Placement Papers - Blue Star

Why Blue Star Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Blue Star and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Blue Star Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Blue Star Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Blue Star Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Blue Star Placement Paper Conducted on 2004 (Analytical & C)

Posted By : Karthcikjan Rating : +11, -4

Paper: Blue Star Placement Paper Conducted on 2004 (Analytical & C)

   1.    Complete the series  1 6 3 7 5 8 7 ?
              Ans: 9

    2.    If circle is one octagon is 2 4 6 8 or 1

    3.    pick the odd one out   bend   shave   chop   whittle   shear
            ans bend.

   4.     2 persons start from a pt. and go in opposite  directions. After going 3 km they turn left and walk  4 km .how far r they now?

                Ans: 10 km

  5.      There was a ques on work something like 2 typists type 2 papers in 4 hrs then in how much time will 5 typists
              take or something like that

  6.      There were 2 ques on proverbs u were supposed to tell the meaning. They were easy.

  7.      A person runs 6 ft in 1/4 sec. how much it will run in 10 sec. ans 240

  8.      Find odd one cat ,dog, rabbit, hamster, elk.

  9.      In a party man & his wife ,and there r 2 son with their wives, and every son has 4 children in his family .How manyperson r in party.

10.      Unsreambled the word P U T E C A S A H (like that) paraschute

11.      Add a word in starting of SCAPE and at the end of Grass, u will get two different word
            ans:- land grassland landscape

12.      All men of this party are republican . mohan is member of this party. mohan is republican is true or false or can't say?

13.      There r 1200 elephant .some have blue and pink strips. some have pink & green strip. 400 ele. have only pink
           strip. how many have only blue strip   Ans:. 400
            b. can't determined. c. none

14.       Day light Day break Day time Ans:-day

            After clearing aptitude there was technical paper.  It had 2 sections. In section A there were 4 subsections out
            of  which 2 were to be attempted. the first subsection was on c and UNIX , second on c++, third on vb /asp/com
            and  fourth on RDBMS. In section B general computer awareness.  In section A I did c and c++. Some ques
            were as follows

Technical

   1.       void main()
              {
               extern int a;
               a=10;
               printf("%d",a);
             }
              1.  Give linker error- a not defined ans
              2.  Print 10
              3.  Give compiler error

   2.       int a[10];
             printf("%d,%d",a[0],a[12]);
             will compiler show any error?
             ans no

  3.       socket() is a
                 1.  system call ans
                 2.   library function
                 3.   both
                 4.   none

 In c++ there were conceptual ques on virtualfunctions , operator overloading etc. in section B some ques were
         as follows 1.in microprocessor over clocking will result in
               1.  overheating
               2.  malfunctioning  ans(check)
               3.   life would be half
                4.

4.    Cache is
           1.  ROM
           2.  RAM ans
           3.  PRAM
           4.  EPRAM

5.      How can pass an array to a fns.

           1. desgin(**a)
           2.   desgin (*a)
           3.  dasgien(&a[0]);
           4.

6.     Unix has pipelining fromatted &
              a.  high level
              b.  low "
              c .  mid level
              d.  none "

7.     Task switching is
             1.process switching
             2.cpu switching
             3. cpu schdular
             4.all of the above ans

8.     Thread arev ans .light weight process+(c).......................

9.     virual fns are defined as ................

10.     which is not bus interface
            a.  pci
            b.  ide
            c.  age
            d.   none

11.      switch statement use only
            a.  char
            b.  int
            c.  both
            d.  all of the above

12.    Multiple inheritence can not be used in a case.......................................?

13.    What is difference b/w simple SQDL & Object oriented SQDL.

14.    Virtual Destructor is used...........................

15.    Question on two pass assembler.........................

16.    Link list uses
            a.  countiguos memory allocation
            b.  non coun. " "
            c.  both
            d.  none

17.    Non linear structure a. q & stack
            ans:- b.tree & graph
               c. tree & stack
               d. tree & linklist

18.    E ncryption is
             ans a. change readable code to cipher text
               b.none
                c.
                d.
19.    Sizeof () operator is used for
          a.  data type
          b.  data type & veriable
          ans c. both
         d.   none

20.    deadlock condition
          ans. no process knows exactly that both are waiting for each other.

21.     static
          ans:- it's initial value is one --- not true
22.     new can be overloaded ------ true
23.     virtual function------- ans a and c means no code and forceful inheritance
24.       for(;;)
           ans:- infinite loop



Like this page? +11 -4




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.