Placement Papers - BSNL

Why BSNL Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of BSNL and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get BSNL Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved BSNL Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve BSNL Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

BSNL PAPER - 11 JAN 2009 - AMBALA CANTT

Posted By : Sorabh Malhotra Rating : +187, -32
Hi Friends

PART 1 : GENERAL ABILITY

1) Operation Flood is Related To
ANS: Production of MilK

2) Capital of DaDra Nagar Haveli
ANS: Silvasa

3) Sugar Bowl Of India
ANS: Uttar Pradesh

4) Minimum Age To Became President of India
ANS: 35 year

5) BANKER OF BANK
ANS: RBI

6) Oldest Mountain In India
ANS: Araavali

7) Monsoon affected State
ANS: Orissa

8) Vidya Sagar Setu
ANS: Hoogly river

9) Period of RajyaSabha
ANS: 6 year

10) Our Indian Constitution pass By RAJYA SABHA
ANS: 26 NOVEMBER 1949

PART 2 : BASIC ENGINEERING

1) A+A(BAR)
ANS: 1

2) A+AB
ANS:A

3) FIND THE GATE
ANS:  A   B   Y
     0   1   1
     1   0   1
     1   1   0

4) (3AB)16  =2979

5) O/P of EXNOR Gate
ANS :   A   B    Y
       0   0    1
       0   1    0
       1   0    0
       1   1    1

6) ASCII is a
ANS: 7 unit Code

7) In LASER "S" Stands for
ANS: STIMULATED

8) Energy Band GAp of Silicon
ANS: 1.1 ev

9) Wave Guide act as
ANS: High Pass Filter

10) Bode Plot Is applicable to
ANS: Minimum Phase Network

11) Efficiency of CLASS B PUSH PULL Amplifier
ANS: 78.5%

12) Ideal Voltage Controlled Current source has
ANS: Ri = infinity          R0= ZERO

13) Break Down Voltage of SILICON
ANS: 0.6

14) A Darling Pair Consist of
ANS: Both Collector

15) Sampling Theorem Fibd application In
ANS: PCM

16) Poynting Vector
ANS: P=E*H

17) The Speaker used in Telephone RX is
ANS: Fixed Coil Type

18) Measurement of High Q Inductence
AND: HAYS BRIDGE

19) Measurment of Very High Resistance
ANS: MEGGER




Like this page? +187 -32




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.