Placement Papers - CMC

Why CMC Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of CMC and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get CMC Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved CMC Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve CMC Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

CMC Placement Paper (Data Sufficiency Section)

Posted By : Murugan Rating : +16, -2

Paper: CMC Placement Paper (Data Sufficiency Section)

Data Sufficiency Section

Directions : For questions in this section mark

(a) If condition (i) alone is sufficient
(b) If condition (ii) alone is sufficient
(c) If both conditions together are sufficient
(d) If condition (i) alone & (ii) alone are sufficient
(e) information not sufficient

1.  A man 6 feet tall is standing near a light on the top of a pole What is the length of the shadow cast by the man.
(i) The pole is 18 feet high
(ii) The man is 12 feet from the pole

Ans: (c)


2.  Two pipes A and B emptied into a reservoir , pipe A can fill the reservoir in 30 minutes by itself. How long it will take for pipe A and pipe B together to fill up the reservoir.
(i) By itself, pipe B can fill up the reservoir in 20 minutes
(ii) Pipe B has a larger cross-sectional area than pipe A

Ans: (a)


3. K is an integer. Is K is divisible by 12
(i) K is divisible by 4
(ii) K is divisible by 3

Ans: (c)


4. What is the distance from A to B
(i) A is 15 miles from C
(2) C is 25 miles from B

Ans: (e)


5.  Was Melissa Brown's novel published?
(i). If Melissa Brown's novel was published she would receive atleast $1000 in royalities during 1978
(ii). Melissa Brown's income for 1978 was over $1000

Ans: (e)


6. Does every bird fly?
(i) Tigers do not fly.
(ii) Ostriches do not fly

Ans: (b)


7. How much does John weigh? Jim weighs 200 pounds.
(i) Toms weight plus Moes weight equal to John's weight.
(ii) John's weight plus Moe's weight equal to Twice Tom's weight.

Ans: (c)


8. Is the figure ABCD is a rectangle if
(i)  angle ABC=90(degrees)
(ii) AB=CD


9.  Find x+2y
(i). x+y=10
(ii). 2x+4y=20

Ans: (b)


10. Is angle BAC is a right angle
(i) AB=2BC
(2) BC=1.5AC

Ans: (e)


11. Is x greater than y
(i) x=2k
(ii) k=2y

Ans: (e)


12. A piece of string 6 feet long is cut into three smaller pieces. How long is the longest of the three pieces?
(i). Two pieces are the same length.
(ii) One piece is 3 feet 2 inches lone

Ans: (b)


13. How many rolls of wall paper are necessary to cover the walls of a room whose floor and ceiling are rectangles 12 feet wide and 15 feet long
(i) A roll of paper covers 20 sq feet
(ii) There are no windows in the walls

Ans: (e)


14.  x and y are integers that are both less than 10. Is x>y?
(i). x is a multiple of 3
(ii). y is a multiple of 2

Ans: (e)


15. Fifty students have signed up for atleast one of the courses GERMAN & ENGLISH, how many of the 50 students are taking GERMANI but not ENGLISH?
(i). 16 students are taking GERMANI  & ENGLISH
(ii). The number of students taking ENGLISH  but not GERMANI  is the same as the number of students taking GERMAN

Ans: (c)


16. Is ABCD is a square ?

A


B

X







C
  D

(i) AD = AB
(ii). x=90(degres)

Ans: (e)


17. How much card board will it take to make a rectangular box with a lid whose base has length 7 inches.
(i). The width of the box 5 inches
(ii). The height of the box will be 4 inches

Ans: (c)
.

18.  Did ABC company made profit in 1980?
(i) ABC company made a profit in 1979.
(ii) ABC company made a profit in 1981.

Ans: (e)


19. How much is Janes salary?
(i). Janes salary is 70% of John's salary
(ii). Johns salary is 50% of Mary's salary

Ans: (e)


20. Is x>1
(i) x+y=2
(ii) y<0

Ans: (c)


21. How many of the numbers, x and y are positive? Both x and y are less than 20.
(i) x is less than 5
(ii) x+y =24

Ans: (b)


22. Is the angle ACB is right angle

(1) AC=CB
(2). (AC)2+CB2=AB2

Ans: (b)


23. How far it from town A to town B? Town C is 12 miles east of town A
(i). Town C is south of town B
(ii). It is 9 miles from town B to town C

Ans: (c)


24. A rectangular field is 40 yards long. Find the area of the field.
(i). A fence around the boundary of the field is 140 yards long
(ii). The field is more than 20 yards width

Ans: (a)


25. An industrial plant produces bottles. In 1961 the number of bottles produced by the plant was twice the number of produced in 1960. How many bottles were produced altogether in the year 1960, 61,&62
(i). In 1962 the number of bottles produced was 3 times the number of produced in 1980
(ii). In 1963 the number of bottles produced was one half the total produced in the years 1960,1961,1962.

Ans: (e)


26. Is xy > 1 ? If x & y are both positive
(i) x is less than 1
(ii) y is greater than 1

Ans: (e)


27.  Is it a Rhombus
(i) All four sides are equal
(ii)  Total internal angle is 360

Ans: (e)


28. How many books are in the book shelf
(i) The book shelf is 12 feet long
(ii). The average weight of each book is 1.2 pound

Ans: (e)


29.  What is the area of the circle?
(i) Radius r is given
(ii) Perimeter is 3 times the area

Ans: (a)

Like this page? +16 -2




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.