Placement Papers - HAL

Why HAL Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of HAL and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get HAL Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved HAL Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve HAL Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

HAL - Management trainee GK questions - Hyderabad, November 27, 2012.

Posted By : Vihar Rating : +198, -21
Hi all I have attended HAL MT online exam held on 27th november 2013, Here are the GK question that are asked in the exam. Out of 20 I have remembered only 18 questions just have a glance. I didn't remember the options well I am providing correct answers as far as my knowledge.

1. How many Major Mountain Ranges in India ?
Ans: 8.

2. Uber cup, sudiman cup tournaments are related to.
Ans: Badminton.

3. Ophidiophobia means.
Ans: fear of snakes.

4. First fifa world cup won by.
Ans: France.

5. Zend Avesta is a holy book of which religion?
Ans: Zoroastrianism.

6. "my life" autobiography written by.
Ans: bill Clinton.

7. Who discovered oxygen ?
Ans: scheele and preistely.

8. River that passes through budapest.
Ans: Danube river.

9. Northern Lights-Technical name is.
Ans: Aurora borealis.

10. Dickens - magwitch related as.
Ans: abel magwitch is a fictional character from charles dickens novel of the great expectations.

11. Tallinn is a capital city of.
Ans: Estonia.

12. Romeo and Juliet related question.

13. Famous painting "sun flower" painted by.
Ans: vincet van gogh.

14. Which of these are associated with cricket stadium or ground.

Pavilion end.
Nursory end.
St. Johns road.

Ans: pavilion end.

15. "moby dick"- is a.
Ans: Novel written by herman melville.

16. "astrocyte cells" are.
Ans: Cells in the brain and spinal cord.

17. State emblem of India taken from -.
Ans: Sarnath lion capital.

18. "living history"- Auto biography written by.
Ans: Hillary rodham clinton.

Like this page? +198 -21




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.