Placement Papers - Aspire

Why Aspire Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of Aspire and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get Aspire Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved Aspire Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve Aspire Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

Aspire systems Interview Experience - Chennai, 24th july 2014.

Posted By : Swaroop.M.D.N Rating : +415, -29
Hi friends,

I am swaroop. I like to  share the interview details. Around 2000(appr) students  attended  the interview and 500(appr)  were shortlisted in the written test.

Round I: Written Test(40 Questions, 1 hour, No negative mark).

The  written test is divided into 4 sections:
 
        1. Analytical Ability (10 Questions).
        2. Quantitative Aptitude (10 Questions).
        3. Verbal Ability (10 Questions).
        4. Technical (10 Questions).

I just give you the questions I remember.

1. It was Sunday on Jan 1, 2006. What was the day of the week Jan 1, 2010?

A. Sunday B. Saturday.
C. Friday D. Wednesday.

ANS: C.

2. An accurate clock shows 8 o'clock in the morning. Through how many degrees will the hour hand rotate when the clock shows 2 o'clock in the afternoon?

A. 144 B. 150
C. 168 D. 180

Ans: D.

3. Spotting errors.

A. An Indian ship
B. Laden with merchandise
C. Got drowned in the Pacific Ocean.
D. No error.

ANS: C.

4. (solve as per the direction given above)

A. If I had known B. this yesterday
C. I will have helped him. D. No error.

ANS: C.

5. The miser gazed ...... at the pile of gold coins in front of him.

A. avidly B. admiringly
C. thoughtfully D. earnestly

ANS: A.

6. It has been established that
P : Einstein was
Q : although a great scientist
R : weak in arithmetic
S : right from his school days
The Proper sequence should be:

A. SRPQ B. QPRS
C. QPSR D. RQPS

Ans: B.

7. To drive home

A. To find one's roots B. To return to place of rest
C. Back to original position D. To emphasise

ANS: D.

8. DIVA:OPERA

A. producer:theatre B. director:drama
C. conductor:bus D. thespian:play

Ans: D.

9. Find out which of the figures (1), (2), (3) and (4) can be formed from the pieces given in figure (X).

A. 1 B. 2
C. 3 D. 4

ANS: B.

Better to prepare 1st two papers of INDIABIX. Mostly all questions came from 1st paper. For quantitative prepare RS.AGGARWAL. its enough.

Dont forget to see pie charts, bar charts. They giving same questions without changing numericals.

2nd 3rd rounds TECHNICAL.

Asking basic Programs.

Fibonacci, string rev, etc...

All the best.

Like this page? +415 -29




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.