Placement Papers - Axes

Why Axes Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Axes and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Axes Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Axes Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Axes Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Axes Placement Paper Pattern Part - 2

Posted By : S.Dineshkumar Rating : +9, -1
Paper : Axes Placement Paper Pattern Paer - 2  

 1. A 2MB PCM(pulse code modulation) has
 
a) 32 channels
b) 30 voice channels & 1 signaling channel.
c) 31 voice channels & 1 signaling channel.
d) 32 channels out of which 30 voice channels, 1 signaling channel, & 1 Synchronization channel.
Ans: (c)
 

 2. Time taken for 1 satellite hop in voice communication is
 
a) 1/2 second
b) 1 seconds
c) 4 seconds
d) 2 seconds
Ans: (a)
 

 3. Max number of satellite hops allowed in voice communication is :
 
a) only one
b) more than one
c) two hops
d) four hops
Ans: (c)
 

 4. What is the max. decimal number that can be accommodated in a byte.
 
a) 128
b) 256
c) 255
d) 512
Ans: (c)

 5. Conditional results after execution of an instruction in a micro processor is stored in
 
a) register
b) accumulator
c) flag register
d) flag register part of PSW(Program Status Word)
Ans: (d)
 

 6. Frequency at which VOICE is sampled is
 
a) 4 Khz
b) 8 Khz
c) 16 Khz
d) 64 Khz
Ans: (a)
 

 7. Line of Sight is
 
a) Straight Line
b) Parabolic
c) Tx & Rx should be visible to each other
d) none
Ans: (c)
 

 8. Purpose of PC(Program Counter) in a Microprocessor is
 
a) To store address of TOS(Top Of Stack)
b) To store address of next instruction to be executed.
c) count the number of instructions.
d) to store base address of the stack.
Ans: (b)
 
9. What action is taken when the processor under execution is interrupted by a non-maskable interrupt?

a) Processor serves the interrupt request after completing the execution of the current instruction.
b) Processor serves the interrupt request after completing the current task.
c) Processor serves the interrupt request immediately.
d) Processor serving the interrupt request depends upon the priority of the current task under
execution.
Ans: (a)
   
 10. The status of the Kernel is
 
a) task
b) process
c) not defined.
d) none of the above.
Ans: (b)
 

 11 What is the nominal voltage required in subscriber loop connected to local exchange?
 
a) +48 volts
b) -48 volts
c) 230 volts
d) 110 volts
 

 12. To send a data packet using datagram , connection will be established
 
a) before data transmission.
b) connection is not established before data transmission.
c) no connection is required.
d) none of the above.
Ans: (c)

 13. Word alignment is
 
a) aligning the address to the next word boundary of the machine.
b) aligning to even boundary.
c) aligning to word boundary.
d) none of the above.
Ans: (a)
 

14. When a 'C' function call is made, the order in which parameters passed to the function are pushed into the stack is

a) left to right
b) right to left
c) bigger variables are moved first than the smaller variables.
d) smaller variables are moved first than the bigger ones.
e) none of the above.
Ans: (b)

 
 15. What is the type of signaling used between two exchanges?
 
a) inband
b) common channel signaling
c) any of the above
d) none of the above.
Ans: (a)
 

 16. Buffering is
 
a) the process of temporarily storing the data to allow for small variation in device speeds
b) a method to reduce cross talks
c) storage of data within transmitting medium until the receiver is ready to receive.
d) a method to reduce routing overhead.
Ans: (a)
 

 17. A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must take place between
 
a) peers
b) non-peers
c) allocated on stack
d) assigned to registers.

 18. Memory allocation of variables declared in a program is
 
a) allocated in RAM.
b) allocated in   ROM.  
c) allocated on stack.
d) assigned to registers.
Ans: (c)

 19. A software that allows a personal computer to pretend as a computer terminal is
 
a) terminal adapter
b) bulletin board
c) modem
d) terminal emulation
Ans: (d)

 
 The following questions (Q20-Q33) are of a slightly different pattern than those above and may also be asked:
 
 20. Find the output of the following program
 int *p,*q;
p=(int *)1000;
q=(int *)2000;
printf("%d",(q-p));
Ans: 500

 21. What does the statement int(*x[])() indicate?
 
 22. Which addressing mode is used in the following statements:
 (a) MVI B,55
(b) MOV B,A
(c) MOV M,A
Ans:
(a) Immediate addressing mode.
(b) Register Addressing Mode
(c) Direct addressing mode

 23. RS-232C standard is used in _____________.
 Ans. Serial I/O

 24. How are parameters passed to the main function?
 
 25. What does the file stdio.h contain?
 
a) function definition
b) function declaration
c) both func. defn & func. declaration.

26. sscanf() is used for ?
   

Like this page? +9 -1




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.