ans. 13  
       
       
      8. Find the output for the following C program  
       
     f=(x>y)?x:y  
       
     a) f points to max of x and y  
     b) f points to min of x and y  
     c)error  
       
     Ans. (a)  
       
       
      9. What is the sizeof(long int)  
       
     (a) 4 bytes    
     (b) 2 bytes    
     (c) compiler dependent    
     (d) 8 bytes  
       
       
       
      10. Which of the function operator cannot be over      loaded  
       
     (a) <= > (b) ?:  
     (c) ==  
     (d) *  
       
       
      11. Find the output for the following C program  
       
     main()  
     {intx=2,y=6,z=6;  
     x=y==z;  
     printf(%d",x)  
     }  
       
       
       
        Section C (Programming Skills)  
       
      Answer the questions based on the following program  
       
      STRUCT DOUBLELIST  
     { DOUBLE CLINKED  
     INT DET; LIST VOID  
     STRUCT PREVIOUS; (BE GIVEN AND A PROCEDURE TO  
     DELETE)  
     STRUCT NEW; (AN ELEMENT WILL BE GIVEN)  
     }    
     DELETE(STRUCT NODE)  
     {NODE-PREV-NEXT NODE-NEXT;  
     NODE-NEXT-PREV NODE-PREV;  
     IF(NODE==HEAD)  
     NODE  
     }  
         
      Q. In what case the prev was  
       
     (a) All cases  
     (b) It does not work for the last element  
     (c) It does not for the first element  
     (d) None of these  
       
       
       
      Answer the questions based on the following program  
       
      VOID FUNCTION(INT KK)  
     {KK+=20;  
     }  
     VOID FUNCTION (INT K)  
     INT MM,N=&M  
     KN = K  
     KN+-=10;  
     }  
       
       
      Q. What is the output of the following program  
       
      main()  
     { int var=25,varp;  
     varp=&var;  
     varp p = 10;  
     fnc(varp)  
     printf("%d%d,var,varp);  
     }  
       
     (a) 20,55  
     (b) 35,35  
     (c) 25,25  
     (d)55,55  
       
       
       
        Section D  
       
      1. a=2, b=3, c=6        Find the value of c/(a+b)-(a+b)/c  
       
       
      2. What does the hexanumber E78 in radix 7.  
       
     (a) 12455    
     (b) 14153    
     (c) 14256    
     (d) 13541    
     (e) 131112    
       
     Ans. (d)  
       
       
      3. 10 : 4 seconds :: ? : 6 minutes  
       
     Ans. 900  
       
       
      4. Q is not equal to zero and k = (Q x n - s)/2.What       is n?  
       
     (a) (2 x k + s)/Q    
     (b) (2 x s x k)/Q    
     (c) (2 x k - s)/Q  
     (d) (2 x k + s x Q)/Q    
     (e) (k + s)/Q  
       
       
      5. From the following statements determing the order       of ranking    
     M has double the amount as D    
     Y has 3 rupess more than half the amount of D    
       
     Ans. Data insuffiecient  
       
       
      Questions 6 - 10 are to be answered on the following       data    
     A causes B or C, but not both    
     F occurs only if B occurs    
     D occurs if B or C occurs    
     E occurs only if C occurs    
     J occurs only if E or F occurs    
     D causes G,H or both    
     H occurs if E occurs    
     G occurs if F occurs    
       
      6. If A occurs which of the following must occurs  
       
     I. F and G  
     II. E and H  
     III. D  
       
     (a) I only  
     (b) II only    
     (c) III only    
     (d) I,II, & III  
     (e) I & II (or) II & III but not both  
       
     Ans. (e)  
       
       
      7. If B occurs which must occur  
       
     (a) D    
     (b) D and G    
     (c) G and H    
     (d) F and G    
     (e) J  
       
     Ans. (a)  
       
       
      8. If J occurs which must have occured  
       
     (a) E    
     (b) either B or C    
     (c) both E & F    
     (d) B    
     (e) both B & C  
       
     Ans. (b)  
       
       
      9. Which may occurs as a result of cause not       mentioned  
       
     I. D    
     II. A    
     III. F  
       
     (a) I only    
     (b) II only    
     (c) I & II    
     (d) II & III    
     (e) I,II & III  
       
     Ans. (c)  
       
      10. E occurs which one cannot occurs  
       
     (a) A    
     (b) F    
     (c) D    
     (d) C    
     (e) J    
       
     Ans. (b)  

Like this page? +11 -1




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.