Placement Papers - CTS

Why CTS Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of CTS and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get CTS Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved CTS Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve CTS Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

CTS PAPER - 2000 - TRICHY

Posted By : Tanu Rating : +9, -3
REC2000 (Trichy)-COMPLETE 40 QUESTIONS          WITH VERBAL
         
 The written tests are based on critical reasoning type questions. Word -based problems, verbal ability, pattern recognition and pattern matching, series type, arithematic-based (including functions and permutations) are usually asked.
 We are not providing you with all the questions - just some questions to give you a general idea of the test pattern.
         
         SECTION-I:
         Find the sequence: (d is always NONE)
         1. BC CE EG GK ?
         a) KN b) KU c) KM d)
         
         2. AA AB BC CE?
         a) EG b) EH c) EI d)
         
         3. AB EF JK QR ?
         a)YZ b) ZA c) AB d)
         
         4. ACD EGL IKT MOB?
         a) QST b) QSZ c) QSY d)
         
         5. AC CG GO OE?
         a) EJ b) EI c) EL d)
         
         6. AE BH CM DU?
         a) EH b) EZ c) EB d)
         
         7. AD DP PL LV
         a) VS b) VK c) VI d)
         
         8. SE QU EN TI?
         a) CN b) BM c) AI or AZ d)
         
         SECTION-II:
         FIND THE VALUES FOR FOLLOWING PROBLEM:
         F(X)= 2X-1 + f(X-1) if X NOT EQUAL TO ZERO
         if f(X=0)=0
         
         9. f(5) VALUE
         a)15 b)24 c)22 d)NONE
         
         10. f(f(2))=
         
         11. f(16)- f(15)
         
         12. f(16)+f(15)-480
         
         13. f(f(x))=81 THEN VALUE OF X=3.
         
         14. f(X)=4f(X-1) THEN VALUE OF X=
         
         15. f(X)= f(X-1)+f(X-2) FOR X>1 THEN X=
         
         16. f(X)-f(X-1)=f(X-8) FOR X>5 THEN X=
         
         SECTION -III:
         In the following questions we r giving 'a word' which may not have any          meaning.
         Find different possible words or palindromes for the word as per queue.
         I. For the following find no of distinct words that can be formed.
         17. TYGHHTT
         A).420 B) 1540 C) 840 D)NONE
         
         18. TYGHHTY
         19. TYGHHTT
         20. TYGHHTT
         21. TYGHASD
         22. TYGHHTY
         
         II Find NO OF POSSIBLE Palindromes for following
         23. TYGHHTY
         24. TYHHHTYH.
         25 to 32 are figures. Uhave to analyse them. They will give five figs.          One is not correct
         
         SECTION IV:
         It having complete of figs.(26 -32)
         
         SECTION -V:

         For following first find out the anagram and then note the corresponding          meaning.
         33. TABLET (anagram means first u arrange the letters in correct order          like
         34. RUGGED
         35. GORE.
         36. STASSI.
         For all above choices are.
         A) resentment B)Fight c)Help d) Monster
         37. ENFOLD - folden - cuddle
         38. LAMB - balm - ointment
         39. RECEDE. - decree - proclaimination
         40. PLEASE. - sleeping.
         For above 4 choices are same
         A) cuddle B) sleeping c) proclamination d) ointment.

Section- VI

1. A says "the horse is not black".
B says " the horse is either brown or grey."
C says " the hoese is brown"
At least one is telling truth and atleast one is lying. tell the colour of horse?
Answer : grey
 
2. A son and father goes for boating in river upstream . After rowing for 1 mile son notices the hat of his fathe falling in the river.After 5 min. he tells his father that his hat has fallen. So they turn round and are able to pick the hat at the point from where they began boating after 5min.
Tell the speed of river?
Ans...6 miles/hr

3. A+B+C+D=D+E+F+G=G+H+I=17 where each letter represent a number from 1 to 9. Find out what does letter D and G represent if letter A=4. (8 marks)
Ans. D=5 G=1

4.Argentina had football team of 22 player of which captain is from Brazilian team and goalki from European team. For remainig palayer they have picked 6 from argentinan and 14 from european. Now for a team of 11 they must have goalki and captain so out of 9 now they plan to select 3 from rgentinian and 6 from European. Find out no. of methods
avilable for it. (2 marks)
Ans : 160600( check out for right no. 6C3 * 14C6)

5. Three thives were caught stealing sheep, mule and camel.
A says " B had stolen sheep "
C says " B had stolen mule"
B says he had stolen nothing.
The one who had stolen horse is speaking truth. the one who had stolen camel is lying . Tell who had stolen what? (5 marks)
Ans. A- camel ;B- mule ;C- horse

6.A group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them says that they have forgotten their purse so remaining make an extra contribution of Rs 100 to pay up the bill. Tell the no. of person in that group. (3 marks)
Ans - 8 person

7. In acolony there are some families. Each of them have children but different in numbers.Following are conditions:
A) No of adult no of sons no of daughters no of families.
B) Each sister must have atleast one brother and should have at the most 1 sister.
C) No of children in one family exceeds the sum of no of children in the rest families.
Tell the no of families.(5 marks)
Ans : 3 families

8. There are 6 people W,H,M,C,G,F who are murderer , victim , judge , police, witness, hangman. There was no eye witness only circumtancial witness. The murderer was sentenced to death.
Read following statement and determine who is who.
1. M knew both murderer and victim.
2. Judge asked C to discribe murder incident.
3. W was last to see F alive.
4. Police found G at the murder site.
5 H and W never met.
( 8 marks)

Like this page? +9 -3




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.