Placement Papers - Axes

Why Axes Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Axes and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Axes Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Axes Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Axes Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

AXES TECHNOLOGIES PAPER

Posted By : Indranil Rating : +10, -1
Axes Test Paper    
 
Micro Processor

1.Bus arbitaration is used for ans: controling the bus

2.which one is the higher priority a)hold b)interrupt ans: a)

3. 2's complement of 43 010101

4.what happens when PUSH A instruction is exec....

5.INT6 pushes how many bytes on to the stack.
4BYTE CHECK IT OUT

6.AL = 35, BL = 39
ADD BL
ROL AL,08
now what are contents of AL.

7.one 8086 program to find the o/p(i.e. to find the largest of all)

8.x = 11010010 , y = 00110101
x+y what is the result

9.what is the diff b/w RET and IRET

10. What happens when AND/TEST instruction is exec..flags.

11. What is max unsigned value in 16bit databus

12. what is max address in 16bit address bus

13. what is meant by memory mapped i/o

14. AL = 35
SHL AL,04
what are contents of AL

15.LIFO occurs in which memory

Communication

1. what is amplitude modulation

2. Bandwidth of telephone line (4k)

3. IP layer uses a)packet switching b)circuit switching
c)store and forword switching d)both a and b

4. which one is not transmission media a)optical fiber b)coaxial cable
c)catagary 5 UTP d)none of above

5.number of address bits in IPV6 128

6.ISDN is used for digital communication

7.which layer not present in TCP

8.what is the time period of E1 carrier superframe
ans: 2ms

9. what is the bit rate of the E1 carrier/channel

10. ATM is a) adapter b) n/w architecture layer c) conectar ans: b

11.on ADSL - Asynchronous Digital Subscriber Line

12.on AI Networks?

C- Questions

1. struct {
int a;
char b;
char *c;
}mystruct;
what is the sizeof structer.

2.union {
int a;
char b : 3;
char c : 2;
}x;
what is the sizeof union.

3. what is sizeof('a')

4. write p is pointer to constant char
a) char const *p;
b) char *const p;
c) const *char p;
d) const char *p;

5. which one is faster compiler or interpreter

6.sizeof is __________

7.STACK is part of__________? ANS:-RAM

8.TO print % ?

9.#include<stdio.h> includes definitions or declarations?
Ans:-declarations.

10.where the locals and globals are stored. Ans :-stack & heep.

Network basics
--------------
* T1(US standard)
Data rate 1.544MBPS
No of Channels 24
No of bits per frame 193 (8x24 + 1 Framing bit)
Time 125uS/Sample(for 193 bits)

* E1(European standard)
Data rate 2.048MBPS
No of Channels 32

* OSI Model
Application Layer
Presentation Layer
Session Layer
Transport Layer
Network Layer
Data Link Layer
Physical Layer

* TCP/IP Model
Application Layer
Transport Protocol(TCP/UDP/SCTP)
Internet Protocol(IP)
Physical Layer

* TCP-->Connection Oriented
Reliable
Slow

* UDP-->Connection less
Unreliable
fast

* POT(Plain Old Telephone) works with -48V

* Internet--> packet switching
PSTN --> Circuit switching

* Hamming code distance --> 5

* In Ethernet Frame length is fixed

* MAC() length is 6 bytes

* In Asynchronous communication START/STOP bits r used

* Long Distance Communication --> Satellite

* Protocol is a set of rules used for communication between two peers

* UTP-5 (Unshielded Twisted Pair)
STP (Shielded Twisted Pair)

7. A man owns 2/3 of the market research beauro business and sells 3/4 of his shares for Rs. 75000. What is the value of Business. Ans.150000

10. From its total income, A sales company spent Rs.20,000 for advertising, half of the remainder on commissions and had Rs.6000 left. What was its total income?Ans.32000

18. If a salesman's average is a new order every other week, he will break the office record of the year. However, after 28 weeks, he is six orders behind
schedule. In what proportion of the remaining weeks does he have to obtain a new order to break the record? Ans.3/4

1. A 2MB PCM(pulse code modulation) has
a) 32 channels
b) 30 voice channels & 1 signalling channel.
c) 31 voice channels & 1 signalling channel.
d) 32 channels out of which 30 voice channels, 1 signalling channel, & 1
Synchronizatio channel.
Ans: (c)

2. Time taken for 1 satellite hop in voice communication is
a) 1/2 second        b) 1 seconds       c) 4 seconds      d) 2 seconds
Ans: (a)

3. Max number of satellite hops allowed in voice communication is :
a) only one    b) more han one      c) two hops       d) four hops
Ans: (c)

4. What is the max. decimal number that can be accomodated in a byte.
a) 128        b) 256        c) 255            d) 512
Ans: (c)

5. Conditional results after execution of an instruction in a micro processor is
stored in
a) register          b) accumulator              c) flag register          d) flag register part of PSW(Program Status Word)
Ans: (d)

6. Frequency at which VOICE is sampled is
a) 4 Khz     b) 8 Khz          c) 16 Khz            d) 64 Khz
Ans: (a)

7. Line of Sight is
a) Straight Line          b) Parabolic     c) Tx & Rx should be visible to each other     d) none
Ans: (c)

8. Purpose of PC(Program Counter) in a MicroProcessor is
a) To store address of TOS(Top Of Stack)
b) To store address of next instruction to be executed.
c) count the number of instructions.
d) to store base address of the stack.
Ans: (b)
 
9. What action is taken when the processor under execution is interrupted by a non-maskable interrupt?
a) Processor serves the interrupt request after completing the execution of the current instruction.
b) Processor serves the interupt request after completing the current task.
c) Processor serves the interupt request immediately.
d) Processor serving the interrupt request depends upon the priority of the  current task under execution.
Ans: (a)

10. The status of the Kernel is
a) task          b) process          c) not defined.       d) none of the above.
Ans: (b)

11 What is the nominal voltage required in subscriber loop connected to local  exchange?
a) +48 volts       b) -48 volts        c) 230 volts       d) 110 volts

12. To send a data packet using datagram , connection will be established
a) before data transmission. b) connection is not established before data transmission. c) no connection is required.        d) none of the above.
Ans: (c)

13. Word allignment is
a) alligning the address to the next word boundary of the machine.
b) alligning to even boundary.   c) alligning to word boundary.  d) none of the above.
Ans: (a)

14 When a 'C' function call is made, the order in which parameters passed to the function are pushed into the stack is
a) left to right   b) right to left   c) bigger variables are moved first than the smaller variales.   d) smaller variables are moved first than the bigger ones.  e) none of the above.
Ans: (b)

15 What is the type of signalling used between two exchanges?
a) inband        b) common channel signalling      c) any of the above    d) none of the above.
Ans: (a)

16. Buffering is
a) the process of temporarily storing the data to allow for small variation in  device speeds       b) a method to reduce cross talks         c) storage of data within transmitting medium until the receiver is ready to receive.      d) a method to reduce routing overhead.
Ans: (a)

17. A protocol is a set of rules governing a time sequence of events that must  take place between
a) peers         b) non-peers       c) allocated on stack        d) assigned to registers.

18. Memory allocation of variables declared in a program is
a) allocated in RAM.   b) allocated in ROM.   c) allocated on stack. d) assigned to registers.
Ans: (c)

19. A software that allows a personal computer to pretend as a computer terminal is
a) terminal adapter    b) bulletin board     c) modem      d) terminal emulation
Ans: (d)

The following questions (Q20-Q33) are of a slightly different pattern than those  above and may also be asked:

20. Find the output of the following program
int *p,*q;
p=(int *)1000;
q=(int *)2000;
printf("%d",(q-p));
Ans: 500

21. What does the statement int(*x[])() indicate?

22. Which addressing mode is used in the following statements:
(a) MVI  B,55
(b) MOV B,A
(c) MOV M,A
Ans. (a) Immediate addressing mode.
(b) Register Addressing Mode
(c) Direct addressing mode

23. RS-232C standard is used in _____________.
Ans. Serial I/O

24. How are parameters passed to the main function?

25. What does the file stdio.h contain?
a) functin definition    b) function decleration     c) both func. defn & func. decleration.

26. sscanf is used for ?

27. Memory Management in Operating Systems is done by
a) Memory Management Unit        b) Memory management software of the Operating System    c) Kernel
Ans: (b)

28. What does the statement strcat(S2,S1) do?

29. TCP(Transmission Control Protocol) is Connection Oriented and used in
__________   layer?

30. IP(Internet Protocol) is connectionless and used in ________  layer?

31. For LAN Netwrok layer is not required. Why?

32. What is done for a Push opertion?
Ans: SP is decremented and then the value is stored.

33. Describe the following structures as LIFO/FILO/FIFO/LILO
(a) Stack
(b) Queue

Like this page? +10 -1




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.