Placement Papers - Bank of Maharashtra

Why Bank of Maharashtra Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Bank of Maharashtra and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Bank of Maharashtra Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Bank of Maharashtra Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Bank of Maharashtra Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Bank of Maharashtra Clerk Solved Paper

Posted By : Priyanka Vajpayee Rating : +42, -13

Bank of Maharashtra Clerk Solved Paper

1. A clock shows the time as 6 a.m. If the minute hand gains 2   minutes every hour, how many minutes will the clock gain by 9 p.m.?

(a) 30 minutes

(b) 25 minutes

(c) 28 minutes

(d) 34 minutes

2. Find the right number, from the given options, at the place marked   by the question mark: 2, 4, 8, 32, 256, ?

(a) 4096

(b) 8192

(c) 512

(d) 1024

3. Find the number missing at question mark:

10, 11, 23, 39, 64, ?, 149

(a) 100

(b) 103

(c) 78

(d) 128

4. A super fast bus of KSRTC starting from 'Trivandrum' and reaches   'Attingal' in 45 minutes with an average speed of 40 km/hr. If the speed   is increased by 10 km/hr how much time it will take to cover the same   distance?

(a) 34 minutes (b) 36 minutes (c) 38 minutes (d) 40 minutes

5. The difference between 6 times and 8 times of a figure is 14. What   is the figure?

(a) 12 (b) 9 (c) 7 (d) 6

6. If 92y = 36 what is 9y?

(a) 4 (b) 6 (c) 9 (d) 18

7. One fourth percent of 180 is:

(a) 4.5 (b) 0.45 (c) 0.045 (d) 45

8. A candidate appearing for an examination has to secure 40% marks   to pass paper I. But he secured only 40 marks and failed by 20 marks.   What is the maximum mark for paper I?

(a) 100 (b) 200 (c) 180 (d) 150

9. Find the missing number 32, 52, 74, 112, 135

(a) 16 (b) 15 (c) 17 (d) 14

10. If 250 is increased to 300, what is the percentage increase?

(a) 16.67 (b) 20 (c) 23 (d) 17

11. The ratio of 9 seconds to 10 hours is .

(a) 1:40 (b) 1:4000 (c) 9:10 (d) 1:400

12. A person lost 10% when he sold goods at Rs.153. For how much   should he sell them to gain 20%?

(a) 204 (b) 250 (c) 240 (d) 210

13. What will be xy if 7862xy is to be divisible by 125?

(a) 25 (b) 00 (c) 75 (d) 50

14. A train of 100 meters long is running at the speed of 36 km per   hour. In what time it passes a bridge of 80 meters long?

(a) 30 seconds (b) 36 seconds (c) 20 seconds (d) 18 seconds

15. If two-third of a bucket is filled in one minute then the time   taken to fill the bucket completely will be .

(a) 90 seconds (b) 70 seconds (c) 60 seconds (d) 100 seconds

16. If a quarter kilogram costs Rs. 60 then how much will cost for   150 grams?

(a) Rs. 30 (b) Rs. 24 (c) Rs. 36 (d) Rs. 40

17. If 3 men or 6 boys can do a piece of work in 20 days then how   many days with 6 men and 8 boys take to do the same work?

(a) 5 (b) 8 (c) 10 (d) 6

18. Find the sum of first 100 natural numbers

(a) 5050 (b) 5005 (c) 9900 (d) 9050

19. Two poles of height 6 meters and 11 meters stand on a plane   ground. If the distance between their feet is 12 meters then find the   difference in the distance between their tops:

(a) 12m (b) 5m (c) 13m (d) 11m

20. How many balls of radius 4 cm can be made from a solid sphere of   lead of radius 8 cm?

(a) 4 (b) 8 (c) 16 (d) 2

21. The solution to x2 +6x+9 = 0 is ..

(a) x1 = + 3, x2 = -3 (b) x1 = 3, x2 = 3

(c) x1 = -3, x2 = -3 (d) No solution

22. What is the chance of getting a 2 or 4 in rolling a die?

(a) 2/3 (b) 1/6 (c) 1/3 (d) 1/2

23. At what rate of simple interest per annum an amount will be   doubled in 10 years?

(a) 10% (b) 7.5% (c) 16% (d) 15%

24. Five times an unknown number is 5 less than 50. The unknown   number

(a) 10 (b) 11 (c) 9 (d) 5

25. The acute angle between the hour hand and minute hand of a clock   at 4 PM

(a) 900 (b) 1200 (c) 1500 (d) 2400

26. Water is filled in a cylindrical vessel in such a way that its   volume doubles after every five minutes. If it takes 30 minutes for the   vessel to be full, then the vessel will be one fourth full in

(a) 20 minute (b) 25 minutes

(c) 7 minutes 30 seconds (d) 10 minutes

27. If 10 cats can kill 10 rats in 10 minutes how long will it take 100   cats to kill 100 rats

(a) 1 minutes (b) 10 minute (c) 100 minutes (d) 10000 minutes

28. If 75 % of a number is added to 75, the result is the number   itself, then the number is:

(a) 250 (b) 750 (c) 400 (d) 300

29. A school has enough food for 400 children for 12 days. How long   will the food last if 80 more children join them?

(a) 6 days (b) 7 days (c) 10 days (d) 8 days

30. The sum of two consecutive numbers is 55, which is the largest   number?

(a) 25 (b) 28 (c) 26 (d) 27

31. When a shop keeper sold 2/3 of an item, he got the cost price of   the whole lot. What is the percentage of his profit?

(a) 33 1/8 % (b) 66 2/3 % (c) 25 % (d) 50 %

32. The perimeter of a rectangular field is 480 meters and the ratio   between the length and breadth is 5:3. The area of the field is:

(a) 7,200m2 (b) 15,000m2 (c) 54,000m2 (d) 13,500m2

33. If you add 100 to a certain number, the result will be more than,   if you multiply that number by 1000 what is that number?

(a) 1.5 (b) 1.0 (c) 2.5 (d) 2.0

34. A student has to secure 40 % marks to pass. He gets 150 marks and   fails by 30 marks. What is the maximum marks?

(a) 400 (b) 500 (c) 475 (d) 450

35. The circumcentre of an obtuse triangle will always be in the

(a) Interior of the triangle

(b) Midpoint of the diameter

(c) Exterior of the triangle

(d) Midpoint of the side of the triangle

36. What is the degree measure of a semicircle?

(a) 360 (b) 90 (c) 270 (d) 180

37. Which among the following is the point of intersection of the   medians of a triangle?

(a) Circumcentre (b) Centroid (c) Orthocenter (d) Incentre

38. The height of a cone and its base diameter are equal. If the base   radius is 'r' what is its slant height?

(a) 3r (b) 4r (c) ?5r (d) ?3r

39. The radii of two spheres are in the ratio 2:3. What is the ratio   of their surface areas?

(a) 4:9 (b) 2:3 (c) 8:27 (d) 4:6

40. What is the common ratio of the progression 3?2, 6, 6?2 ?

(a) 3 (b) 2 (c) ?2 (d) ?3

41. In class of 100 students 50 students passed in Mathematics and 70   passed in English, 5 students failed in both Mathematics and English.   How many students passed in both the subjects?

(a) 25 (b) 30 (c) 50 (d) 45

42. Speed of a boat in still water is 9 km/hr. It goes 12 km down   stream and comes back to the starting point in three hours.What is the   speed of water in the stream?

(a) 3 km/hr (b) 4 km/hr (c) 4.5 km/hr (d) 5 km/hr

43. A student was asked to add 16 and subtract 10 from a number.He by   mistake added 10 and subtracted 16. If his answer is 14 what is the   correct answer?

(a) 20 (b) 26 (c) 30 (d) 32

44. Find the area of a right angled triangle whose hypotenuse is 10   cm and base 8 cm.

(a) 48 sq.cm (b) 34 sq.cm (c) 24 sq.cm (d) 42 sq.cm

45. Find the next term of the series: 3, 6, 9, 18, 27, 54,

(a) 81 (b) 69 (c) 63 (d) 57

46. A number consists of 20 plus 20% of its value. The number is:

(a) 20 (b) 22 (c) 25 (d) 30

47. 20% of 5 + 5% of 20 =

(a) 5 (b) 2 (c) 6 (d) 21

48. The angle between the minute hand and the hour hand of a clock,   when the time is 8.30

(a) 800 (b) 600 (c) 1050 (d) 750

49. Rs. 1581 is divided among A, B and C in the ratio 10 : 15 : 6.   What is the share of B?

(a) 306 (b) 765 (c) 700 (d) 510

50. The sum of four consecutive counting numbers is 154. Find the   smallest number:

(a) 36 (b) 37 (c) 38 (d) 31

::: Answers :::

1 A 11 B 21 C 31 D 41 A  2 B 12 A 22 B 32 D 42 A  3 A 13 D   23 A 33 B 43 B  4 B 14 D 24 C 34 D 44 C  5 C 15 A 25 B 35 C 45   A  6 B 16 C 26 A 36 D 46 C  7 C 17 D 27 B 37 B 47 B  8 D   18 A 28 D 38 C 48 D  9 C 19 C 29 C 39 C 49 B  10 B 20 B 30 B   40 C 50 B

Like this page? +42 -13




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.