Placement Papers - 3i Infotech

Why 3i Infotech Placement Papers?

Learn and practice the placement papers of 3i Infotech and find out how much you score before you appear for your next interview and written test.

Where can I get 3i Infotech Placement Papers with Answers?

IndiaBIX provides you lots of fully solved 3i Infotech Placement Papers with answers. You can easily solve all kind of placement test papers by practicing the exercises given below.

How to solve 3i Infotech Placement Papers?

You can easily solve all kind of questions by practicing the following exercises.

3i INFOTECH TECHNICAL QUESTIONS (Part -1)

Posted By : Radhakanta Rating : +12, -2

Interview:    3i INFOTECH TECHNICAL QUESTIONS (Part -1)
 
1. A 2MB PCM(pulse code modulation) has
 a) 32 channels b) 30 voice channels & 1 signalling channel.
c) 31 voice channels & 1 signalling channel.
d) 32 channels out of which 30 voice channels, 1 signalling channel, &
1 Synchronizatio channel. Ans : (c)

 2. Time taken for 1 satellite hop in voice communication is
 a) 1/2 second b) 1 seconds c) 4 seconds d) 2 seconds Ans : (a)

 3. A dishonest shopkeeper professes to sell pulses at the cost price, but he uses a false weight of 950gm. for a kg. His gain is ...%.
 
 4. Max number of satellite hops allowed in voice communication is :
 a) only one b) more than one c) two hops d) four hops Ans : (c)
 
5. Conditional results after execution of an instruction in a micro processor is stored ina) register b) accumulator c) flag register d) flag register
part of PSW(Program Status Word)  Ans : (d)

 6. Frequency at which VOICE is sampled is
 a) 4 Khz b) 8 Khz c) 16 Khz d) 64 Khz Ans : (a)

 7. Line of Sight is
 a) Straight Line b) Parabolic c) Tx & Rx should be visible to each other
d) none Ans : (c)

 8. Purpose of PC(Program Counter) in a MicroProcessor is
 a) To store address of TOS(Top Of Stack)
b) To store address of next instruction to be executed.
c) count the number of instructions.
d) to store base address of the stack. Ans : (b)

 9. What action is taken when the processor under execution is interrupted by a
non-maskable interrupt?
 a) Processor serves the interrupt request after completing the execution of the current instruction.
b) Processor serves the interupt request after completing the current task.
c) Processor serves the interupt request immediately.
d) Processor serving the interrupt request depends upon the priority of the current task under execution. Ans : (a)
10.

 The status of the Kernel is
 a) task b) process c) not defined. d) none of the above. Ans : (b)

 11. To send a data packet using datagram , connection will be established
 a) before data transmission.
b) connection is not established before data transmission.
c) no connection is required.
d) none of the above. Ans : (c)

 12. Word allignment is
 a) alligning the address to the next word boundary of the machine.
b) alligning to even boundary.
c) alligning to word boundary.
d) none of the above. Ans : (a)
 
13. When a 'C' function call is made, the order in which parameters passed to the
function are pushed into the stack is
 a) left to right b) right to left
c) bigger variables are moved first than the smaller variales.
d) smaller variables are moved first than the bigger ones.
e) none of the above. Ans : (b)

 14. What is the type of signalling used between two exchanges?
 a) inband b) common channel signaling c) any of the above
d) none of the above. Ans : (a)

 15. Buffering is
 a) the process of temporarily storing the data to allow for small variation in device speeds
b) a method to reduce cross talks
c) storage of data within transmitting medium until the receiver is ready to receive.
d) a method to reduce routing overhead. Ans : (a)

 16. Memory allocation of variables declared in a program is
 a) allocated in RAM. b) allocated in ROM. c) allocated on stack.
d) assigned to registers. Ans : (c)

 16. Memory allocation of variables declared in a program is
 a) allocated in RAM. b) allocated in ROM. c) allocated on stack.
d) assigned to registers. Ans : (c)

 17. A software that allows a personal computer to pretend as a computer terminal is
 a) terminal adapter b) bulletin board c) modem d) terminal emulation
Ans : (d)

 18. Find the output of the following program
 int *p,*q;
p=(int *)1000;
q=(int *)2000;
printf("%d",(q-p)); Ans : 500

 19. Which addressing mode is used in the following statements:
 (a) MVI B,55 (b) MOV B,A (c) MOV M,A

Ans. (a) Immediate addressing mode.
(b) Register Addressing Mode
(c) Direct addressing mode

 20. RS-232C standard is used in _____________.
Ans. Serial I/O
 
 21. Memory. Management in Operating Systems is done by
 a) Memory Management Unit
b) Memory management software of the Operating System c) Kernel
Ans : (b)

 22. What is done for a Push opertion?Ans : SP is decremented and then the  value is stored.

23. Binary equivalent of 52
Ans. 110100

24. Hexadecimal equivalent of 3452
Ans. 72A

25. Explain Just In Time Concept ?
Ans. Elimination of waste by purchasing manufacturing exactly when needed

26. A good way of unit testing s/w program is
Ans. User test

27. OOT uses
Ans. Encapsulated of detect methods

28. EDI useful in
Ans. Electronic Transmission

29. MRPII different from MRP
Ans. Modular version of man redundant initials

30. Hard disk time for R/W head to move to correct sector
Ans. Latency Time

31. The percentage of times a page number bound in associate register is called
 
Ans. Bit ratio

 32. Expand MODEM
Ans. Modulator and Demodulator

33. RDBMS file system can be defined as
Ans. Interrelated

34. Super Key is
Ans. Primary key and Attribute

35. Windows 95 supports
 (a) Multiuser (b) n tasks (c) Both (d) None
Ans. (a)

36. In the command scanf, h is used for

Ans. Short int

 37. A process is defined as
 
Ans. Program in execution

 38. A thread is
 
Ans. Detachable unit of executable code)

 39. A thread is
 
Ans. Detachable unit of executable code)

 40. How is memory management done in Win95
 
Ans. Through paging and segmentation

 41. What is meant by polymorphism
 
Ans. Redfinition of a base class method in a derived class

 42. What is the essential feature of inheritance
 
Ans. All properties of existing class are derived

 43. What does the protocol FTP do
 
Ans. Transfer a file b/w stations with user authentification

 44. In the transport layer ,TCP is what type of protocol
Ans. Connection oriented
 
 45. Why is a gateway used
Ans. To connect incompatible networks
 
 46. How is linked list implemented
Ans. By referential structures
 
 47. What method is used in Win95 in multitasking
Ans. Non preemptive check
 
 48. What is a semaphore
Ans. A method synchronization of multiple processes

49. What is the precedence order from high to low ,of the symbols ( ) ++ /
 
Ans.( ) , ++, /

 50. Preorder of A*(B+C)/D-G
 Ans.*+ABC/-DG
 
NEXT PAGE

Like this page? +12 -2




Companies List:

3i Infotech - AAI - ABACUS - ABB - Accel Frontline - Accenture - Aditi - Adobe - ADP - Agreeya - Akamai - Alcatel Lucent - Allfon - Alumnus - Amazon - Amdocs - AMI - Andhra Bank - AppLabs - Apps Associates - Aricent - Ashok Leyland - Aspire - Atos Origin - Axes - Bajaj - Bank of Maharashtra - BEL - BEML - BHEL - BirlaSoft - Blue Dart - Blue Star - BOB - BPCL - BPL - Brakes - BSNL - C-DOT - Cadence - Calsoft - Canara Bank - Canarys - Capgemini - Caritor - Caterpillar - CDAC - CGI - Changepond - Ciena - Cisco - Citicorp - CMC - Consagous - Convergys - CORDYS - Crompton - CSC - CTS - Cummins - Dell - Deloitte - Delphi-TVS - DeShaw - Deutsche - Dotcom - DRDO - EDS - EIL - ELGI - ELICO - ERICSSON - Essar - Fidelity - Flextronics - Freescale - FXLabs - GAIL - GE - Genpact - Geodesic - Geometric - Globaledge - GlobalLogic - Godrej - Google - Grapecity - HAL - HCL - Hexaware - Honeywell - HP - HPCL - HSBC - Huawei - Hughes - IBM - IBS - ICICI - iGate - Impetus - iNautix - Indian Airforce - Indian Airlines - Infosys - Infotech - Intec - Integra - Intergraph - IOCL - iSOFT - ISRO - Ittiam - JSW - Keane - Kenexa - L & T - L & T Infotech - LG Soft - Lifetree - LionBridge - Mahindra Satyam - Mastek - Maveric - McAfee - MECON - Microsoft - MindTree - Miraclesoft - Mistral - Motorola - Mphasis - MTNL - NIC - Nokia Siemens - Novell - NTPC - Nucleus - ORACLE - Patni - Perot - Polaris - Ramco - Robert Bosch - Samsung - SAP - Sapient - Sasken - SBI - Sierra Atlantic - Sonata - Sony India - Sutherland - Syntel - TCS - Tech Mahindra - VeriFone - Virtusa - Wipro - Zensar.