Placement Papers - Cisco

Why Cisco Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Cisco and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Cisco Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Cisco Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Cisco Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Cisco Sample Question Paper (Aptitude)

Posted By : Girishkumar Rating : +10, -1
Sample Question Paper:
1.The starting location of an array is 1000. If the array[1..5/...4] is  stored in row major order, what is the location of element[4][3]. Each work  occupies 4 bytes.

2.If the number of leaves in a binary tree are N, then the total number of  internal nodes........(Assume complete binary tree)
ANS: N-1

3. The locality of reference means.............

4. If two ausigned 8 bit numbers are multiplied what is the memory space  required...............

5. The vector address of RST 7.5 is ............
ANS: 003C (multiply 7.5 by 8 and convert to hex)

6. int b = 0xAA;
b>>4;
printf("%x",b);
What is the output of the above program....

7.struct s1 { struct { struct {int x;}s2}s3}y;
How to access x? ANS: y.s3.s2.x

8. Why there is no recursion in Fortran?
ANS: There is no dynamic allocation

9.What is the worst case complexity of Quick sort?
ANS: O(n^2)

10.Quick sort uses..............
Ans: Divide and conquer

11.In a sequential search, the time it takes to search through n elements is

12.What is the size of the array declared as double * X[5]
ANS: 5* sizeof (double *)

13. A binary search tree is given and asked to write the preorder traversal  result.

14.If size of the physical memory is 2^32-1, then the size of virtual  memory......

15.S-> A0B
A-> BB|0
B-> AA|1 How many strings of length 5 are possible with the above productions??

16. (3*4096+15*256+3*16+3). How many 1's are there in the binary  representation of the result.
ANS: 10

17.In memory mapped I/O how I/O is accessed.............
ANS: Just like a memory location (Means, I/O devices can be accessed using the  instructions like mov A,M etc...)

18.What is the use of ALE in 8085.......
ANS: To latch the lower byte of the address.

19.If the logical memory of 8 X 1024 is mapped into 32 frames, then the  number of bits for the logical address ......
ANS: 13

20.Context free grammar is useful for...
ANS: If-then structures.

21.In ternary number representation, numbers are represented as 0,1,-1. Here  -1 is represented as - (1 bar). Then how is 352/9 represented......

22.There are processors which take 4,1,8,1 machine cycles respectively. If  these are executed in round robin fashion with a time quantum of 4, what is the  time it take for process 4 to complete....ANS: 9

23.The minimum frequency of operation is specified for every processor  because......

24.In memory mapped I/O, what will happen if a device is identified with a 16  bit address and enabled by memory related control signals.....

25.The reason for preferring CMOS over NMOS is....
Ans: Low power consumption.

26.Two binary numbers A,B are given and asked to find out A-B.

27.Each character is represented by 7 bits, 1 bit is used to represent error  bit and another bit for parity. If total number of bits transmitted is 1200bits,  then number of symbols that can be transmitted.......

28.One question about the setassociativity of cache..

29.Write the postfix form of the following expression...
A+[[(B+C)+(D+E)*F]/G]

30.What is the function of the linker......

31.void f(int y)
{
struct s *ptr;
ptr = malloc (sizeof (struct)+ 99*sizeof(int));
}
struct s{
int i;
float p;
};
when free(ptr) is executed, then what will happen??
 

System Concepts:

1.int a[5,6]
how much memory will be allocated

2.char p[6];
char *d[10];
ans:d=(char*)p

3.using LFU algorithm,how many page faults will occur of the pages r
1,2,1,3,4.
ans:1,4

4.in which layer the bridges r used.
a)data link layer
b)session layer
c)physical layer
d)network layer

5.#define d 10+10
main()
{ printf("%d",d*d);
}

6.in a complete binary tree if the number of levels r 4 then the number of  nodes will be,

7. if we delete a node from a balanced binary tree,how can we retain the  properties of balanced binary tree.
ans: by rotation at the nodes.

8. in a k-way search tree with N keys, the number of node/no. of leaves=

9. s->A0B
A->BB|1
B->AA|0
how many string can be constructed with length 5.

10. in which of the following regular expression the srting contains
atleast 2 concetive 1's.
ans:(0+10)*||(0+1)*

11. int i,j=1;
for(i=0;i<10;i++);
{
j=j+1;
}
printf("%d %d",i,j);
ans:10 11

12. static char *i;
i=malloc(sizeof(char));
find the error;
ans:malloc returns void

13. virtual memory address capacity depends on--

14. main()
{ int i=1;
fork();
fork();
fork();
printf("%d",i);
}
how many times i will be printed
ans:8

15.question on threads

16.int i=0xaa
char *p;
p=(char *)i;
p=p>>4;
printf("%x",p);
ans:0x000000a;

17.union
{ char *p;
int i;
char b;
}
main()
{
--
p=(char*)malloc(8*sizeof(char));
}
what is the size of union?

18.enum{sunday=-1,monday,...saturday}
printf("%d %d",sizeof(wednesday),wednesday);

19.struct x{
struct{
struct{
char ch;
} x;
}};
ans:definition wrong

20.struct *s;
s=(struct *)malloc(10*sizeof(struct)+90*sizeof(int));
free(s);
ans:total memory deallocated

21.one alogrithm is given:
ans:10395

22.func()
{ int x=1;
if(x=1)
x=1000;
else
x=10;
return x;
}
what is the return value?
ans:1000

Like this page? +10 -1




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.