Placement Papers - CTS

Why CTS Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of CTS and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get CTS Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved CTS Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve CTS Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

CTS Paper Pattern IIT Madras

Posted By : Prakyyy Rating : +11, -0

                         CTS IIT MADRAS


Analogies

1. slur : speech
ans: smulge : writing       (choice is B)

2. cpahlet : shoulder
ans: ring : finger       (choice is C)

3. vernanlar : place
ans: finger print : identical    (choice is B)

Opposite

4.corphlent
ans:  emaciated    (choice is D)

5. officious
ans: pragmate   (choice is D)

6. dextrous
ans: clumsy    (choice is B)

12 -14: each sentense is broke to four sections a,b,c,d.choose which has  mistake mark (e) if you find no mistake.

12:
a) phylchologists pointout that b)there are human processes
   c)which does not involve d) the use of words (choice is A)

13:
a)jack ordered for b)two plates of chicken c)and a glass d)of water (choice is A)

14:            a) politics is             b)  (choice is A) (are)

16 - 20: each question of group of questions is based on a passage or a set of conditions for  each question,select the best answer choice given.

(i).if it is fobidden by law if the object of agreement is the doing of an act,  that is forbidden by law the agreement is void.
(ii). if it is of the nature that,it would defeat the provision of any law  is the agreement is void.if the object of agreement is such that thing got  directly forbidden by law it would defeat the provision of statuary law.
(iii). if the object of agreement is fraddulent it is void.
(iv). an object of agreement is void if it involves or implies to the  personnal  property of another.
(v). an object of agreement is void where the constant regards as ignored.
(vi). an object of agreement is void where the constant regards is as opposed  to public policy.  

17. A,B,C enter an agreement for the division a many them of gains acqest  or by be acquit by them by them by the argument is void as
Ans: ----      (choice is D)

21-25) An algorithem follws a six step process za,zb,zc,zd,ze,zf, it is governed by follwing


 (i) zd should follw ze
 (ii) the first may be za,zd or zf
 (iii) zb and zc have to be performed after zd
 (iv) zc must be immediately after zb

22) if za the first set zd must be
  a) 3rd                 b)5th                     c)2nd                     d)4th
Ans:-  A or D (probably a)

23) zf can be 3rd or 5th------any of the six, first, second or forth only, any of first four only  none these
Ans:-  B

24)   if zb must follw za then            
a)za can only 3rd or fourth             b) first or second                 c) can not be third                     d) fouth or fifth e)none
Ans:-  A

25)  ze is third term the no of diff operations possible is
Ans:- D  (dabad)

26-31) ravi plans six sep-- x,y,z,w,u,v  in rows no 1 to 6 ,according to the follwing conditions he must plant x before y and u he must plant y  "     wthe 3rd has to be z

26) which could be in order  
a) xuywzv                 b) xvzyuw                     c)zuyxwv                     d)zvxuwy                     e) wyzuvx
Ans:-  B

27)  which is true

a) z before v                 b) z before x                 c) w before u                 d) y before u                  e) x before w
Ans:- D

28) if he plans v first which is second x,y,z,w,u so ans is 'x'. choice is A.  


29)  which is true
a) x,3                         b)y,6                         c)z,1                         d)w,2 e)u,6
Ans:-  E

30) if he plans b 6th which would be first and second
  a) x and w                 b) x and y                 c)y and x                 d)w and z    e) w and u
Ans:-  B

31) if he plans w before u and after v  he should plan w at
  a) first                 b)second                 c)fourth                 d)fifth  e)sixth
Ans:- D

32)thursday

33)a&d

34)south hit

36)at a certain moment a watch showes 2 min lag althogh it is fast.if it  showed a 3 min lag at that moment ,but gain 1/2 min more a day than it does.  it would show the true time one day sooner than it usually does .how many  mins does the watch gain per day.
a).2                 b).5                 c).6                 d).4 e).75
Ans : e

37)in 400m race a gives b a start of 7 sec & beats by 24m.in another race  a beats by 10 sec.the speeds are
  a)8,7                 b)7,6                 c)10,8                 d)6,8                 e)12,10
Ans: c(10,8)

38)3x+4y=10 x cube+y cube=6         minimum value of 3x+11y=?
Ans= 39)0.75

41)sink---7.7kms---> fills 2 1/4 t is 5.5 min. 92 tonnes enough.. sink throws out 18 tonnes/hr.  avg. speed to
  a)1.86                 b)8.57                 c)9.4                 d)11.3                 e)10.7

42)          .                                        .                        ______
                                             /        2                 2 cms
                                           / _a_                      ______
                                          /              3              2 cms                 area of the d=50 cm square
                                        /___b___                 ______               what is the area of the b=?
                                      /                     4           2 cms
                                     /_____c____              ______
                                   /                          5         2 cms                                        Ans=(10.7)
                                 /______d______            ______


43) 600 tennis players  4% ->wrist band on one wrist of remain 96%->25%->on both hands  remain no of -
Ans:312)

44)312(doubt) or 432  
45)in how many ways 5e,6s,3f be arranged if books of each language are to be  kept together 17,64800,90,58400,3110400
   ans:e(3!*5!*6!*3!=3110400)

47)three types of the a,b,c costs Rs. 95/kg,100/kg&70/kg .how many kg of  each be blended to produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg,gives that   the quntities of b&c are equal a)70,15,15 b)50,25,25 c)60,20,20 d)40,30,30  
Ans:b48)water milk problem

49) x+y+z=w
q)two distinct no's are taken from  1,2,3,4......28
a)probably that the no is 6 -->1/14
b)probably that it exceeds 14 -->1/28
c)both exceed 5 is 3/28
d)less than 13->25/28  (24/28)
e)none
Ans:d

Like this page? +11 -0




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.