Placement Papers - Axes

Why Axes Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Axes and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Axes Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Axes Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Axes Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Axes Placement Paper 2006 (Technical)

Posted By : Antony Rating : +8, -1

Paper: Axes Placement Paper 2006 (Technical)
 
1. What is the nominal voltage required in subscriber loop connected to local exchange?
 
a) +48 volts
 
b) -48 volts
 
c) 230 volts
 
d) 110 volts
 
2. To send a data packet using datagram , connection will be established
 
a) before data transmission.
 
b) connection is not established before data transmission.
 
c) no connection is required.
 
d) none of the above.
 
Ans: (c)
 
3. Word alignment is
 
a) aligning the address to the next word boundary of the machine.
 
b) aligning to even boundary.
 
c) aligning to word boundary.
 
d) none of the above.
 
Ans: (a)
 
4. When a 'C' function call is made, the order in which parameters passed to the function are pushed into the
 
stack is
 
a) left to right
 
b) right to left
 
c) bigger variables are moved first than the smaller variales.
 
d) smaller variables are moved first than the bigger ones.
 
e) none of the above.
 
Ans: (b)
 
5. What is the type of signaling used between two exchanges?
 
a) inband
 
b) common channel signalling
 
c) any of the above
 
d) none of the above.
 
Ans: (a)
 
6. Buffering is
 
a) the process of temporarily storing the data to allow for small variation in device speeds
 
b) a method to reduce cross talks
 
c) storage of data within transmitting medium until the receiver is ready to receive.
 
d) a method to reduce routing overhead.
 
Ans: (a)
 
7. A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must take place between
 
a) peers
 
b) non-peers
 
c) allocated on stack
 
d) assigned to registers.
 
8. Memory allocation of variables declared in a program is
 
a) allocated in RAM.
 
b) allocated in   ROM.  
 
c) allocated on stack.
 
d) assigned to registers.
 
Ans: (c)
 
9. What is the type of signaling used between two exchanges?
 
a) inband
 
b) common channel signaling
 
c) any of the above
 
d) none of the above.
 
Ans: (a)
 
10. Buffering is
 
a) the process of temporarily storing the data to allow for small variation in device speeds
 
b) a method to reduce cross talks
 
c) storage of data within transmitting medium until the receiver is ready to receive.
 
d) a method to reduce routing overhead.
 
Ans: (a)
 
11. A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must take place between
 
a) peers
 
b) non-peers
 
c) allocated on stack
 
d) assigned to registers.
 
 
12. Memory allocation of variables declared in a program is
 
a) allocated in RAM.
 
b) allocated in   ROM.  
 
c) allocated on stack.
 
d) assigned to registers.
 
Ans: (c)
 
13. A software that allows a personal computer to pretend as a computer terminal is
 
a) terminal adapter
 
b) bulletin board
 
c) modem
 
d) terminal emulation
 
Ans: (d)
 
14. What does the statement strcat(S2,S1) do?
 
15. TCP(Transmission Control Protocol) is Connection Oriented and used in layer?
 
16. IP(Internet Protocol) is connectionless and used in layer?
 
17. For LAN Network layer is not required. Why?
 
18. What is done for a Push operation? Ans: SP is decremented and then the value is stored.

Like this page? +8 -1




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.