Placement Papers - CTS

Why CTS Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of CTS and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get CTS Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved CTS Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve CTS Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

CTS Placement Paper January, 2010 (Analytical)

Posted By : Regan Rating : +11, -3

CTS Placement Paper January, 2010  (Analytical)

ANALYTICAL Section : (25 Q's - 30 mins)

Directions for Questions 1-5: There are five friends Sachin, Kunal, Mohit,  Anuj and Rohan. Sachin ia shorter than Kunal but taller than Rohan. Mohit is  tallest. Anuj is a little shorter than Kunal an little taller than Sachin.

1.Who is the shortest?
(a) Rohan (b) Sachin (c) Anuj
(d) Kunal (e) None of these
Ans: A

2. If they stand in the order of their heights, who will be in the middle?
(a) Kunal (b) Rohan (c) Sachin
(d) Anuj (e) None of these
Ans: D

3. If they stand in the order of increasing heights, who will be the second?
(a) Anuj (b) Sachin (c) Rohan
(d) Kunal (e) None of these
Ans: B

4. Who is the second tallest?
(a) Sachin (b) Kunal (c) Anuj
(d) Rohan (e) None of these
Ans: B

5. Who is taller than Anuj but shorter than Mohit?
(a) Kunal (b) Rohan (c) Sachin
(d) Date Inadequate (e) None
Ans: A

6. A group of friends goes for dinner and gets bill of Rs 2400 . Two of them  says that they have forgotten their purse so remaining make an extra  contribution of Rs 100 to pay up the bill. Tell the no. of person in that group.  
Ans - 8 person

7. Given the following functions
(1) f (n a b c ) = ac if n=1
(2) f (n a b c) = f ( n-1 a c b) + f ( 1 a b c) + f ( n-1 b a c ) if n > 1
Then what is the value f ( 2 a b c ) = ?
Ans: f ( 2 a c b ) = ab + ac + bc.

8. There are 600 tennis players 4% wear wrist band on one wrist Of the  remaining, 25% wear wrist bands on both hands How many players don't wear a  wrist band?
Ans. 432

9. Three types of tea the a,b,c costs Rs. 95/kg,100/kg and70/kg  respectively. How many kgs of each should be  blended to produce 100 kg of  mixture worth Rs.90/kg, given that the quntities of band c are equal
A. 70,15,15
B. 50,25,25
C. 60,20,20
D. 40,30,30
Ans. B

10. If all the 6 are replaced by 9, then the algebraic sum of all the  numbers from 1 to 100 (both inclusive) varies by
Ans: 330

Directions for Questions 11-15 : Each question given below has a problem  and two statements numbered I and II giving certain information. You have to  decide if the information given in the statements are sufficient for answering  the problem. Indicate your answer as
(a) if the data in statement I alone are sufficient to answer the question;
(b) if the data in statement II alone are sufficient to answer the question;
(c) if the data in either in I or II alone are sufficient to answer the  question;
(d) if the data even in both the statements together are not sufficient to  answer the question;
(e) if the data in both the statements together are needed;

11.
A) The boy regretted that he had spend a greater part of his vacation in the  chair with a plastered leg.
B) With a plastered leg, the boy regretted that he had spent a greater part of  his vacation in the chair
C) The boy regretted that a plastered leg he had spent a greater part of his  vacation in the chair.
D) The boy with a plastered leg regretted that he had spent a greater part of  his vacation in the chair.
Ans: C

12.
A) If You will pay heed to the small details, the general plans will surely  succeed.
B) If you pay heed to the small details, the general plans will surely succeed.
C) If you would heed the small details, the general plans would have succeed.
D) If you heeded to the small details, the general plans would surely succeed.
Ans: B

13.
A) It is a pleasure to see an alligator basking in the sunshine on a river  bank as long as 90 feet.
B) It is a pleasure to see an alligator as long as 90 feet basking in the  sunshine on a river bank
C) It is a pleasure to see an alligator basking in the sunshine as long as 90  feet on a river bank
D) It is a pleasure to see an alligator basking as long as 90 feet in the  sunshine on a river bank.
Ans: B

14.
A) There will be a meeting in the long room at 4 o'clock of all the boys who  play cricket and football.
B) There will be a meeting of all the boys who play cricket and football in the  long room at 4 o'clock.
C) There will be in the long room at 4 o'clock a meeting of all the boys who  play cricket and football
D) In the long room at 4 o'closk there will be a meeting of all the boys who  play cricket and football.
Ans: D

15.
A) We had in this village, some twenty years ago, an idiot boy, whom I well  remember, who from a child showed strong propensity for bees
B) Some twenty years ago, we had an idiot boy in this village, who from a child  showed strong propensity for bees, whom I well remember.
C) We had an idiot boy, whom I well remember, who from a child showed strong  propensity for bees, in this village some twenty years ago.
D) In this village, we had an idiot boy some twenty years ago, who from a child  showed strong propensity for bees, whom I well remember.
Ans: A

Directions for Questions 16-20 :Convert the given binary numbers.
16. (11111011)2= ( )8
Ans: (373)8

17. (11011110110010101101)2 = ( )16
Ans: (DECAD)16

18. ( 11010101)2 = ( )10
Ans: (213)10

19. (11100111)2 = ( )8
Ans: (347)8

20. (1100010101010010001)2 = ( )8
Ans: (1425221)8

Questions 21-25 : A cube painted red on two adjecent faces and black on  the faces opposite to the red faces and green on the remaining faces is cut into  sixty-four smaller cubes of equal size.

21. How many cubes are there which have no face painted ?
A) 0 B) 4 C) 8 D)6
Ans:C

22. How many cubes have only one face painted ?
A) 8 B) 16 C) 24 D)32
Ans:C

23. How many cubes have less than three faces painted ?
A) 80 B) 24 C) 28 D)48
Ans:D

24. How many cubes are there with three faces painted ?
A) 4 B) 8 C) 16 D)24
Ans:B

25. How many cubes have one face green and one of the adjacent faces black o  red ?
A) 8 B) 16 C) 24 D)28
Ans:C

Like this page? +11 -3




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.