Placement Papers - Axes

Why Axes Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Axes and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Axes Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Axes Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Axes Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Axes Placement Paper Pattern Part - 3

Posted By : Laxman Majjiga Rating : +3, -2
Paper : Axes Placement Paper Pattern Part - 3
 
 
 1. What is the max. decimal number that can be accomodated in a byte.
   
a) 128
 
b) 256
 
c) 255
 
d) 512
 
Ans: (c)
 
 2. Conditional results after execution of an instruction in a micro processor is stored in
   
a) register
 
b) accumulator
 
c) flag register
 
d) flag register part of PSW(Program Status Word)
 
Ans: (d)
 
 3. Frequency at which VOICE is sampled is
   
a) 4 Khz
 
b) 8 Khz
 
c) 16 Khz
 
d) 64 Khz
 
Ans: (a)
 
 4. Line of Sight is
 
a) Straight Line
 
b) Parabolic
 
c) Tx & Rx should be visible to each other
 
d) none
 
Ans: (c)
 
 5. Purpose of PC(Program Counter) in a MicroProcessor is
   
a) To store address of TOS(Top Of Stack)
 
b) To store address of next instruction to be executed.
 
c) count the number of instructions.
 
d) to store base address of the stack.
 
Ans: (b)
 
 6. What action is taken when the processor under execution is interrupted by a non-maskable interrupt?
   
a) Processor serves the interrupt request after completing the execution of the current
 
instruction.
 
b) Processor serves the interupt request after completing the current task.
 
c) Processor serves the interupt request immediately.
 
d) Processor serving the interrupt request depends upon the priority of the current task under
 
execution.
 
Ans: (a)
 
 7. The status of the Kernel is
   
a) task
 
b) process
 
c) not defined.
 
d) none of the above.
 
Ans: (b)
 
 8. What is the nominal voltage required in subscriber loop connected to local exchange?
   
a) +48 volts
 
b) -48 volts
 
c) 230 volts
 
d) 110 volts
 
 9. To send a data packet using datagram , connection will be established
   
a) before data transmission.
 
b) connection is not established before data transmission.
 
c) no connection is required.
 
d) none of the above.
 
Ans: (c)
 
 10. Word allignment is
   
a) alligning the address to the next word boundary of the machine.
 
b) alligning to even boundary.
 
c) alligning to word boundary.
 
d) none of the above.
 
Ans: (a)
 
11. When a 'C' function call is made, the order in which parameters passed to the function are pushed into the stack is
 
a) left to right
 
b) right to left
 
c) bigger variables are moved first than the smaller variales.
 
d) smaller variables are moved first than the bigger ones.
 
e) none of the above.
 
Ans: (b)
 
12. What is the type of signalling used between two exchanges?
 
a) inband
 
b) common channel signalling
 
c) any of the above
 
d) none of the above.
 
Ans: (a)
 
13. Buffering is
 
a) the process of temporarily storing the data to allow for small variation in device speeds
 
b) a method to reduce cross talks
 
c) storage of data within transmitting medium until the receiver is ready to receive.
 
d) a method to reduce routing overhead.
 
Ans: (a)
 
14. A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must take place between
 
a) peers
 
b) non-peers
 
c) allocated on stack
 
d) assigned to registers.
 
15. Memory allocation of variables declared in a program is
 
a) allocated in RAM.
 
b) allocated in   ROM.  
 
c) allocated on stack.
 
d) assigned to registers.
 
Ans: (c)
 
16. A software that allows a personal computer to pretend as a computer terminal is
 
a) terminal adapter
 
b) bulletin board
 
c) modem
 
d) terminal emulation
 
Ans: (d)
 
17. Find the output of the following program
 
int *p,*q;
 
p=(int *)1000;
 
q=(int *)2000;
 
printf("%d",(q-p));
 
Ans: 500
 
18. What does the statement int(*x[])() indicate?
 
19. Which addressing mode is used in the following statements:
 
(a) MVI B,55
 
(b) MOV B,A
 
(c) MOV M,A
 
Ans. (a) Immediate addressing mode.
 
(b) Register Addressing Mode
 
(c) Direct addressing mode
 
20. How are parameters passed to the main function?
 
21. What does the file stdio.h contain?
 
a) functin definition
 
b) function decleration
 
c) both func. defn & func. decleration.
 
22. sscanf is used for ?
 
23. Memory. Management in Operating Systems is done by
 
a) Memory Management Unit
 
b) Memory management software of the Operating System
 
c) Kernel
 
Ans: (b)
 
24. What does the statement strcat(S2,S1) do?
 
25. TCP(Transmission Control Protocol) is Connection Oriented and used in ______________ layer?
 
26. IP(Internet Protocol) is connectionless and used in _________________ layer?
 
 27. For LAN Netwrok layer is not required. Why?
 
28. What is done for a Push opertion?

Ans:   SP is decremented and then the value is stored.  
 
29. Describe the following structures asLIFO/FILO/FIFO/LILO
 
(a) Stack
 
(b) Queue
 
questions on like the following were asked in tech test & interview
 
In Communications PCM, Quantization, how to solve quantization error, why is modulation required,
 
Companding? In computer networks they asked about PING, ICMP, TCP,UDP.
 
In Microprocessor, mainly 8086, in detail with programming, and find the error in the program, or the
 
amount of memory allocated. Instruction Queue of 8086, memory size required to store 8bit * 8bit
 
multiplication. Expect grilling in C programming during interview Even C++
   

Like this page? +3 -2




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.